Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
a macie tu jakies halucyny? :razz:

miron albo masz zły dzień, bo to już któryś post totalnie bez sensu, albo starasz się nabijać licznik :???:

Postaraj się już tego nie robić :!:

A w temacie: zbiory super, zazdroszczę Wam. Też bym poszła na grzyby, ale kto mi niejadalne poprzebiera? z resztą przypuszczam, że 80% byłoby do wyrzucenia :evil:

Napisano
Postaraj się już tego nie robić

Ślicznie i politycznie Madi, gratuluję opanowania :cool:

A grzybki .... leciałem dziś na drugi koniec zakładu, na skróty, przez sosenki i brzózki. Jakie śliczne kozacki sobie rosły, takie czerwone, zdrowiutkie. A podgrzybków całe armie. Niestety, nie miałem czasu i do czego je zapakować ... w marynarce jakiś cymbał zaszył kieszenie :lol:

Napisano
madi napisał/a:

Postaraj się już tego nie robić

Ślicznie i politycznie Madi, gratuluję opanowania :cool:

Dzięki Mistrzu :mrgreen: (wiadomo o co chodzi).

A grzybki .... leciałem dziś na drugi koniec zakładu, na skróty, przez sosenki i brzózki. Jakie śliczne kozacki sobie rosły, takie czerwone, zdrowiutkie.

No właśnie moja mama (młoda wiekiem) zasuwa za zakład mego ojczulka, tego nowego :mrgreen:, no i właśnie za tym zakładem jest lasek brzózek, dość spory. Cóż ona stamtąd natargała :shock: Niemniej jednak to raczej końcówka wypraw, ponieważ cała ekipa budowlańców skupia się no kobiecinie zbierającej grzyby, a nie na budowie nowej hali :lol:

Niestety, nie miałem czasu i do czego je zapakować ... w marynarce jakiś cymbał zaszył kieszenie :lol:

Egzaminy, ściągi jakieś czy co :?::shock::lol:

Napisano

.......... ... w marynarce jakiś cymbał zaszył kieszenie :lol:

Od razu widać , że nie jesteś przy rządzie :mrgreen:

ale pojazd :razz: dość tego Panowie

Gość bogdan39
Napisano

U mnie w Radymnie no moze 4 kilometry dalej grzybów jest masa.

Poprostu tam gdzie wejdziesz masz kilogramy prawdziwków.

Czarnobyl czy co?

Napisano
ale Polska to to chyba nie jest

Chyba tak jak piszesz trini, faktem jest, że grzybów u nas teraz masa (i bardzo dobrze), ale tak nawet na targu w "Ciciborach" nie są eksponowane i sprzedawane (naszczęście).

Na poważnie - wysyp grzybów trwa nadal, nic tylko zbierać, potem smażyć, suszyć albo przetwarzać w inny sposób, do następnego sezonu jak znlazł (bez ponoszenia dodatkowych kosztów) - ogólnie palce lizać.

Napisano

Na poważnie - wysyp grzybów trwa nadal, nic tylko zbierać, potem smażyć, suszyć albo przetwarzać w inny sposób, do następnego sezonu jak znlazł (bez ponoszenia dodatkowych kosztów)

I nie trzeba mieć żadnej karty grzybiarza czy coś takiego :mrgreen:

Gość wobler129
Napisano
Poprostu tam gdzie wejdziesz masz kilogramy prawdziwków.

Czarnobyl czy co?

To zakładaj interes i transportuj do skupów - jak u mnie gdzie prawdziwek - tzn 1kg - 18zł. :lol:

Byłbyś milionerem :mrgreen:

Napisano

Byłem wczoraj na grzybach z wycieczką z pracy .................................ale było grzybobranie ........................jeszcze mnie łeb boli. :mrgreen:

Grzyby też obrodziły tak że na pusto nie wróciłem .

Gość wobler129
Napisano

Dziś 2 x 10 litrowe wiadro. Kurki podgrzybki i prawdziwki. Ja nie byłem na grzybach ale tata sam tyle nazbieral :mrgreen:

Napisano

U mnie standard :D z tym, że jak żyje nie widziałem tyle ludzi na grzybach normalnie jak na targu :D

Nie przeszkodziło mi to w uzbieraniu pełnego wiaderka ;) podobnie jak tata i mama ;)

Kurde o 8 to już większość pojechałą do domu :D a ja dopieo o 7,10 bylem na miejscu ;D

Jedyny las w którym są borowiki... W sosnowcach nie ma gdzie zawsze zbierałem. Tylko w buczynach i na dodatek tylko w ograniczonym miejscu ;) pójdziesz głębiej w las i nie znajdzie sie ani jednego a las jest takkk duzy ze szok ;).

W jednym miejscu dziś 20 razem z ojcem ;P

I teraz znowu do weekendu (szkoła) ;) ;) ;)

Za tydzień sie zrewanżuje szczupakowi zerwanemu... i wstane skoro świt i pojade na grzyby ;)

Pozdrawiam Krzyś ;)

ps. jakby tak wziąść borowiki od tych wszystkich ludzi to by było tyle co na tym zdjęciu tam wyżej :D xD xD xD

Gość bogdan39
Napisano

Wobler dobry pomysł kupuje przyczepke i faja.

Pamietajcie tylko żeby nie wchodzić w jaskrawych ciuchach. :???:

Gość wobler129
Napisano
Wobler dobry pomysł kupuje przyczepke i faja.

Tak i kasa na konto i żyłbyś z procentów :mrgreen:

• 10 months later...
Napisano

Czy ktos juz rozpoczal sezon grzybowy 2008 ??? Pojawily sie grzyby??? jak wyglada to w Waszych rejonach Polski???

Ja jeszcze nie bylem ale przymierzam sie do zwiedzenia lasow zielonogorskich lub cos w okolicy milicza jeux wiesz cos w temacie???