Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak bylo dzisiaj na rybach?? Pazdziernik 2011.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzisiaj szybki wypad nad Regalicę i Parnicę. Na Regalicy same pstryki sandacza. 4 sztuki 30 -40 cm wyjęte z wody. Później przejazd na Parnicę i lepsza zabawa z sandałami. Oprócz kilku maluchów 2 około 55 cm. W sumie dobrze spędzone 4 godziny nad wodą :mrgreen:

mvp1984, gdzie taki survival miałeś :?:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 212
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

U mnie dzisiaj nad Wartą kicha :cry: W mojej dziurze gdzie zawsze da się coś godnego uwagi wydłubać dziś klęska. Jutro jade w to miejsce na cały dzień bo być może ryba będzie brała po południu. Jest nadzieja :grin:

Napisano

U mnie też kicha na spina, a byłem na takich stawach. Temperatura powietrza 3 st. Koleś obok miał 2 piękne brania na żywca, ale chyba nie bardzo wiedział jak się zacina.

Napisano

Wiślana barwena sprzęt typowo kleniowy, wziąła na kamienistym końcu przelewu, wyciągnięta sporo dalej, nie wyjmowałem jej nawet z wody bo nieźle się zmordowała holem.

brzanax.jpg

Napisano

Ja dzisiaj także troszkę połapałem. Wspólna wyprawa z ojcem i mnóstwo rybek. Sandacz 2 szt 51 i 55 cm. Szczupak 70 cm. Dwa okonie 27 i 29 cm. Po za tym kilkanaście maluchów sandacza do 40 cm i kilka niezaciętych brań.

Piękna pogoda zero wiatru, słoneczko świeciło i rybki także dopisały :mrgreen::mrgreen:

Gość pawcio_bra
Napisano

@DAWID

Piękna rybka. Ja jutro całodniowy wypad od 7 do mam nadzieje jak najdłużej.

Napisano

Dziś kilka godzin na łódce. Ja jedno barnie i szczupaczek 56 cm. Kolega 3 maluchy. Coś się ruszyło po 11 jak zaczęło spadać bardzo wysokie ciśnienie. Koledzy z innych lodek połapali nawet 70-tki wtedy. Choć wczoraj na zawodach na tym jeziorze padły tylko 3 szczupaczki :evil:

Napisano

U mnie dzisiaj na Warcie od 7.00 do 16.00 dwa marne okonki po 20 cm :sad: Porażka po całości. Zauważyłem że w letnich miesiącach drapieżniki brały dużo lepiej niż teraz jesienią. przeszedłem naprawde spory odcinek rzeki i nie miałem nawet kontaktu ze szczupakiem. W miejscach które do tej pory były rewelacyjne i rzadko kończyłem dzień na zero teraz jest kompletna pustynia. Gdzie ich szukać jak nie w głębokich rynnach? Może to że jest jeszcze sporo drobnicy jest powodem słabych wyników :sad: A może wędkarz do du...? :wink:

Napisano

Pierwsze napłyniecie dało tylko trzy delikatne brania nieprzyciete.Przepłyniecie w inne miejsce i w pierwszych rzutach dwa sandaczyki około 40cm i koniec bran,płyniemy dalej i kolega złowił szczupaka 63cm i na tym koniec kontaktu z rybkami

Napisano
Wybrałem się do Obornik Śl. z koszem na grzyby. Dobrze, że wziąłem ze sobą pickera, bo po godzinie było wszystko jasne. Szaleństwa nie było, ale niepowodzenie w lesie wynagrodziły mi dość dobrze biorące klenie. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=211946#211946

Obrazek Obrazek

kolego gdzie łowiles,jestem z trzebnicy kolo obornik i tu za bardzo nie mam gdzie jechac,tylko barycz mi zostala no i odra ale na odrze miasto trupow nic sie nie dzieje:)
Napisano

Placek, rz. Widawa w Świniarach.

Odra jednak żyje, drapieżniki ładnie żerowały, tylko u mnie często te większe wygrywają. Poniedziałek znowu był takim dniem a właściwie już był zmrok. Branie było na woblera prowadzonego za przelewem prostopadle do nurtu. Moment dekoncentracji i zostało tylko wspomnienie o rybie być może życia :smile:

Gość pawcio_bra
Napisano

@jaceen

Nie jesteś sam jeśli chodzi, że to mogła być ryba życia, ja również wczoraj straciłem ładnego szczupca na żywca z gruntu. Od godziny 7 aż do 12 biała ryba kompletnie nic nie brała choć zanęciłem prawie całe wiadro zanęty, udało się złapać jedną płotkę na spławik jakieś 30cm więc powędrowała jako żywiec :) Żywcówkę postawiłem w miejscu gdzie nęciłem i długo czekać na branie nie musiałem. Szkoda, że zamiast kotwiczki miałem hak typowo dorszowaty tak bym miał większą szansę na wyciągnięcie swojej życiówki, z tego jak go widziałem oceniam go na jakieś 5-6kg szczupca. Cóż jak nie wczoraj to może jutro :D

Napisano

Mnie pech również nie opuszcza. Dzisiaj miałem tylko jedno branie, ale za to takie, na które czeka się cały sezon! Szczupak uderzył na 10cm-go Fatty'ego, już w momencie kiedy przynęta wpadła do wody. Kijek wygiął się mocno, hamulec oddał trochę żyłki przy dwóch szarpnięciach ryby, ta po chwili odjechała w prawo i najnormalniej w świecie się spięła.. Później nie miałem nawet domniemania brania... i wróciłem do domu na tarczy. Najgorsze jest jednak to, że spotkany po drodze spinningista, twierdził, że złowił dzisiaj 11 niedużych sandaczy i jedną "trójkę"...

W czwartek rewanż!!

Napisano

mvp1984, to i tak masz farta że chociaż emocjonujące branie miałeś. Ja dzisiaj przez 3 godziny na Odrze w okolicach Dziewoklicza tylko 2 spinki sandaczowego przedszkola miałem :???:

Gość pawcio_bra
Napisano

mvp1984

Chociaż mialeś emocje a ja dzis od 10 do 16 zero brania na zywca z gruntu, nie sorki same liście z dna :)

Napisano

No koledzy powiem wam ze mnie deprecha złapała dwie zasiadki na zywca na lowisku gdzie wczesniej byly super wyniki,przez dwa dni ani brania,a bylem po 6-7 godzin:(w gazetach pisza ze to najlepsza pora na drapieznika a tu dupa,o co chodzi?:)

Napisano

Dzisiaj od 16 do 20 byłem na Wiśle. Efekty to 3 okonie na paprochy w przedziale 17-21 oraz jeden sandaczyk 32 cm. Na koptya bardzo dużo pstrykcięć. Lecz rybki brały tylko na małe paproszki. Jutro akcja jesienny leszcz.

Gość pawcio_bra
Napisano

Placek

Racja to jest dobra pora na zębate. Tak jak pisałem wyżej, że u mnie też6h na żywca i nic. Między czasie na spławik(przepływanka) na białego złowiłem 3 boleniki po 10-15cm i dwa kleniki małe.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Dodaj link lub baner - >

Polecamy

TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich
Dragon
https://www.iparts.pl/
Pomocnik wędkarza
przewodnicywedkarscy.pl
Blog Zwędkowani
TOKAREX - super oferta pontonów firm Honda, Bush, Fiord, Kolibri, YRT, CHINEE oraz silniki i akcesoria do nich

Pontony - TOKAREX - super oferta pontonów firm BUSH, Fiord, YRT i HONDA

Akumulatory żelowe i AGM; Zamów online! do łodzi, jachtów, silników, echosond itp.
www.akumulatory-zelowe.pl

Dodaj link lub baner - >

Partnerzy

Corona-fishing.pl - sklep wędkarski

Telefony, smartfony, tablety - jaki kupić, jaki wybrać?

• Ostatnio przeglądający

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.