robson.b Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 No to tu mnie zaskoczyłeś. Ja jeszcze nie słyszałem, że z PIV chcą zrobić łowisko specjalne... Oby nie... A Ci znajomi z wczoraj trafili cos fajnego na PIII? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bronek Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 A ja jestem za tym aby to było łowisko specjalne . pod jednym warunkiem specjalne ale prywatne. tylko osoba prywatna, przedsiebiorca bedzie należycie dbał o swój biznes. i może być drogie zezwolenie byle były ryby i cała otoczka wędkarstwa. myślę ze wielu chętnych by sie znalazło. mógłbym nie opłacać pzw tylko jezdzić tam. ale chyba się rozmarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu1234 Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Byłem w tym roku 2 razy , ale na P4 jeszcze większa MIZERJA nawet większej płotki nie trafiłem, nie mówiąc o okoniu powyżej 20cm Bierze się to pewnie z dużej ilości głębokich kanałów i dołów na dnie zbiornika, gdzie ryba w zimie zimuje. Pod wodą sprawa wygląda z wędkarskiego punktu dość nieciekawie, "brakło" pieniędzy na wycinkę sporych połaci drzew, mimo, że było wiadomo, dokąd zbiornik będzie zalany. Skutkuje to tym, że na głębokości 12 -18 m są skupiska drzew, głównie brzóz, niektóre mają po 8-10 m wysokości. W płytszych miejscach również ciągną się duże skupiska drzew.. szkoda słów. Wg mnie spaprali to dokumentnie, trzeba przynajmniej dekady aby ten syf ugnił... Kto pamięta Dziećkowice z lat początku lat 90 gdy powiększyli, zalali zbiornik i zostawili kępy drzewek to wie o czym mówię. Na PIV sprawa jest o wiele gorsza bo praktycznie nic nie wycięto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 13 Stycznia 2011 Share Napisano 13 Stycznia 2011 Odnośnie wycinki drzew z dna zbiornika - dobrze że zostały ryby mają spokój Odnośnie prywatyzacji JESTEM ZA Tylko dlaczego zarybienia i to Gigantyczne są prowadzone za związkowe pieniądze robimy społeczny prezent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Wracając dziś z Przeczyc zajrzałem na PIV od strony Kuźnicy i Preczowa. Na lodzie żywej duszy, bo wejść juz raczej sie nie da. Przy brzegach lód ma 2-3 cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 25 Stycznia 2011 Share Napisano 25 Stycznia 2011 Był ktoś może na zwiadzie nad Pogoriami? Jak sytuacja z lodem wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 robson drobnica jest przez powodzie zeszło leszcza i drobnej ploci z zbiornika Przeczyckiego przemsza na 1000% bo wiem i widzialem co jest grane a z tym zbiornikiem specjalnym to juz sie nie chce wkur.... polamania kija na pogori jedynce da sie polapac gruba ploc ale z pomostow od strony osrodkow ja tam jezdze i lapie na pinke z ochotka i jest extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Wracam po tygodniu na deskach a tu zero informacji Da się wejść na P3 Jak z lodem przybyło lodu jest bezpiecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robson.b Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Wracam po tygodniu na deskach a tu zero informacji Da się wejść na P3 Jak z lodem przybyło lodu jest bezpiecznie Na PIV od strony Kuźnicy lód ma ok. 12cm. Przy brzegu mniej, ale wejść się spokojnie da. Biorą sporadycznie drobne okonki. Na PIII powinno być lepiej, bo tam lód był grubszy. Szwagier był w weekend na spacerze to mówił, że siedzieli. Na Przeczycach z kolei ma ponad 20cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Uprzejmie donoszę na P3 ostatnie 3 wyjazdy raczej SŁABE brała drobna płoć i okoniki . Teraz powinno być REWELACYJNIE z płociami tymi większymi P4 okonie większe, ale bez szału większość 20 - 25 cm największe 2 szt to 30cm brania dosyć głęboko 8-14 m i sporo obciętych mormyszek przez szczupaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 na Pogori 4 ostatnio siedzielismy i zero brań poszczegolnie czasami jakies okonki małe,po 3 godzinach pojechalismy na pogorie 1 na pogori 1 zas bierze płotka sama drobnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 nom jutro trzeba połazić juz ze spinin giem nie moge siedziec w domu nie da sie wysiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Gdzie na pogori I albo na III można się dobrze rozstawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 hmmmm... na trojce teraz dobrze jest w rogu plaży głownej pod samymi trzcinami,albo od brzózek a na jedynke nawet nie jedz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ddamcio Napisano 9 Kwietnia 2011 Share Napisano 9 Kwietnia 2011 A co na jedynce tyle ludzi czy jakiś inny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Może wiecie czy na jakiejś z Pogori można złapać dość dużo lina. Chodzi mi o to czy występuje tam w dużych ilościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 dzisiaj karp 44 cm i 37 cm a obok chlopaszek wytargał ponoc amura 115 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Wczoraj 3 godzinki na P1. Rybka ładnie bierze. Dwa jaziki po ok 35 cm, dwie wzdręgi 30 cm i karpik 37cm. Najważniejsze że na spławik, zabawa super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek75 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Kamyczek od której strony byłeś na Pogorii 1,ja byłem od torów i nie widziałem żeby ktoś wyciągnął karpika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebek75 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Ja byłem wczoraj od torów,parę delikatnych branek i jeden leszczyk 48 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Dziś obyło się bez karpika. Wynik 4 godzin łowienia na P1 to dwa jazie po 40 i kilka wzdręg w tym jedna 33 cm. Piękna rybki, może podrosną - pływają dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamyczekpl Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 ja nie byłem na pogori 1 tylko na pogori 3 Dzisiaj w Nocy na zbiorniku pogoria 3 na nocce swoja zyciowka Amura 1,09cm 21,5 kg wziełem sobie jedna łuske bo była ogromna,ryba dalej plywa w wodzie w 100% dobrej formie. Przepraszam za jakosc zdjęcia ale dziekuje facetowi który przechodził akurat z imprezy i zrobil mi kilka zdjec bo nie mialem aparatu ani nic nie bylem przygotowany an taka rybe,pozdrawiam. http://img577.imageshack.us/i/20110428077.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr chorzów Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Kamyk - GRANATY Piękny okaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 O kurde, ale bydle Gratuluję! Nastawiałeś się na duże karpiowate czy to taki bardzo atrakcyjny przyłów? Jeszcze raz gratki Kolego. Ja byłem na Pogorii I 1 maja, w sumie byłem tam pierwszy raz i chyba... ostatni. Efekty mizerne, duży leszcz "za kapotę" na casting - oczywiście pływa dalej w wodzie Zbiornik bardzo ładny, zatoczki, trzcinowiska itp Ale... Łódki dostępne w rybaczówce to jakaś groteska. Bez ławek, z uszkodzonymi dulkami, brudne, obskurne. Masakra jakaś. Cena za wynajem - 12zł! Udało mi się dopaść łódkę, do której mogłem zamontować silnik, ale nie miała ławki. Gdyby aku padł to bym leżał i kwiczał. Koledzy mięli uszkodzoną dulkę, toteż holowałem ich za sobą, bo nie mięli jak wiosłować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsk Napisano 5 Maja 2011 Share Napisano 5 Maja 2011 Kolego schowaj sie z tym amurem bo wstyd sobie robisz ....... Historia połowu :) wziąłeś sobie łuskę .... ryba wróciła do wody :) powiem tylko tyle że też jestem z D.G żałosne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi