Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Damianxtx, dlaczego jedną fote wyrzuciłeś? teraz to nawet Kojak będzie miał problemy :grin:

sorry, ale przed chwilką była jedna fotka, a po chwili pojawiła się znów druga fota, ale z Ciebie Copperfield :grin::wink:

• 10 months later...
Napisano

Dzisiaj zamiast na ryby, wybrałem się z tatą na grzyby. Mimo, że wyruszyliśmy około 9:00 (do lasu mam jakieś 300m :lol: ), to udało się coś "wydłubać". Oto efekty:

3fecf7b9e016c66bm.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

W temacie "ryby" ostatnio nie idzie mi najlepiej, to chociaż na grzybach sobie odbijam.

Trochę wynalazków z czerwonej listy...

62fee97f1ae3b319m.jpg 3a54bd52c35e9971m.jpg

trochę zapachowych...

de2e4531c964607dm.jpg 0a3b9a8cf270e11dm.jpg

i pospolite do koszyka...

3841c1b628added5m.jpg 9bc783ce05a90960m.jpg 74820a60ce6f9ef5m.jpg b380280192fd7f07m.jpg

• 2 weeks later...
Napisano

Powiedzcie mi koledzy , jest jeszcze szansa w tym roku na grzyby ,czy można już tulko liczyć na gąski?

U mnie jest kompletna klapa , niby jest mokro ale za to noce są zimne .

Od kiedy zbliża się jesien nie mogę doczekac się grzybów ale w tym roku chyba jednak obejde się smakiem.

Napisano

desperado, Wczoraj łaziłem godzinę, nazbierałem trochę podgrzybków brunatnych (młodych) , kilka kozaków i 4 prawdziwki, było tego wszystkiego z pół wiaderka. Gąsek nie zbieram , ale g.siwą i maślaki żółte po drodze mijałem. Nie ma jakiegoś strasznego wysypu, ale myślę ze coś tam można jeszcze wygrzebać.

Napisano

nom, główny sezon na grzyby to raczej końcówka wakacji a nie jesień :wink:

jak byłem nad wodą pare razy w lesie za plecami znalazłem parę grzybków, jednak tak na prawdę na grzybach nie byłem już trzeci rok :neutral:

Napisano
desperado, Wczoraj łaziłem godzinę, nazbierałem trochę podgrzybków brunatnych (młodych) , kilka kozaków i 4 prawdziwki, było tego wszystkiego z pół wiaderka. Gąsek nie zbieram , ale g.siwą i maślaki żółte po drodze mijałem. Nie ma jakiegoś strasznego wysypu, ale myślę ze coś tam można jeszcze wygrzebać.

Jeśli są młode to nie jest jeszcze tak żle , może jest nadzieja , jutro idę w las :)

nom, główny sezon na grzyby to raczej końcówka wakacji a nie jesień

U mnie ,a raczej na poligonie pod Toruniem jeśli jest mokro to też pierwszy wysyp ,,prawdziwych,, jest w czerwcu , ale te prawdziwe jesienne grzyby z grubymi trzonami to okolice września.

W zeszłym roku przynosiłem po dwa wiadra z lasu koło osiedla , nie trzeba było jeżdzić na poligon.

Napisano

W czwartek byłem jeszcze koło Milicza. Na sos jeszcze uzbierałem, ale nawet miejscowi nie mieli na wystawkach żadnych grzybów. Zostaje sama przyjemność spaceru po lesie :smile:

Do kosza trafiły 3 prawdziwki, 1 kozak, 1maślak pstry, kilka podgrzybków, wiązka opieniek i 2 dorodne borowiki ceglastopore.

Jak zwykle kilka wynalazków zostało na cyfrówce, te oczywiście C&R :smile:

b0381e98c96f746bm.jpg 8536234cab8000dfm.jpg 740c99a331129e85m.jpg b75c07756b5a6fd9m.jpg

d1c4d9c9a094332cm.jpg bd555a3f242b4116m.jpg 474f1f51ed98f0cam.jpg c2aeed24ee25762em.jpg

Napisano

ostatnio idąc na spacerze nad jedną z podkrakowskich rzeczek uzbierałem pół koszta uszaków bzowych :) mmm ale dobre były. Ktos z koleżanek, kolegów je zbiera ?

Napisano

Wczoraj byłem na grzybkach najwięcej było zieleniatek, parę podgrzybków i z 10 kani.

uszaków bzowych :)
Co to za grzyby jak masz fotki to wklej bo pierwszy raz słyszę taką nazwę choć na grzyby chodzę od dziecka.