daniello2010 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 A to rybki z wczorajszego wypadu z feederkiem na jarosławki(Było ich troszke więcej ale nie robiłem foto wszystkim:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D@wido Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Więc widzę że linek też się zaczyna ruszać . Ale ta pogoda niezbyt zachęca do łowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek1981 Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Niedzielny poranek na rzece Biebrza - spasiona ploc i 6 kleni na przeplywanke (na kukurydze) wszystkie niemal takie same rozmiarowo. Oto jeden z nich: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 17 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Dziś wypad na parę h nad pasłęke. Wynik to spięta płoć przy brzegu 30cm może i sam do końca nie wiem co to jest :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DevilDog Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Jest to jelec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Jelec jak sie patrzy wczorajszy wypad na Cholerzyn, rybki ładnie brały, niestety same maluchy, najwiekszy kolo 40 własnie sie piecze w piekarniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 smacznego,dzisiaj bylem nad odra za okoniem,po urwanych przynetach dalem spokoj,spotkalem federowcow,natrzaskali piekne sapy,przy okazji poznalem super miejscowke.Jednakże jeden z nich co mi sie bardzo nie spodobalo ....przyszedl do mnie i z tekstem masz jakiegos kija samobija, po czym wzial jakiegos kija,podszedl do swojego stanowiska,wyjal ryby(2 leszcze,klen,kara)pokaznych rozmiarow,bah bah w leb,obral sobie je w rzece,powiedzial mile do widzenia i poszedl ..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier1986 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Co w tym dziwnego?? przynajmniej je ogłuszył najpierw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 wszystko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rojass Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 Nie popadajmy w skrajności... jak miał ochotę na rybę, to czemu miałby jej nie zabrać. Ja też czasem rybkę zabiorę i nie widzę w tym nic dziwnego. Zrobił to przynajmniej " humanitarnie "... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 17.04.2012 Miałem dzisiaj przyjemność poznać kolegów z forum. Zaplanowany wyjazd na klenie i Widawę. Nad wodą miła niespodzianka. Spotykamy przedstawiciela firmy PPH GLAN-GLIWA i po krótkiej pogawędce otrzymujemy w prezencie wirówki. Dopiero w domu dokładnie obejrzałem prezent i okazało się, że te wirówki mają nieznany mi patent. Otóż część korpusu znajduje się poniżej osi, co ma zapobiec skręcaniu żyłki i z tego powodu nie jest konieczne stosowanie np. agrafek z krętlikiem. Przy następnej okazji sprawdzę jak to działa. Pogoda była słoneczna i zawiewało lekkim chłodkiem. Brań niewiele. Dawid i boseib mieli kilka, ja jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 jaceen, to bardziej zabezpiecza przed zaczepami bo posiadam kilka i ten korpus idac niz kotwica odbija sie od przeszkód Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 18 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2012 jaceen, Piękny krajobraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 bardziej zabezpiecza przed zaczepami Łowisz, to masz praktyczną wiedzę. Dzisiaj na stronie firmy doczytałem resztę zalet tej przynęty. Wygląda to obiecująco. Każda z wymienionych cech podnosi atrakcyjność wirówek. Osobiście dla mnie, jedną z ważniejszych cech, jest jednak możliwość wiązania bezpośrednio żyłkę do przynęty omijając dodatkowe straszaki w postaci agrafek. Ze skręcaniem żyłki też miewam problemy, może zawsze trafiam na złe gatunkowo. Jak byś mógł na pw napisać, jakie wzory na twoich wodach najlepiej się sprawują będę wdzięczny. Chodzi mi o jak najmniejszą gramaturę, pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pankowaty Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 jaceen, czy mógłbyś zdradzić gdzie jeździsz nad Widawę? W tym roku chcę nauczyć się łowić klenie i w planach mam odwiedzenie Widawy, tylko nie wiem gdzie zacząć... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Byłem dzisiaj dwie godziny na Odrze w okolicach Zielonej Góry i udało się wyciągnąć jazia. Niestety tylko jednego Ryba wróciła do wody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Byłem dzisiaj dwie godziny na Odrze w okolicach Zielonej Góry i udało się wyciągnąć jazia. Niestety tylko jednego Ryba wróciła do wody Obrazek Na mój gust to raczej Klenik ale mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 100% klenik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Całkiem możliwe, zawsze mam problemy z odróżnieniem jazia od klenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Całkiem możliwe, zawsze mam problemy z odróżnieniem jazia od klenia spike, spokojnie do niedawna również trapiły mnie rozterki CO TO Ja ZŁAPAŁEM ?? Kleń czy Jaź ? Poszperałem w sieci po zdjęciach obydwu gatunków i już wszystko jasne Poniżej pochwale się Płocią 32 cm złowioną na Odrze w okolicach Wrocławia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość tatamarcelka Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Całkiem możliwe, zawsze mam problemy z odróżnieniem jazia od klenia nie są podobne:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Chłopaki pytanie bardzo techniczne - jak umieścić zdjęcie w wypowiedzi (poście) ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Chłopaki pytanie bardzo techniczne - jak umieścić zdjęcie w wypowiedzi (poście) ?? Wrzucasz zdjęcie na np. http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie/krok-1 następnie kopiujesz "Kody na forum dyskusyjne:" które zostaną wygenerowane na tej stronie i wklejasz je do postu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spike Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Całkiem możliwe, zawsze mam problemy z odróżnieniem jazia od klenia nie są podobne:) Z tym się nie zgodzę, z tego co wyczytałem różnią się płetwą odbytową, jeden ma wklęsłą drugi wypukłą... całkiem podobny do klenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Owa Płoć, spike, dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi