PePe. Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Michcio masz dobrą pamięć 21 kleni + 10 okoni = 31 ryb Ja 6-7 sztuk to zapamiętam ale jak jest tego wiecej to juz nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruh Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Michcio masz dobrą pamięć 21 kleni + 10 okoni = 31 ryb Ja 6-7 sztuk to zapamiętam ale jak jest tego wiecej to juz nie Dawno tyle nie złowiłem choć zdarzało się przy karpiowaniu. U mnie liczenie wyglądało bardzo podobnie 1...2....3....4....5...6... w pi...du Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michcio Napisano 22 Listopada 2012 Share Napisano 22 Listopada 2012 Akurat tamtego dnia liczyliśmy z kumplem. Jemu się nie chciało liczyć już od 10 ryby, a ja skrzętnie liczyłem i wynik baaardzo fajny @loolekk, tak, wsyztsko na Wiśle w Krakowie Polecam chodzić i szukać! Na pierwszy rzut oka może się wydawać że są pustki, ale jak się już trafi to.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echo Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 W ostatnim tygodniu zaliczyłem kilka wypadów na Wisłę. Efekt sporo sandaczy 35-40cm, jedyny miarowy to 75cm złapany przez kolegę na koguta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bluzer Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 75cm złapany przez kolegę na koguta. Noooooo! Czyli jednak się da! Graty Jesli to nie tajemnica: +/- na jakiej głębokosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Jutro tez pojade nad wisle moze cos sie trafi... dzis tylko kilka przynet w sklepie nabyc oby szczesliwych.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruh Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Też bym może jutro skoczył tylko mojego kompana nie będzie a ja nie lubię w haszczach stać sam - jakoś tak nieswojo a jeszcze we mgle ... Chętnie bym się z kimś umówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbert89 Napisano 23 Listopada 2012 Share Napisano 23 Listopada 2012 Widzę, że będzie tłoczno na Wiśle Ten 75cm to trafiony zapewne poniżej Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
platinumx Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Widze, ze jedna sztuka rozgrzala temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apsik35 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Nie róbmy paniki, to mógł być już ostatni pływający Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 24 Listopada 2012 Share Napisano 24 Listopada 2012 Dziś prawie 5 godzin mieszania wody i jedno w miarę mocne kopnięcie (trochę poharatana guma ) jeden maluch spięty i jeden 30 cm wyciągnięty.. także szału nie ma... ale czas fajnie spędzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robbert89 Napisano 25 Listopada 2012 Share Napisano 25 Listopada 2012 Przezylem dzia kilka minut ostrego zarcia. Stojac w jednym miejscu zaliczylem kilkanascie bran, co rzut mialem kontakt. Z czego kilka po kolei zakonczylo sie sandaczem "do reki". Dzis tez trafilem najwiekszego w tym roku. Cale, oszalamiajace 49cm. Mam nadzieje, ze podrosnie i w przyszlym roki bedzie tlusciutkim piecdziesiatakiem z plusem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david2 Napisano 26 Listopada 2012 Share Napisano 26 Listopada 2012 dzisiaj Wisła w miejscowości Górka od 15-19 i bez brania. Wczoraj ktoś złapał 4 miętusy. Szkoda że mi się nie poszczęściło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pietruh Napisano 27 Listopada 2012 Share Napisano 27 Listopada 2012 Byłem w niedzielę 25.11 i po 4h nadupczania przynętą wszelaką nawet jednego skubnięcia ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
loolekk Napisano 29 Listopada 2012 Share Napisano 29 Listopada 2012 Wybrałem sie 27X nad Wisłe w Krakowie po wczesniejszych oględzinach miejscówek przez 3h wychaczyłem w jednym miejscu ok 35 okoni miara między 20-30cm i 4 sandacze ok 35cm. Zabawy było co nie miara a sposobem na nie był boczny trok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Czy ktoś wie o zmianach w obrębach ochronnych poniżej Przewozu? Jak by ktoś miał jakąś informacje proszę o kontakt na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Jak na razie pozostaje 200m. Nic się nie zmieni w przyszłym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
larss1 Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Czy ktoś wie o zmianach w obrębach ochronnych poniżej Przewozu? Jak by ktoś miał jakąś informacje proszę o kontakt na priv. A kolega chciałby mniej? Ach te wakacyjne bolki...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Zawsze można łowić bliżej niż te 200 metrów. Należy się jednak liczyć z wpadką. Sądy też są dla ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Słyszałem od lokalnych o doniesieniach jakoby mieli tablice przesunąć, bo zdarzają sie sytuacje paradoksalne, np. jeden ze strażników podszedł do grunciarzy łowiących w prawo od tablicy i chciał wlepić im mandat tłumacząc, że tablica na drugim brzegu jest przesunięta bardziej w dół rzeki i granica idzie po skosie... chciałbym się tylko upewnić czy informacja o przesunięciu tablicy jest prawdziwa. Poza tym tablica to już tylko z tablicą ma wspólną tylko nazwe, w tej chwili to krzywy wmurowany w glebe metalowy pręt z całkowicie zniszczonym napisem. PS: Panie lars nie zioń Pan tak nienawiścią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 czy byl ktos ostatnio na rybkach...? warto jeszcze marznac.. czy tylko bedzie to mieszanie wody i mizliwosc zlapania kataru?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Davly na Przewozie granica od początku przebiegała po skosie. Tak wypada 200 m od najdalej wysuniętego elementu urządzenia spiętrzającego wodę. Najgor sze jednak było to że na jednym z brzegów były 2 tablice. Stara i nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Szkoda że tej drugiej tablicy/słupka co jest od strony kujaw nie widać za cholerę. W ogóle to jest słaby pomysł żeby ustawiać tablicę na wyspie głęboko za drzewami. Więc ludzie odnoszą się tylko do tego widocznego słupka. Sąd sprawy umarza przy takim oznakowaniu. Nie mniej jednak Davly, człowiek z PSR mówił mi kiedyś że tablice od przyszłego roku mają być przesunięte tak żeby szły wzdłuż tego ostatniego przelewu kamienistego (wiesz którego), żeby nie było dyskusji. Ale czy faktycznie tak zrobią to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Właśnie obserwowałem na stronie PZW Kraków, czy są jakieś zmiany itp. ale nic tam nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaplasiwa Napisano 6 Grudnia 2012 Share Napisano 6 Grudnia 2012 Poczytajcie sobie Uchwały ZO http://www.pzw.org.pl/29//cms/8627/uchwaly_2012 Jest wiele zmian co prawda nie dotyczących Przewozu, ale likwidacja C&R o który walczyliśmy jako Klub Przyjaciół Szreniawy to już paranoja. Ręce opadają. Dobrze że już Wybory. U mnie w kole w grudniu i liczymy na zmianę warty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi