virus Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam wszystkich ja dzisiaj po obiadku odwiedziłem pobliski lasek. Lasek ten to prawie same brzuski wynik to siatka maślaków i kilka kozaków ale kozaki w 60 % robaczywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 zbiera już ktoś coś ?? Ja wczoraj chwile łaziłem znalazłem 8 prawdziwków oraz 2 ceglastopore{ale 'ceglaków' nigdy przez szacun nie zabieram - podobnie jak na rybach lina ani też karasia choćby nie wiem jakie okazy były }, widziałem kilkanaście podgrzybków złotawych, ale po to się nawet nie schylam, dopóki ich nie ma w ilości 'hurowej' Spotkałem też jednego typa który miał kilka kurek w wiadrze i 2 kozaki. jedna kania o jesień powoli w przyrodzie nadchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Witam! Myślę, że ostatnie gwałtowne opady spowodowały, że grzybiarze zaczną już częściej zaglądać do lasów. Ostatnio spędziłem parę dni na ziemi kłodzkiej. Nie zbaczając ze szlaków turystycznych, udało się mi parę sznureczków zasuszyć. Najbardziej ucieszyło mnie znalezienie prawdziwka przy skalnych grzybach w Złotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 jaceen grzyby grzybami, ale jedno Ci powiem - piękne zdjęcia. Nie wiem jak Ty to robisz, ale Twoje zdjęcia mają to "coś" co potrafi urzec "Moi" ostatnio skutecznie nawet biegają po lasach. Niestety ja póki co odpadam z grzybobrania, więc nawet nie ma kto uwiecznić na fotkach leśnego klimatu. Ale grzyby się ruszyły to fakt, na sznureczkach również i u mnie coś tam się suszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spini Napisano 11 Sierpnia 2010 Share Napisano 11 Sierpnia 2010 Oj tak masz oko do robienia sympatycznych fotek Do zbierania grzybków jak widać też,miły spacerek po lesie-super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Sierpnia 2010 Share Napisano 20 Sierpnia 2010 Wczoraj zasiadka na grzybki czego wynikiem było 22 prawdziwki i duże wiaderko maślaczków i podgrzybków.Wynik raczej średni ,kupa konkurencji w lesie ,a lasy koło Świętoszowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz789 Napisano 27 Sierpnia 2010 Share Napisano 27 Sierpnia 2010 Ja ostatnio znalazłem w jednym miejscu 14 prawdziwków. suma summarum 50 prawdziwków wszystkie duże w tym 3 rozpadówy , 20 maślaków , 40 kozaków tez duże , parę podgrzybków . Podobno przyjechałem o tydzień za późno bo wtedy zaczął się wysyp a tak pozostały mi tylko resztki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 28 Sierpnia 2010 Share Napisano 28 Sierpnia 2010 Dokładnie już jest po pierwszym wysypie prawdziwków teraz zaczynają się podgrzybki , mnie osobiście to cieszy gdyż są mniej robaczywe niż prawdziwki w tym roku już byłem 7 razy na grzybach i wracałem z pełnym koszem grzybków ( nie tylko ja miałem pełen kosz ) Najlepsze lasy na tę chwile moim zdaniem Trzebień i okolice Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spinn243 Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 W okolicach Helusza masa prawdziwków i kozaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 30 Sierpnia 2010 Share Napisano 30 Sierpnia 2010 Ja wczoraj rano byłem na grzybach Największym wyzwaniem było dojechać a później wyjechać ale dałem radę. Z kumplem szaleliśmy bite 5 godzin a wyniki mizerne, w lesie ściółka jest strasznie sucha Trafialiśmy same podgrzybki, było ich mało ale sporych rozmiarów. Jutro rano jadę z Dziadkiem na grzyby, może jego miejsce będzie bardziej grzybodajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 11 Września 2010 Share Napisano 11 Września 2010 Dziś buszowałem w rejonach Wronek, a dokładnie w miejscowości Krucz, Klempicz, wynik w 4 osoby w czasie 3h prawie 8kg. Bardzo mało prawdziwków, masa podgrzybków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Dziś polowanie na grzybki ok. 5godz. wiadro prawdziwków i dwa podgrzybków ,wszystkie grzyby 'młode". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Maniek gdzie byłeś na grzybach?Ja wybieram się jutro tak koło siódmej chyba zobaczę na Rokitki ostatnio byłem w piątek w3 godziny 5 osób 5 wiader praktycznie same podgrzybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 gandieres, Okolice Świętoszowa ,grzybów sporo ,ludzi zresztą też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 Ok dzięki , też czasem jeżdżę w te strony a dokładnie to okolice Trzebienia dają radę ludzi tak jak Mówisz nie mało jednak spotyka się takich co na pusto wracają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 12 Września 2010 Share Napisano 12 Września 2010 jednak spotyka się takich co na pusto wracają Takich nie widziałem ,każdy z pełnym koszem /wiadrem ,choć nachodzić sie trzeba ,ale to wiadomo jak na grzybach.W środe lub czwartek powtórka . Bo jak odra sie za trzyma nie będzie czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Dzisiejszy wypad udany trzy i pół godzinki w lesie i po dwa pełne wiadra, kosze w środę chyba wyskoczę w okolice Świętoszowa na jakiegoś prawdziwka gdyż dziś przeważały podgrzybki Tak to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 gandieres, ładnie skosiłeś ,jeśli nie tajemnica w jakich okolicach byłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Jaka tam tajemnica Byłem w Rokitkach rzut beretem od Lcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anonim1133 Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Jestem pod wrażeniem ;O Chyba sam się kiedyś wybiorę w tamte okolice, bo jak dotychczas to w przeciwnym kierunku raczej jeździłem. A w tym roku byłem jak na razie raz i... na 3 osoby było z 5 grzybów ;p Byłeś na jakimś swoim miejscu czy tam tak wszędzie grzybem obrośnięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 13 Września 2010 Share Napisano 13 Września 2010 Byłem tam w tym roku już kilka razy ale teraz wydaje się mnie że wysyp jest wszędzie jednakowy , grzybów i grzybiarzy opór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greenlife Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Dzisiaj wyskoczyłem na przerwie w pracy do lasu, w niecałe pół godziny wiadro prawdziwków. Pierwszy raz trafiłem zrośniętego kozaka z prawdziwkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Pierwszy raz trafiłem zrośniętego kozaka z prawdziwkiem Mezalians Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 14 Września 2010 Share Napisano 14 Września 2010 Dzisiejszy spacer po lesie i różnego rodzaju koszykowce znalazły się właśnie w koszu. Jak na spacer z osobą niepełnoprawną i możliwością dotarcia wózkiem inwalidzkim wynik był b.dobry. Przy drodze udało się nam zebrać maślaki pstre, sitarze zwyczajne, podgrzybki brunatne i złotawe. Dużo też znaleźliśmy koźlarzy i trochę borowików w tym dwa ceglastopore. Lubię jak w koszu jest różnorodność i tak dzisiaj właśnie było. Kilka fotek Siedzuń i muchomory czerwieniejące tylko fotografowałem, aby nacieszyć się ich widokiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Września 2010 Share Napisano 16 Września 2010 16.09.2010 Nie wytrzymałem i po 12-tej spakowałem koszyk i do lasu. Jakoś dziwnie szybko udało się wyjechać z miasta. W lesie na parkingu... jak na parkingu w mieście, brak miejsc . Pozwoliłem sobie na post jeden po drugim, ale nie chce trzymac fotek tylko dla siebie, pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi