shogun_zag Napisano 11 Września 2006 Share Napisano 11 Września 2006 W sobotę wieczorem widziałem w porajskich lasach starszego pana z aktówka z lat 60-tych a z niej wystawały kapeluchy kozaków wielkości pokrywki od wiadra. Moja lepsza połowica natychmiast zwróciła uwagę na ... "widziałeś, jakie miał grube szkła w okulrach?" Buchnąłem śmiechem i miałem zamiar iść w kierunku z którego przybył starszy pan pozbierać te grzyby o średnicy kapelusza mniejsze niż 0,5 metra To tak ... na rozluźnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość bogdan39 Napisano 15 Września 2006 Share Napisano 15 Września 2006 Czyzby nastepna chmura z czarnobyla. Tych grzybów jest bardzo duzo gdzie niepojade do znajomych wszędzie obieraja i susza prawdziwki. A moze szczepionki antykoncepcyjne dla lisów to sprawiły, wiecie pada deszcz to sie rozmaka idzie w glebe. Jejus moze lepiej niejeść tego cholerstwa,albo zaoszczedzić na prezerwatywach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektrochemik Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 Ostatnio często jezdziłem z mamą na grzybki... tak co drugi dzien. Bylo naprawde sporo.Zawsze z pełną torbą wracalismy... z 3 prawdziwki, a reszta podgrzybki...;)teraz pewnie we wtorek pojade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 Lubie las i zbieranie grzybów, w szczególności zagajniki i maślaczki mniam, a poza tym to zbieram podgrzybki i prawe, reszty nie bo za bardzo nie znam. Ale ostatnio caly wolny czas spedzam na rybkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roland Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 Dzisiaj znowu z rodziną na grzybach. Kazdy srednio troche ponad wiadro. Prawdziwki juz sie chyba koncza, bo dzisiaj tylko 7, za to siostra znalazla 2 największe, zwykle nie znajdujac nic . Pozniej pojechaliasmy na podgrzybki i kazdy uzbieral wiadro i chodu do domu. W tym roku kazda wyprawa na grzyby byla udana. Teraz jednak grzybow jest o wiele mniej, pewnie z tego powodu ze deszcze nie padaly ponad tydzien. Przychodzi jednak zmiana pogody i podgrzybki znowu powinny sie pojawic. Tylko nie mamy gdzie juz ich ukladac.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 Byłem i ja na grzybach we wtorek i to jest efekt 4 godzin łażenia po lesie 4 osób . Nie było tak źle . Ps. Dzisiaj też byłem na grzybkach ale była to wycieczka zakładowa zwana "Grzybobraniem". Z oczywistych względów efekty mniejsze ale tez nie było żle .Juz doszedłem do siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 Piękne grzybki! Ja też parę dziś znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 16 Września 2006 Share Napisano 16 Września 2006 Dziś byłem w pracy na robocie w środku lasu. Jak rano postawiłem auto, to o 10-tej nie mogłem odjechać ... zablokowali mnie ... jak na parkingu Tyle ludzi za grzybami lata. Zresztą ich ceny na targu mówią o ich mnogości i urodzaju ... 1 kg prawdziwków 10-12 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 18 Września 2006 Share Napisano 18 Września 2006 w okolicach poznania podobno po 3 złote za kilogram... no ja też byłam na grzybach, nieodmówiłam sobie tej przyjemności w sumie chyba 5 razy i za każdym razem wychodziłam z lasu z 7mio kilowym koszem (jakoś nie mogę pobić tej wagi ) efekt jednego z grzybobrań - fotki juz robione w domu i druga tura i takie cuda u mnie na działce rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 18 Września 2006 Share Napisano 18 Września 2006 Trini tych z dzialki to lepiej nie brac nie wiadomo do czego jadalnego to upodobnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 18 Września 2006 Share Napisano 18 Września 2006 no co Ty... a dla teściowej? jak ktoś ma ochotę to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camel77 Napisano 19 Września 2006 Share Napisano 19 Września 2006 Nie no dla teściowej to nie szkoda by było tych grzybków za ładnie wyglądaja hah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Pike Napisano 25 Marca 2007 Share Napisano 25 Marca 2007 Zbieracie grzyby? Zbierałem. Z ojcem, za karę. Ojciec był bardzo surowy, a ja niezbyt pilny w różnych sprawach. Nie chodziło o grzyby. Gdy nie wywiązałem się z jakiegoś obowiązku, ojciec karał mnie w ten sposób, że odrywał od literatury (kochał ją jak ja, więc wiedział, jak to boli). Uwielbiał chodzić na grzyby, więc piekł dwie pieczenie na jednym ogniu: miał pewność, że nie chowam się po strychach z Dantem czy innym Szekspirem i mógł sobie łazić po lesie; w dodatku z jednym z ukochanych synów . Pewnie dlatego jako dorosły nigdy nie byłem na grzybach . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dziki Napisano 24 Kwietnia 2007 Share Napisano 24 Kwietnia 2007 z jednym z ukochanych synów Pewnie dlatego jako dorosły nigdy nie byłem na grzybach Nieprawda. Lato 2000, Gdynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 7 Lipca 2007 Autor Share Napisano 7 Lipca 2007 Witam Rozpoczal juz ktos sezon grzybowy Ja bylem dzis i znalazlem 5 kan z czego tylko niestety jedna nie byla robaczywa Poza tym pojedyncze kurki i kozlarze Ale sadzac po pogodzie chyba zacznie sie szal w lasach Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 U nas w okolicznych lasach już ludzie zbierają grzyby ale wysypem nazwać tego nie można. Mnie też trafiły się kurki i to nawet nie małe kępki. Pyszny jest z nich sosik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 spróbuj jajeczniczki z kurkami mmmmmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmk81 Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 spróbuj jajeczniczki z kurkami mmmmmmmmmm Pyszotka!!!mmmmmmmmmmmmmmmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 ja zebrałam w zeszły weekend 6 kilo kurek i prawie kilogram prawdziwków (nie borowików, tylko prawdziwków ) Poszły w zalewę na słodko, w sosik i w zupę Mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 7 Lipca 2007 Autor Share Napisano 7 Lipca 2007 ja zebrałam w zeszły weekend 6 kilo kurek i prawie kilogram prawdziwków To pochwal sie chociaz gdzie tak mozna poszalec Nikt inny nie pisze choc na forum chyba sporo jest lubiacych zbierac grzybki Pewnie dzis same taaaakie wyciagaja Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 7 Lipca 2007 Share Napisano 7 Lipca 2007 Narobiliście mi ochoty na świeże grzybki. Po dzisiejszym dniu jestem pewien ze wyniki grzybowe będą lepsze niż wędkarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PAweł1995 Napisano 8 Lipca 2007 Share Napisano 8 Lipca 2007 hehe ja przepisow to raczej nei znam ale chodze na grzybki a w moim wojewodztwie w chociwlu juz sa kozlacze :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
śledzik1977 Napisano 8 Lipca 2007 Share Napisano 8 Lipca 2007 Jeszcze nie byłem ale po tych deszczach trwa w Puszczy Knyszyńskiej prawdziwy wysyp kurek. Trzeba się przejechać w tygodniu bo to smaczne grzybki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 8 Lipca 2007 Share Napisano 8 Lipca 2007 hmmmmm takie suchoty u mnie były.... Ale skoro mówicie, że u was kurki sie pokazaly to należało by skoczyć w moje miejscówki w tamtym roku mialem rekordową ilość borowików i podgrzybków 3x jedno miejsce przechodzilme i za kazdym razem jeszcze coś znalazłem (a grzybiarzy przez 5 godzin to sie tyle przewijało i każdy miał siatki/koszyki/wiaderka wypełnione), zobaczymy jak będzie w tym roku jutro z rana uderze zamiast na rybki to na grzybki = ] Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 8 Lipca 2007 Share Napisano 8 Lipca 2007 ja zebrałam w zeszły weekend 6 kilo kurek i prawie kilogram prawdziwków Na co brały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi