trini Napisano 26 Lipca 2007 Share Napisano 26 Lipca 2007 odpowiedź jest prosta - może dlatego, że jestem 10 lat od Ciebie starsza, i po prostu mi się ten rodzaj muzyki W OGÓLE nie podoba, no nie trawię - same wulgaryzmy aż się człowiekowi źle robi, nie da się tego słuchać, moje uszy są na to zbyt wrażliwe i zbyt cenne... zero treści, zero rytmu, zero jakiejkolwiek wrażliwości muzycznej, teksty o tym, że żyję na ulicy, ona mnie kopie po dupie, i madafaka jestem twardy i sobie dam radę choć laska mnie zdradziła to mam to gdzieś a jak nie mam gdzieś, to dorwę ją i jej nowego faceta i pokażę jaki jestem twardy oł je I w kółko to samo tylko róznymi słowami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 26 Lipca 2007 Share Napisano 26 Lipca 2007 ero treści, zero rytmu, zero jakiejkolwiek wrażliwości muzycznej, teksty o tym, że żyję na ulicy, ona mnie kopie po dupie, i madafaka jestem twardy i sobie dam radę choć laska mnie zdradziła to mam to gdzieś a jak nie mam gdzieś, to dorwę ją i jej nowego faceta i pokażę jaki jestem twardy oł jeI w kółko to samo tylko róznymi słowami Widocznie niektóre zespoły słuchałaś. Wiem że każdy lubi co innego. Każdy ma inny gust. Ale moje ulubione kawałki pojawiły sie mniej więcej jak byłaś w moim wieku. A co do tekstów to sie akurat zupełnie nie zgodzę bo są bardzo różnorodne. Może niektóre składy maja teksty dotyczące gównie 1 tematu ale nie wszystkie takie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Nt. polskiego hh też skuszę się żeby coś powiedziec. Chłopaki budzą we mnie litość udając murzynów z USA z przed 10 lat Powiedzmy sobie szczerze - cały ten projekt wymierzony jest w młokosów którzy pozbawieni innych autorytetów powielają obserwowane w tv wzorce zachowań. Niestety szczególnie agresje która zaczyna wśród nich uchodzić za cnotę Poprostu tak jak ich idole chcą zostać czarnuchami. PS Oczywiście zdajecie sobie sprawę że "czarnuch" to stan umysłu a nie kolor skóry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Trini, Tomaszek, nie do końca się z wami zgodzę, sam kiedyś chętnie słuchałem zespołu Kaliber 44, i tam teksty wcale nie były wulgarne, chłopaki naprawdę mieli coś do powiedzenia i grali po swojemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 To ja tu już może lepiej nie pisze o HH. Za dużo osób go tu nie lubi. Lubie tez inną muzyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Trini, Tomaszek, nie do końca się z wami zgodzę, sam kiedyś chętnie słuchałem zespołu Kaliber 44, i tam teksty wcale nie były wulgarne, chłopaki naprawdę mieli coś do powiedzenia i grali po swojemu. artech, Podałeś najlepszy przykad Widze że jednak jest tu jeszcze ktoś :"swój". O te zespoły mi chodz kaliber44 paktofonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Tego co teraz puszczają w popularnych stacjach radiowych nie da się słuchać Jak słyszę ".....każde pokolenie....", ".......świat się pomylił..........." czy ".....ta demokracja...." to mnie krew zalewa i zmieniam stację a tam znowu się świat pomylił i leci "..... nie zamykaj oczu..........." zmieniam stacje i znowu ".........nie traktuj jej jak kontraktu....." i na szczęście jest jeszcze 3-jka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek8 Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Ja słucham wszystko to co wam się nie podoba hehehehehehehehe :razz Tzn. napewno by się wam nie podobało. Zauważyłem u was typowe zachowanie ludzi nie mogący uszanować wyboru innych. Brak tolerancji. To Polska właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 na szczęście jest jeszcze 3-jka dokładnie i radia internetowe no i Antyradio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Lulek o czym ty chłopcze mówisz? Mówimy o SWOICH upodobaniach, nikomu nie zabraniamy słuchać, ani nie piętnujemy, że słucha tego i owego - po prostu mówimy co NAM się nie podoba, a ty dorabiasz ideologię która de facto nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek8 Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 chłopcze hehehehehhe dobre, chłopcze, hahahahahahaha ale żeś mnie teraz rozbawiła Mówicie o swoich upodobaniech i przez to krytykujecie wybór innych. A jeśli codzi o zabranianie to nic o tym nie pisałem. Dziewczynko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Mówicie o swoich upodobaniech i przez to krytykujecie wybór innych. to jak powiem, że nie lubię chrzanu i ćwikły o znaczy, że jestem jedną z ludzi nie mogących uszanować wyboru innych. Brak tolerancji. no dobrze jest sie czegoś nauczyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 lulek8, chłopcze, trochę powagi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Spokój tu ma być bo jak wpadnę to siwy dym No właśnie: Smoke on the water..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 nooo Deep Purple też fajne tam tam tam, taramtamtam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 ero treści, zero rytmu, zero jakiejkolwiek wrażliwości muzycznej, teksty o tym, że żyję na ulicy, ona mnie kopie po dupie, i madafaka jestem twardy i sobie dam radę choć laska mnie zdradziła to mam to gdzieś a jak nie mam gdzieś, to dorwę ją i jej nowego faceta i pokażę jaki jestem twardy oł jeI w kółko to samo tylko róznymi słowami Widocznie niektóre zespoły słuchałaś. Wiem że każdy lubi co innego. Każdy ma inny gust. Ale moje ulubione kawałki pojawiły sie mniej więcej jak byłaś w moim wieku. A co do tekstów to sie akurat zupełnie nie zgodzę bo są bardzo różnorodne. Może niektóre składy maja teksty dotyczące gównie 1 tematu ale nie wszystkie takie są. Damian spojrz na pogrubione zdanie (nie chcialem cytowac aby nie stracic sensu) i powiedz mi jakie wtedy byly zespoly HH bo ja jakos nie kojarze No moze kaliber ale poza tym to juz nie bardzo Wiem nienacigajmy faktow bo rozkwit calej tej kultury to raptem wedlug mnie max 7 lat ale zaraz bedzie sie dorabiac legendy ze niektorzy ziomale beda obchodzic jubileusze 30 lecia pracy artystycznej Swoja droga przeciwko hip hopowi nie mam nic Czasami nawet niektore kawalki wpadaja w ucho ale te dzieciaki kreujace sie na bog wie jakis gangsta dla ktorych liczy sie tylko fura joint itp to troche gruba przesada jak dla mnie Ja generalnie z kazdej epoki bym znalazl jakis fajny utworek A poza tym jak kazdym mam jakies odbicia i czasami potrafie posluchac roznych utworkow wiec o konkretnych zespolach nie ma co pisac Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 No moze kaliber ale poza tym to juz nie bardzo Mezo, Wzgórze YA-PA 3, można jeszcze zaliczyć, Deutera, Kult, czy Dezertera z niektórymi utworami, jako prekursorów powijaków tego trendu. Dalej jeszcze Salem, Bad Master C, no i prekursor polskiej odmiany rapu - hip-hopu Liroy. opiero po nich był Kaliber44. Trochę tego jest, i jak widać znam co nieco i pamiętam, ale dalej mi się to nie podoba bo rozkwit calej tej kultury to raptem wedlug mnie max 7 lat nooo w zasadzie to już jakieś... 17 lat Licząc te początkowe początki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość keri. Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 na szczęście jest jeszcze 3-jka Jak widze 3-jka ma spora sluchalnosc na haczyku.Popieram, jedna z naj... staci radiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek8 Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 lulek8, chłopcze, trochę powagi.... Ok. Już będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulek8 Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Jak widze 3-jka ma spora sluchalnosc na haczyku. Niezła jest. Do nie tak dawna jeszcze BIS-ka była dla mnie fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 powiedz mi jakie wtedy byly zespoly HH bo ja jakos nie kojarze Po 1 kaliber mój ulubiony. Niebawem powstała paktofonika w 1998 . Słucham z tamtego okresu jeszcz wzgórze ya pa3, 3xklan muzyka przypomina nieco 1 płyte kalibra. To głównie o te zespoły mi chodzi. Można jeszcze wymienic peje wraz z Icemanem też stary zespół początki o ile pamiętam sięgają 1993 roku tego troszke mniej ale słucham czsem. Chodz pierwsze jego płyty to nielegale ale były. Można by jeszcze zaliczyc liroya chodz on nie przypadł mi do gustu. Nie wiem czy ktoś wie że jego największy hit "scyzoryk" to teskst Wzgórza ya pa 3. Pewnie tam jeszcze istniały ale to chyba ta najsłyniejsze z tych co lubię. Trochę tego jest, i jak widać znam co nieco i pamiętam, ale dalej mi się to nie podoba Nie każdemu musi A takie pytanie dotyczące innego typu muzyki. Znacie może zespół Happysad?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 no baa jak happysad to hurt tez powinieneś znać, też są z Wrocławia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 też są z Wrocławia_________________ Hurt może ale nie happysad cos pomyliłes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 ołmajgad ale gafa oczywiscie ze nie sa z wroclawia.ale wraz z hurtem ciągle mi sie kojazylo ze sa z wroclaiwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damianxtx Napisano 27 Lipca 2007 Share Napisano 27 Lipca 2007 Są ze skarżyka a kojarzą ci sie dlatego razem bo razem grywają http://skarfest.pl/ zapraszam na koncert bo bardzo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi