Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam, nazywam się Arek. Na co dzień mieszkam w Gorlicach. Swoją przygodę z kijem rozpocząłem 2 lata temu... Na początku sam grunt, później spławik, aż po spinning. W tym sezonie planuję wyprawy i zasiadki na karpia. Gorąco pozdrawiam!

Napisano

Witam wszystkich!

Sławek, wędkuję od zawsze!. Jestem zatwardziałym spiningistą, ale ostatnio bardzo mocno także jerkuję. Moim obecnym miejscem zamieszkania jest Bydgoszcz (teraz mieszkam i wędkuję za granicą). Propaguję i wręcz "piętnuję" metodę "złów i wypuść"- do czego serdecznie namawiam! Wiem macie wiele wątpliwości, że to dla kłusoli z PZW, że to dla "RYBAKÓW" (czytaj mięsiarzy wynajętych przez PZW), ale nic nie daje większej satysfakcji jak wielkie zdjęcie na ścianie i myśl, że ten wielki szczupak wciąż gdzieś tam jeszcze pływa. No nic... się rozpisałem;)

Spininguje z brzegu, na rzekach w okolicach Bydg. , dużo na Zalewie Koronowskim- z łodzi-ale dopiero pod koniec maja- wcześniej grozi porażeniem.... ,na górnej Brdzie i Wiśle w okolicach Fordonu.

Tyle o mnie. Pozdrawiam!

Napisano

hej! jestem Konrad, mieszkam we Frankfurcie nad Menem. Mam 27lat. Właściwie to przygodę z wędkarstwem dopiero zaczynam, właśnie zapisałem się na kurs na kartę wędkarską w Niemczech, troszkę to skomplikowane ale mam nadzieje że dam rade. W pl łowiłem ale tylko na prywatnych zbiornikach gdzie nie potrzebna jest karta wędkarska. Ulubiona metoda jak dotychczas to spławik ale ostatnio spróbowałem spiningu i się spodobało.

Pozdrawiam!

Napisano

Witajcie Mam na imie Matthias, mieszkam w Katowicach, wędkuję od ok. 20 lat, od 10 lat metodą spiningową i gruntowom i wyłącznie na zbiornikach,wiśle i rzeki ulubione zdobycze ryb to karp, leszcz,karaś,lin,japon,szczupak. :cool[shadow=red][/shadow]

Napisano

Witam wszystkich wędkarzy

Mam na imię Adrian, mam 28 lat i wędkuję odkąd pamiętam.

Tym wspaniałym sportem, hobby czy też nałogiem zaraził mnie ojciec, do dzisiaj najbardziej zagorzały towarzysz wspólnych wypraw.

Preferuję wędkarstwo rzeczne ale nie stronię również od wód stojących; lubię połowic na spinning, feedera, ciężki grunt i spławik w zależności od rodzaju wody i ryb w niej pływających.

Rzeki które znam (przynajmniej pewne ich odcinki) to przede wszystkim Odra, Bóbr, Kwisa i Czerna; jeżeli ktoś chciałby zasięgnąc informacji to służę pomocą w tej kwestii.

Z ryb którymi mogę się pochwalic wymieniłbym sporo kleni ponad 45cm (największy 2,32kg), leszcze powyżej 55 cm, kilka ładnych linów do 2 kg, sum 12 kg.

Pozdrawiam kolegów i koleżanki po kiju

Napisano

Witam

Na imie mam Marek. Wędkuję "od zawsze", nawet mam jeszcze w piwnicy moją dawną wędke z bambusa oczywiście. Przez lata uprawiałem wędkarstwo "dalekomorskie", teraz jeziorowe i rzeczne.

Ulubione zajęcie i hobby, to szkutnictwo, czyli ulepszanie mojej łódki.

Napisano

Witam nazywam sie Sebastian miszkam koło Gdyni i jestem zapalonym wedkarzem a raczej spinningista i karpiarzem wiem ze te dwie techniki sie ze sobą nie łączom ale karpiowaniem tata mnie zarazil od dziecka ale to mi nie wystarczalo i jestem spinningistą i teraz na odwrót ze spinningiem tate zarazam hehe.

SUKCESY:

Karp 17 kilo.

Szczupak 70cm.

Okoń 42cm.

To najwazniejsze z nich.

Napisano

Witam wszystkich.

Mam na imie Paweł,mam 27 lat i mieszkam we Wrocławiu.

Wędkować zaczałem daaaawno temu ..poczatki spławik ,pózniej grunta potem nic :P

Nastąpiła długa przerwa i aktualnie planuje powrót do grona "moczykijów".

W tym sezonie planuje rozpocząć przygodę ze spiningiem, więc bede wdzięczny za każdą porade co i jak :P

Pozdrawiam i Połamania kija....

Napisano

Witam wszystkich :) Kamil, wędkuję od ok 17 lat [ dziadek zafundował bambusa kawałek ] i tak się zaczęło :) Głównie match aczkolwiek ostatnio coraz bardziej wciąga mnie karpiowanie. Mieszkam w Białymstoku.

Serdeczne pozdrowienia wszystkim :)

Napisano

Witam mam na imie Daniel jestem z Jeleniej Góry legalnie to znaczy z kartą wędkuję od 1980 roku.Wędkuję wszyskimi metodami łącznie z metodą muchową.Pozdrawiam Wszystkich koleżanki i kolegów po kiju

Napisano

Witam, na imię mam Rafał mieszkam w Krakowie 33 lata, wędkować zacząłem z 3 lata temu rekreacyjnie. Teraz bardziej mnie to zaraziło od takiego sobie sukcesu dla innych a dla mnie dużego :) karaś srebrny 34 cm i waga 1, 3 kg :)

Napisano

Witam wszystkich kolegów i koleżanki :razz: nazywam się Andrzej mieszkam w Krakowie mam 27 lat. Wędkuje ok 15 lat głównie spławik i spinning ale czasami sięgam też po gruntówkę

Napisano

Cześć. Jestem Robert i jestem...wędkoholikiem :grin: Dobrze, że nie ma czegos takiego jak poradnie AW (anonimowych wędkoholików), choć może czasami nasze żony (dziewczyny), by chciały :mrgreen: No cóż... Nie będę ukrywał, że jestem śmiertelnie i nieuleczalnie zarażony wędkarstwem... I musze się jeszcze do czegoś przyznać... Zdarzyło mi się zarazić innych, bogu ducha winnych ludzi... Pozdrawiam wszystkich. :grin:

Napisano

Dzień dobry.Witam ponownie i bardzo serdecznie wszystkich użytkowników i całą administrację po ponad miesięcznej przerwie.Postaram się nie kolidować z regulaminem, aby nie zakłócać funkcjonowania wcześniej ustalonych zasad na jakże bardzo pożytecznym,a jakim jest Portal Wędkarski haczyk.pl - w związku z otrzymaniem miesiąc temu ostrzeżenia.Teraz w Norwegii jest nie sprzyjająca aura aby móc bezpiecznie i przyjemnie wędkować na fiordach.Trzeba niestety czekać na cieplejsze dni.Moc pozdrowień.Marek.