lewysto Napisano 18 Października 2011 Share Napisano 18 Października 2011 DAVID gdzie doisz takie brzany ???? chyba nie przy burzowniku na karowej ?? łapiesz wogóle po śródmiejskiej czy tylko po praskiej stronie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 lewysto, to lubelska Wisła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek42 Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 DAVID gdzie doisz takie brzany ???? ..... DAWID doi wszystko co się rusza. Mistrz. Patrzę na jego wyczyny z podziwem i zazdrością. Chylę czoła nad jego umiejętnościami ale sukcesami swoimi wpędza połowę chłopaków z forum w kompleksy. DAWIDZIE zacznij kręcić filmy jak to robisz. Z litości nad nami. Pokaż jak to robisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 DAWID doi wszystko co się rusza. Mistrz. Patrząc po wynikach nie ulega wątpliwości że nasze wyniki w porównaniu do wyników Dawida są marne. Ale myślę, że jest to też sprawa częstotliwości wypraw, a przede wszystkim łowisk na których się przebywa. Ja niestety mieszkam w regionie tragicznym pod względem. Więc choćbym zamieszkał nad dostępnymi mi wodami - to nie dogonię Dawida. Ale szacun dla Dawida w pełni zasłużony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lewysto Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 ogólnie jest lipa ! w niedziele byliśmy z kumplem na zegrzu pod mostem na łodzi od 6 do 11 i nawet puknięcia ! kogut, kopyto, twister, drop shot , blacha i nic ! naokoło nas ze 30 łódek i widziałem tylko jednego sandała gościu trafił około 70 cm a po drugiej stronie mostu szczupłego ledwo wymiar. nie wiem co sie dzieje w sobote ide na wisle w okolice siekierkowskiego może się ktos wybiera ? ps jak dodać foty ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konanik Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Wrzuć na jakiś hosting (np. imageshack.us) i dodaj linki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvp1984 Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Dzisiaj u mnie znów zaczęło się pechowo. Już w trzecim, może czwartym rzucie, miałem fajne branie oczywiście na Fatty'ego 10cm, zaciąłem w tępo, kijek się wygiął, zaczął pracować... i w tym momencie pękła mi żyłka metr od szczytówki..! Pomyślałem, że to już chyba jakieś fatum. Szybko zawiązałem nowy przypon, założyłem taką samą gumę i w drugim rzucie miałem bliźniacze branie, zaciąłem, ale trochę za szybko i szczupak od razu spadł z haka. Ostał mi się tylko ripper z odgryzionym ogonem. Porzucałem tam jeszcze dłuższą chwilę, ale ryba już nie chciała współpracować. Następne branie miałem dopiero po ok. godzinie na biało-czarnego Fatty'ego. Szczupak wziął ok. trzy metry od szczytówki, odjechał kawałek i wyskoczył z wody, później przebił się przez zielsko i zaczął widowiskowo machać paszczęką. Jednak szybko się poddał i podebrałem go ręką. Równe 60cm. Jeden ruch szczypcami i ryba wróciła do wody. Niedługo później złowiłem jeszcze jednego, ale mniejszego: - ok. 45cm i do 15.00 nic się już ciekawego nie wydarzyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 Ja dzisiaj też miałem nie najgorszy dzień. Udało sie złowić szczupaka 64 cm i sandacza 57 cm. omine fakt że żeby je złowić zerwałem 12 przynęt. Ale tam gdzie patyki tam są wyniki Połamania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borowik Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 dzisiaj starorzecze noteci straszny sztorm brania sporadyczne ale za to rybki ładne cztery szczupłe 73 i 72 cm i do tego 54cm i 52 cm o dziwo najlepszym żywcem była malutka 10 cm płoteczka powiedziałbym wrecz okoniowa jestem zaskoczony dwoma pierwszymi rybami bo dotychczas brały maks 60- tki rybki brały na żywczyka na metrowym gruncie a że jest to starorzecze przepływowe brania jak na przepływanke naprawde piekne troche kłopotów przy ladowaniu tych 70 tek miałem ponieważ cały brzeg jest porosniety trawami na odległość 2m a podbieraka brak:p może ta pogoda im przypasowała wczoraj podobna pogoda jednak troche cieplej i tylko jeden kapiszon 40 cm fotki puzniej bo zaq bardzo nie wiem jak się wrzuca:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Ech, lepiej później niż wcale, więc pozwalam sobie na opisanie wyjazdu sprzed kilku tygodni. 1 październik, tak naprawdę to pierwszy wyjazd na ryby od pół roku. Wyciągnęli mnie koledzy haczykowcy - patryk i ziuta, a ten pierwszy poratował jeszcze podejrzanie pachnącym płaszczem przeciwdeszczowym, dzięki któremu bezpiecznie przebijałem się przez nadodrzańską dżunglę sięgających sporo ponad głowę, całkowicie mokrych trzcin. Efektem wyjazdu był ok. 60 cm szczupaczek, tutaj moment podbierania: A tutaj "zielony" w całej okazałości: Oraz piękny, 48-cm o ile dobrze pamiętam rozmiar jaź: Czyli wyprawa udana, dziękuję współuczestnikom za miłe towarzystwo i dobrą zabawę pozdrawiam Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 Jacek fajne rybcie No i peleryna też Gratuluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Jacek, super foty, fajna ta wasza rzeczka ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 No i peleryna też Hehe, zlitujcie się, strasznie piździało rano, ta peleryna Patryka uratowała mnie przed zamarznięciem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 20 Października 2011 Autor Share Napisano 20 Października 2011 No to fakt. Rano potrafi niezle przyp.... A co do pelryny to wesolo musi byc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 ku**a panowie dzisiaj 6 godzin rzucania obrotowka guma wobler na widawie potem na odrze i nic nawet nie pstryknelo o co chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Odstawiłem dziś jesienny ciężki spinning, złapałem za muchóweczke i ruszyłem nad wode. Niesamowicie brały tęczaki nie zlicze ile miałem brań Oprócz tego trafiły się 3 lipki Na końcu muchówki zagościły nawet płotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik95 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 W mojej okolicy nikt nic nie łapie, na forum też większość pisze że słabo a DAWID jak zwykle nałapał Gratulacje wszystkim którzy sobie połowili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 Dawid prosze Cie nie oslabiaj mnie!!!! Kompleksy bedziemy mieli albo sie przeprowadzimy wszyscy w Twoje okolice Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 a to efekt 4 godzin łowienia razem z moim przyjacielem. Chyba wreszcie zaczeło coś sie dziać [ Komentarz dodany przez: artech: 21-10-11, 18:49 ] Zapoznaj się z regulaminem wstawiania zdjęć na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kyrtap Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 a to efekt 4 godzin łowienia razem z moim przyjacielem. Chyba wreszcie zaczeło coś sie dziać Dawidowi sie spodoba . Gdzie złowiłeś sandacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 wszystkie ryby sa z zalewu Radzyny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Dawidowi sie spodoba Nawet nie zdążyłem zobaczyć fotki ale domyślam się jaka była Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 21 Października 2011 Autor Share Napisano 21 Października 2011 tragedii nie było tyle że ryby tym razem nie wróciły do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Totalne bezrybie, 4 ostatnie wypady na spina (po 2-3h) bez ryby! Dzisiaj byłem na bankowych miejscówkach gdzie zawsze sie jakiś szczupły uwieszał i nic... Można sie załamać, niewiadomo co jest nie tak ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 21 Października 2011 Share Napisano 21 Października 2011 Don Gucak - Nie było tak źle na Dziećkach coś gryzło głównie szczupły. Czemu nie pisałeś że jak jesteś w domu. Jak masz czas w niedziele to może skoczymy popróbować bocznego troka mam fajną miejscówkę. Jak co to pisz na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi