LeChifre Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 Założyłem ten temat żebyśmy się nawzajem dowiedzieli jakie przynęty SA najbardziej łowne prosze powiedzcie jakie macie najlepsze gumy woblery blachy ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hm62 Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 W jaki gatunek celujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthSuoniu Napisano 16 Listopada 2011 Share Napisano 16 Listopada 2011 To ja zacznę... Szczupak: - Alga 2 i 3, różne firmy, różne kombinacje - obrotówka DAM EFFZETT - rozmiar 5, kolor płotka - Savage Soft4Play - "fungus roach" na główce jigowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 17 Listopada 2011 Autor Share Napisano 17 Listopada 2011 Mój to: Super wirex 2 ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
G!zmo Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Salmo Slider 5 Wahadłówka Cefal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 salmo slider 7 cm naturalny okoń guma dragona - Reno Killer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Moj kiler to zdecydowanie kopyto relax biale, czarny grzbiet i czerwona buzka. Rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bootleg Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Na szczupaka: - Manns Predator (perła z niebieskim/czarnym/czerwonym grzbietem( - Kopyto Relax (podobna kolorystyka jak wyżej) - woblery: Salmo Slider, Salmo Perch - wahadła: Alga, Mors, Gnom Na bolenia: - woblery: Dorado Tender, Salmo Thrill, Na okonia: - woblery: Salmo Hornet - obrotówki: Balzer Colonel, D.A.M Effzett, Mepps Black Furry - twistery Manns, Relaxa (kolory wedle uznania) plus wiele, wiele innych, jednakże te powyżej na pewno odpowiednio zaprezentowane w wodzie przyniosą sukces Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
T.N.T Napisano 17 Listopada 2011 Share Napisano 17 Listopada 2011 Na szczupaka - Duże Żółte/Białe/Perłowe twistery Relaxa Na okonia - Dragon demon, Twisterki motor oil - manns, Reno Killery, oraz obrotóweczki DAM EFFZETT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 19 Listopada 2011 Autor Share Napisano 19 Listopada 2011 Mam niektóre twistery co wy napisaliscie bylem na stawach caly dzien i nic ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvp1984 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Polecam na szczupaki ripper Dragon Fatty 8,5-10cm biały/perła z czarnym grzbietem. Na lekkiej główce miesza wodę jak wobler i prawię wywraca się na boki. To moje odkrycie tej jesieni, jest naprawdę łowny. Aha i żeby nie było reklamacji: na lekkiej główce nie pracuje w opadzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 20 Listopada 2011 Share Napisano 20 Listopada 2011 Na potokowca : Krakuski, Sieki, Dorado Invaidery + wiele wiele innych handmade. Na bolenia: Łomżyńskie bezsterowce, Gloog Hermesy, Salmo Thrille czy Wo-bi Na klenia : Sieki, Glapki i wiele innych Na suma: Strom Wiglle Wart, Dorado Lake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość asasyn78 Napisano 7 Stycznia 2012 Share Napisano 7 Stycznia 2012 szczupak:alga 3 okoń:gloog hektor i kalipso pstrag;dorado invaider,salmo minnow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przydawka Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 pstrąg-hand made z czarnego, Chorwatki taps szczupak - guma blue fox 8cm kleń-obrotówka mister fish(złota) boleń- ukleja taps 9cm oliwkowa jaź - effzet nr 3 okoń - ripper manns Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deejaybialy Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 witam, moje "killery" to gl. biale, pomaranczowe fiolety brazy to jesli chodzi o gumy wobki ala okon ala szczupak i ploc polawiam na nie wszystkie ryby tzn okon szczupak sandacz takie tu gdzie lowie wystepuja wilekosci gul 1-2 cale wobki troche wieksze nawet 7-8cm pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomas24 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Woblery hand- made w kolorach uklejki i piekielnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Manns Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Twisterek Manns`a kolor GRGB, w tym rok ten kolor był najłowniejszy u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarosek Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Dragon lunatic 12,5 lub 15 cm Gnom 40g firmy jaxon Powyższe przynęty oczywiście na szczupaka, a raczej szczupala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Grudnia 2012 Share Napisano 9 Grudnia 2012 Wchodząc do sklepu wędkarskiego, chyba zachowuję się jak dziecko. Tyle różności, kolorów, kształtów, że zawsze dam się ponieść fantazji i coś nietypowego kolorystycznie lub formą (według mnie) kupuję. Po przeglądzie przynęt, na które w tym roku ryby reagowały (trochę też utraconych na rybie) nie odważyłbym się na wytypowanie pewniaków. Podejrzewam, że jednak jak większość, z upływem praktyki, mam większe zaufanie do pewnych przynęt. Jednak bywa tak, że podczas dziwnego impulsu do nabywania przynęt, które potrafią leżeć później miesiącami, przekładam je z przegrody do przegrody, bo nie wzbudzają mojego zaufania. I przychodzi taki dzień, że ta przynęta staje się moim kilerem za sprawą paru rzutów na odczepnego, bo w końcu trzeba sprawdzić jak w wodzie, to cudeńko pracuje. Branie. Ryba życia. Nagle wabik staje się najłowniejszą przynętą, jaką mam w swoim arsenale. Ale uważam, że ważniejszy jest sposób prezentowania przynęty w danym dniu, środowisku i jaką rybę chcemy przechytrzyć. Najprostszy przykład. Sposób, chyba powszechnie stosowany, łowienie boleni szybkim ściąganiem przynęty. Tutaj trudno spodziewać się brań sandaczy. Z kolei łowienie sandaczy sposobem jigowania, trudno spodziewać się brania bolenia. Oczywiście, zdarzają się wyjątki. Wielkość przynęty ma też znaczenie, gdyż niektóre rybki mają mniejsze „buźki” i trudno nam skusić np. takiego jazia, woblerem 10cm. Jednak dla głodnego 15-cm okonia, taki wabik nie stwarza przeszkody, by go zaatakować. Z mojej galerii zdjęciowej, wyciąłem poglądowo, jakie przynęty w tym roku były zagryzane przez ryby (nie wszystko da się udokumentować, było tego znacznie więcej). Jak wcześniej pisałem, większość była łowiona celowo i rzadko zdarzał się tzw. przyłów. O jednym tylko wspomnę, okoń złowiony na boleniówkę ze stajni „Artecha”, typowo szybkie ściąganie i mój PB na tym gatunku, 34cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtek_n Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 U mnie przez ostatnie dwa sezony najlepiej sprawdził sie Salmo Thrill 9cm. Ale to kwestia tej konkretnej miejscówki na Wiśle. Nie sądzę by na wodzie stojącej ktoś odniósł spektakularne sukcesy na ta przynętę W zależności os sposobu podania i prowadzenia brało na tą przynętę wszystko co w Wiśle pływa w tym miejscu. Wyniki były powtarzalne więc to nie przypadek. Skusiły się bolenie, klenie, jazie, brzany, okonie, sandacze i sumy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ajs Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 Ja od tego roku przerzuciłem się na cannibale sabage. W swoim pudełku mam też klasyczne perły relaxowe, obowiązkowo alge i kilka woblerków. Staram się rzucać wszystkim. Jednak za każdym razem jak zakładam gume cannibala clowna, ryba zaczyna szaleć. Na cannibala złowiłem bolenia, suma, i nie wiem ile szczupaków i sandaczy. Dodam że nigdy nie wybieram się na ryby sam, a zawsze bilans złowionych ryb jest po mojej stronie. Może to kwestia prowadzenia przynęty.. może. Choć moim zdaniem to przynęta. a tutaj fotka z cannibalem "policjantem" a tutaj z clownem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 6 Sierpnia 2014 Share Napisano 6 Sierpnia 2014 U mnie super się sprawdza Mepps Syclops:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinWojtczak Napisano 20 Grudnia 2014 Share Napisano 20 Grudnia 2014 ja lubie wszystkie woblerki z jasnymi grzbiecikami tak by można było obserwowac go co on tam pod wodą wyprawia dla siebie maluje 70 % woblerków mniej wiecej tak: a jeżeli już coś z ciemnym grzbiecikiem to raczej brązy beże itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość LarryKowalsky Napisano 2 Stycznia 2015 Share Napisano 2 Stycznia 2015 Mój Killer to kopyto Relaxa. Perła z czarnym grzbietem z domieszką koloru czerwonego. Klasyka, ale sprawdza się doskonale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi