karlos50 Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 dziś 5.30 nad Wartą, mgła, szron i temp 0 stopni pustki wszędzie i jestem jedyny nad wodą, wniosek rybek nie będzie, bo wioskowe chłopaki nawet nie siedzą ... na marginesie od świąt jest lipa z braniami, szału nie ma 6h nad wodą z federem, białymi, czerwonymi, kolorowymi, kuku i wynik 5 płoteczek (czyt. 15-20cm) i 2 krąpiki na szczęście honor wyjazdu uratował jasiek 44cm i 1,2kg wziął na białego, na pograniczu nurtu, do tego tak agresywnie że łapałem wędkę na propórce, żeby nie poszła z nurtem
Gość Tench Napisano 6 Maja 2011 Napisano 6 Maja 2011 Dzisiaj na horneta 3cm około 15 godziny sandacz 60cm, paro minutowy hol na kijku do 10 gr dał wiele frajdy. Trzy fotki i ryba jak torpeda zanurkowała w głębinę Niestety głupi ja zamiast szczęśliwy wrócić do domu dalej machałem kijaszkiem... Pod wieczór po zmianie miejsca trafił się szczupaczek ok 35cm przecięty na pół ale żerował i w pełni sił odpłynął dalej gnębić uklejki, parę rzutów później siadło coś naprawdę fajnego, rybka sunęła po dnie w wzdłuż brzegu przy akompaniamencie jazgotu hamulca a uklejki uciekały w popłochu... Zbyt pewny siebie zacząłem pompować i rybka się wypięła Widziałem tylko coś czerwonego jak ryba podpłynęła do powierzchni, ale nie wiem czy to byłą któraś z płetw czy tylko mi się wydawało. Jakieś 20cm żyłki przed przynętą było mocno postrzępione , aż odstawały włoski od linki.
19seba99 Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 TENCH po opisie obstawiam sumika albo konkretnego szczupca. Mimo co wielka szkoda
Umberto Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Dzisiaj kolejny leszcz, tym razem 1.5 kg i do tego płoć 30 cm
maju Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Właśnie wróciłem z nad rzeki Kamiennej,odwiedziłem także jej starorzecze ze spinem ale zero kontaktu z rybą. Woda ładna bo nawet podniesiona trochę ale po raz kolejny się zawiodłem na tych miejscówkach, klapa totalna. Do tego zerwana jedna blaszka.
Shogun_Osw Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Dziś krótki 2 godzinny wypad nad pewne starorzecze ... efekt 2 pistolety po 40 cm. Ludzi dużo, bo szczupaczki biorą ... Niestety pewny "wędkarz" takie szczupaczki prał w łeb równo sam widziałem 2 a ile mial w worku niewiadomo ... PSR zrobi tam jeszcze dziś wizytę ... dobrze mieć strażnika w rodzinie
bumtarara Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Ostatnio spotkalem podobnego wedkarza, przy mnie 4 takie szczupaki wyniosl do samochodu, na moje pytanie czemu takie pistolety zabiera odpowiedzial : "bo gleboko sie zażarły". Po krotkiej wymianie zdan i pogladow ów pan poznal uroki majowej kapieli. Moze to i glupie, ale nie potrafie inaczej reagowac na glupote
Umberto Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 bumtarara; to jest tylko durna wymówka, nie potrafią takie dziady nic innego wymyśleć, ja nie wrzucam do wody takich bo jestem młody, ale za to odwdzięczam się kamieniami, ja to i tak jesttem pikuś w porównaniu do mojego wielkiego idola a zarazem sąsiada. On potrafił ostatnio przegonić wszystkich wędkarzy na dorzeczu Warty A jaki powód? Łapali jeszcze zębate gdy były pod ochroną, a na drugi dzień i tak kończył się ten okres ;p
DarthSuoniu Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 Wypad do strzeszynka i jeden pistolet 40 cm... cóż, ta woda aż "śmierdzi" szczupakiem... myślałem, że trochę przez te pół roku podrosną
Krzyś xD Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 03.05 - zawody w Sandomierzu, około 20 okoni, 3 wymiarowe + 7 szczupaczków największy 47cm. Zająłem miejsce 17... Rewelacji nie było, liczyłem na lepszą współprace okoni, mogłem nastawić się na bolenie... 04.05 - 2 godzinki nad zbiorniczkiem Topiołki, 5 szczupaczków 25-47cm, około 25 okonków 06.05 - Topiołki od 11 do 13 i od 19 do 20.30, pierwsza tura ok 30 okoni i kilka mini szczupaczków, największy okoń miał 27cm reszta z przedziału 15-25cm, 2 tura też około 30 okoni w rozmiarach ok 20cm + szczupły 53cm 07.05 - Topiołki od 17 do 20 - 15 szczupaczków największy miał ok 35cm + około 50 okoni, mniej więcej połowa miała wymiar. Ryby brały tylko i wyłącznie z opadu, na żelastwo nie reagowały, na woblery były niezłe wyniki, ale najlepsze okazały się jasne rippery twistery i kopytka, ryby zagryzały również gumy w kolorach narybku. Dawno się tyle nie obłowiłem i dawno nie przetestowałem tylu przynęt. Pozdrawiam Ps. Zapraszam serdecznie wszystkich spinningistów na towarzyskie zawody o puchar WKS ATUT, które odbędą się 15.05.2011 na Wiśle w miejscowości Ciszyca, zbiórka o godzinie 6 na tamie wojskowej.
bronek Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 witam. krótka relacja. pobódka rano i wyjazd na rybki. o 7.oo nad wodą temp 1 stopień. zimno jak cholera chociaż słoneczko ładnie świeciło. jak zwykel nerwówka aż do zarzucenia wędek (też tak macie ? dopóki nie zarzucę jestem jakiś taki niespokojny . zestawy w wodzie : http://images45.fotosik.pl/849/de4e4236f6004bccm.jpg' alt='de4e4236f6004bccm.jpg'> przez kilka godzin cisza . o 12.00 zaczynają się brania i jak zwykle w najmniej odpowiednim momencie dzwoni żona że muszę wracać bo jej sie przypomniało że ma jechać do dentysty ( dobrze że nie słyszała wiązanki jaką sypnąłem do siebie pod nosem ) no ale ma jeszcze 2 godz czasu . nagle pisk sygnalizatora bomba w górę , w dół i przy następnym pociągnięciu zacinam. siedzi podbierak tradycyjnie schowany w pokrowcu (jak na złość jak schowany najbardziej potrzebny ) rybka ładnie chodzi na kiju i chce uciec w krzaki ale trzymam ją krótko . podbieram ją ręką i jest - karpik 39 cm http://images50.fotosik.pl/848/d61e2b8ced8b8d34m.jpg' alt='d61e2b8ced8b8d34m.jpg'> po sesji zdjęciowej wpuszczam go do wody . pomachał ogonem i poszedł http://images49.fotosik.pl/847/22f37e75f3119cc0m.jpg' alt='22f37e75f3119cc0m.jpg'> może się dziwicie co się tak podniecam takim malcem ale to mój pierwszy karp w życiu do tej pory trafiało się wszystko tylko nie karpie
Gość Tench Napisano 7 Maja 2011 Napisano 7 Maja 2011 TENCH po opisie obstawiam sumika albo konkretnego szczupca. Mimo co wielka szkoda Jedyna szkoda to to że nie zobaczyłem chociaż przeciwnika bo rybka i tak wróciłaby do wody. Przegrać, wiedząc z kim jest łatwiej a tak nigdy się nie dowiem czy to był paro kilowy szczupak, sumik czy ogromny okoń, a może kleń +0,5m. Rybka nie uciekała nerwowo tylko dostojnie powoli płynęła wzdłuż brzegu, 10 gramowym kijkiem i 16tką żyłką mogłem ją zatrzymać, więc nie był to żaden olbrzym. Życie... @topic dzisiaj na rybach nie byłem.
marbil Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 dziś rozpoczęcie sezonu słodkowodnego nad pobliskim jeziorku, efekty kilka ładnych krasnopiórek jeden niemiarowy karpik i sumik, leszcz i na osłodę piękny japoniec równe 42cm, rybki wróciły do wody http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bca1be2084b9a87c.html
wedkarzyk Napisano 8 Maja 2011 Napisano 8 Maja 2011 Dzisiejszy wyjazd na Odre zostal uwienczony moim zyciowym rekordem Lin 46cm 1.9kg Byl jeszcze leszczyk 46cm i to wszysko :winkh: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9387691274207384.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6906972aeefa24a9.html
pagori Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Avallone, twoje rybska zawsze piękne , gratulacje Gratuluje również umiejętności organizowania czasu dla dzieci przy wędkach
19seba99 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Dzisiaj maturka ustna z polaka zdana na 65% , także jutro wypadzik na cały dzień z nadzieją upolowania pierwszego linka w tym sezonie Graty Dla Wszystkich Co Połowili
pet87 Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Niedzielne zawody w kole,rybka brała nieprzecietnie,łącznie 44 płocie/wzdręgi okonek ok 25 i drugie tyle niemiarowej wzdregi w okolicach 14-14,5 cm ogolnie 3 miejsce
Migdał Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 W końcu coś się ruszyło - dziś od 12 do 16, rzeka Bzura - dwa szczupaki: 20cm(taki słodziak mały ) i 40cm. Jak na Bzure standard, niestety ciężko tu o wymiarówkę. Standardowo - błystka "1" d.a.m. i guma 7cm kopytko
szczypior Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 Zwykle nie mam się czymś pięknym pochwalić , ale dzisiejsze rybki naprawdę mnie cieszą. Szczupaki odmówiły współpracy już od dwóch dni cisza z ich strony. Miałem też kilka odprowadzeń okoni około 30 cm. Rybki z Bugu oczywiście.
Umberto Napisano 9 Maja 2011 Napisano 9 Maja 2011 SZCZYPIOR, ładne jazie, ja na razie na spinning cieniutko w tym roku, lepiej na spławik, pare było ładnych leszczy, może jutro będzie następny.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.