maniek Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 a w tym przypadku nawet porucznik Colombo nie pomożeMoże nie Colombo ale pytanie możesz zadać TU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Damianxtx, dlaczego jedną fote wyrzuciłeś? teraz to nawet Kojak będzie miał problemy sorry, ale przed chwilką była jedna fotka, a po chwili pojawiła się znów druga fota, ale z Ciebie Copperfield Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 11 Listopada 2008 Share Napisano 11 Listopada 2008 Nie wiem czemu tak znika to nie moja sprawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubiak Napisano 26 Września 2009 Share Napisano 26 Września 2009 Dzisiaj zamiast na ryby, wybrałem się z tatą na grzyby. Mimo, że wyruszyliśmy około 9:00 (do lasu mam jakieś 300m ), to udało się coś "wydłubać". Oto efekty: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Dzisiejszy 3 godzinny wypad na grzyby też zaliczam do udanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 NIe ma to jak grzybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 w świętokrzyskim nie ma grzybów w ubiegłym roku też bez rewelacji... ale były a teraz zupełnie nie ma, po za opieńkami :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 Moi rodzice byli wczoraj na grzybach w okolicach Ińska w zachodniopomorskim - znaleźli obłędne ilości maślaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 http://www.haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=138427#138427 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Października 2009 Share Napisano 8 Października 2009 W temacie "ryby" ostatnio nie idzie mi najlepiej, to chociaż na grzybach sobie odbijam. Trochę wynalazków z czerwonej listy... trochę zapachowych... i pospolite do koszyka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Supersobi Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Jacen rządzisz z tymi grzybami Ładne fotki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Dzięki, staram się. Poniżej coś dla miłośnków łażenia po krzakach,nie tylko za rybą http://ngps.pl/garmin-oregon-300-dla-grzybiarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 ostatni w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desperado Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Powiedzcie mi koledzy , jest jeszcze szansa w tym roku na grzyby ,czy można już tulko liczyć na gąski? U mnie jest kompletna klapa , niby jest mokro ale za to noce są zimne . Od kiedy zbliża się jesien nie mogę doczekac się grzybów ale w tym roku chyba jednak obejde się smakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 desperado, Wczoraj łaziłem godzinę, nazbierałem trochę podgrzybków brunatnych (młodych) , kilka kozaków i 4 prawdziwki, było tego wszystkiego z pół wiaderka. Gąsek nie zbieram , ale g.siwą i maślaki żółte po drodze mijałem. Nie ma jakiegoś strasznego wysypu, ale myślę ze coś tam można jeszcze wygrzebać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 nom, główny sezon na grzyby to raczej końcówka wakacji a nie jesień jak byłem nad wodą pare razy w lesie za plecami znalazłem parę grzybków, jednak tak na prawdę na grzybach nie byłem już trzeci rok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
desperado Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 desperado, Wczoraj łaziłem godzinę, nazbierałem trochę podgrzybków brunatnych (młodych) , kilka kozaków i 4 prawdziwki, było tego wszystkiego z pół wiaderka. Gąsek nie zbieram , ale g.siwą i maślaki żółte po drodze mijałem. Nie ma jakiegoś strasznego wysypu, ale myślę ze coś tam można jeszcze wygrzebać. Jeśli są młode to nie jest jeszcze tak żle , może jest nadzieja , jutro idę w las nom, główny sezon na grzyby to raczej końcówka wakacji a nie jesień U mnie ,a raczej na poligonie pod Toruniem jeśli jest mokro to też pierwszy wysyp ,,prawdziwych,, jest w czerwcu , ale te prawdziwe jesienne grzyby z grubymi trzonami to okolice września. W zeszłym roku przynosiłem po dwa wiadra z lasu koło osiedla , nie trzeba było jeżdzić na poligon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Teraz ma być ciepły tydzień więc jeszcze jest nadzieja że coś tam podrośnie. Ale to już chyba końcówka. Później już tylko gąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michas Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Później już tylko gąski I opieńki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 W czwartek byłem jeszcze koło Milicza. Na sos jeszcze uzbierałem, ale nawet miejscowi nie mieli na wystawkach żadnych grzybów. Zostaje sama przyjemność spaceru po lesie Do kosza trafiły 3 prawdziwki, 1 kozak, 1maślak pstry, kilka podgrzybków, wiązka opieniek i 2 dorodne borowiki ceglastopore. Jak zwykle kilka wynalazków zostało na cyfrówce, te oczywiście C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdrapek Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 Powiedzcie mi koledzy , jest jeszcze szansa w tym roku na grzyby ,czy można już tulko liczyć na gąski? Myślę że ta stronka wam pomoże zorientować się w aktualnym stanie w lesie. Aktualny stan występowania grzybów jadalnych w Polsce: http://www.grzyby.pl/wystepowanie.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 ostatnio idąc na spacerze nad jedną z podkrakowskich rzeczek uzbierałem pół koszta uszaków bzowych mmm ale dobre były. Ktos z koleżanek, kolegów je zbiera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sekret1 Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Wczoraj byłem na grzybkach najwięcej było zieleniatek, parę podgrzybków i z 10 kani. uszaków bzowych Co to za grzyby jak masz fotki to wklej bo pierwszy raz słyszę taką nazwę choć na grzyby chodzę od dziecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 Co to za grzyby Dołączam się do pytania, co to są te uszaki bzowe? A swoją drogą to co to są zieleniatki czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Października 2009 Share Napisano 30 Października 2009 zieleniatka to zapewne zielonka lub właściwie gąska zielona a uszaki bzowe to nie wiem, może kozaki brązowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi