pagori Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 To ja jako pierwszy Buk - 0 Klon - 1 Lipa - 2 Strzelam Grusza - 3 Strzelam Bez - 4 Strzelam Olcha - 5 Brzoza -6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 0 - buk 1 - klon ??? chyba 2 - wygląda mi na jakąś winorośl ale to nie drzewo 3 - topola 4 - lipa 5 - czarny bez ?? chyba nie?? widzę to drzewko tylko nie wiem jak się nazywa 6 - brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 0 - buk 1 - osika 2 - z samego liście nie mogę wywnioskować , za młoda gałązka, ale strzelam ze to jakaś topola, bo skoro są dwie to może i to też 3 - topola 4 - lipa, widać nawet kwiaty 5 - tu jest klon jesionowaty 6 - brzoza, a zdjęcie jest ze strony o surwiwalu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Zaznaczam, że opierałem się na tym, co znalazłem w Internecie pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Ech jaceen, za szybko skończyłeś ten "teleturniej" a tak dobrze się zapowiadało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekli Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 ehh za dużo tej topoli , żadnej nie trafiłem poprawnie :/, ale klon było łatwo zgadnąć maniek, masz racje fajny teleturniej był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 maniek, ja tu nie rządzę ale czego był? Można spisać sobie na kartce i porównać. A jak jest więcej chętnych na odgadywanie, to można usunąć podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravek72325 Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 0. Buk zwyczajny"Fagus silvatica" 1.Topola (chyba czarna)" Populus sp." 2.Obstawiałbym jakąś topolę ale nie wiem jaką 3. Też jakaś Topola. 4. Lipa szerokolistna "Tilia sp." 5. Klon jesionolistny "Acer sp." 6. Brzoza omszona "betulla sp." Jaceen co do liści Buka to z wierzchu są jakby powlekane czymś błyszczącym(zawsze błyszczą) a spod spodu ma takie jakby małe włoski(w kolorze białym) buka ciężko pomylić z jakimkolwiek innym gatunkiem drzewa;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 maniek, ja tu nie rządzęNie martw sie ja też .Dobra listki poznaliśmy ,drzewa też jaceen, dawaj grzyby sezon sie rozpoczyna czas sobie przypomnieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Podobało mi się . Poprostu jesteśmy "leśnicy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Dzisiaj średnie brania podgrzybków tylko 1 wiaderko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 8 Czerwca 2010 Share Napisano 8 Czerwca 2010 Dzisiaj średnie brania podgrzybków tylko 1 wiaderko graty ! ogólnie.tylko ciekawe czy takie po twarożku czy 10l farbie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Ja wczoraj byłem na kurkach Dużo jest , ale jeszcze bardzo małych. Zdarzają się większe i na sosik było w sam raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 9 Czerwca 2010 Share Napisano 9 Czerwca 2010 Dzisiaj średnie brania podgrzybków tylko 1 wiaderko Pewnie maniek przede mną wyłapał co lepsze. Mnie udało się mały koszyk podgrzybków uzbierać, trafiły tam również trzy maślaki pstre i jeden prawdziwek. Środa 09.06.2010r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 jaceen, Piękniutki ten prawy, zapomniałem dodać że byłem w okolicach Milicza ,a teraz jak wypali to poligony w Świętoszowie i nie tylko kurki mnie interesują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SQra Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 NO KILL My może w sobote sie gdzieś ruszymi za grzybkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr 880 Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 u mnie ani ryb ani grzyb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 zapomniałem dodać że byłem w okolicach Milicza Dlatego pisałem że: "Pewnie maniek przede mną wyłapał co lepsze" Dzień wcześniej (wtorek) nad pewną rzeką we wrocku znalazłem drugi raz żółciaka siarkowego. Tym razem skusiłem się spróbować jak smakuje. Myślę, że jak ktoś ma smykałkę kulinarną, to faktycznie może to być smaczne. Po podsmażeniu przypomina w smaku kurczaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Czerwca 2010 Share Napisano 11 Czerwca 2010 Tym razem skusiłem się spróbować jak smakujeSzczerze to podziwiam twoja wiedzę i odwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 jak tam, rośnie coś u Was ? u mnie sie zaczyna dopiero Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damiandg Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 Jak popada deszcz to zapraszam na Pustynie Błędowską jest u nas grzybów jak wody w Wiśle. Jak są tak na prawdę to dwa wiadra 20 l to pół godziny się zbiera. Zapomniałem napisać że te grzyby to maślaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 10 Lipca 2010 Share Napisano 10 Lipca 2010 Jak są tak na prawdę to dwa wiadra 20 l to pół godziny się zbiera. Zapomniałem napisać że te grzyby to maślaki.na upartego mógłbym tam zajrzeć, bywałem w Bukownie to jest nieco niżej na mapie.swoją drogą to maślaki są wszędzie, kilka kilometrów od centrum miasta można tego nazbierać sporo, ale to taki "krąp" wśród grzybów najbardziej lubię zbierać te "kozaki czerwone" - piękne, wyjątkowo smaczne, no i chyba nigdy nie robaczywieją jeszcze mi się nie zdarzyło znaleźć z robakami no i oczywiście co tam się jeszcze nawinie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 czerwone bez robaków? zapraszam w krakowskie, tu peło zarobaczonych kozaków czerwonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 12 Lipca 2010 Share Napisano 12 Lipca 2010 Panowie u mnie ani jednego grzyba po prostu masakra. Idzie się załamać. ale nie ma tego złego , chyba odwiedzę pewne miejsce. Mam swoja miejscówkę i chyba ja odwiedzę ale tam dziennie jest 500 prawdziwków. Ale muszą się pojawić na maksa bo w jedną stronę ponad 150km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 zbiera już ktoś coś ?? dzisiaj wyskoczyłem na 2 godz. do puszczy zielonki - efektem garść kurek i jedna kania, ale od napotkanych grzybiarzy słyszałem, że nawet już ktoś prawdziwki zbierał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi