maniu394 Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 suhhar , łam kija , i będę czekał na info . Może kiedyś się zgadamy nad wodą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Panowie i jak tam efekty ? gdzie byliscie nad rzeka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 14 Lutego 2011 Share Napisano 14 Lutego 2011 Ja byłem w zeszłym tygodniu nad Orlicą, poza małą kąpielą i niewymiarowym pstrągiem nic konkretnego nie wpadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 Siemka ja byłem dzisiaj szukać kropków i nie znalazłem ani jednego ale dobrze ze pogoda dopisała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 suhhar , a jaka woda ? Da się łowić na muchę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 hmmm woda niska i czysta wiec nie zabardzo lepiej jak jest tracona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 A widać było jak jakas rybka ucieka? Czy tak jak na Kaczawie wszystko Kormorany wytłukły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 15 Lutego 2011 Share Napisano 15 Lutego 2011 nic zadnej ryby nie widzialem a chodzilem w polarach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 Chyba ryby siedzą jeszcze w dołkach . Trzeba poczekać do kwietnia . suhhar , dzięki za info . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 hmmm mozliwe ale ten odcinek co odwidzilem chodzilem tam 1 raz i woda tam mala jakies 50 cm mysle ze trzeba szukac w glebokich rynnach teraz. Jak bede mial troche wolnego to odwiedze inny odcinek gdzie jest glebiej i rynny są, jak cos złowie to sie odezwe napewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 16 Lutego 2011 Share Napisano 16 Lutego 2011 No to czekamy na info:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 spoko ale dziwi mnie jedno ze jak chodziłem nad rzeka to w wodzie bylo juz duzo zielonych glonów. W zeszlym roku jak chodzilem po nysie ale w innym odcinku to nic nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Jak bylismy nad Bobrem to tez bylo duzo zielonej takiej trawy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Widziałem w WW z lutego ze w dziale rekordy gość złowił na nysie brzane 3.4 kg chyba 70 cm tylko nie wiem na co. Masakra gdzie takie ryby w mojej rzece pływają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aniaa55 Napisano 25 Lutego 2011 Share Napisano 25 Lutego 2011 Oj, pływają i to nie tylko takie ale i dużo większe. Osobiście widziałem w tamtym roku poniżej byłego mostu łączącego Pilce z Suszką. Zresztą na Nysie jest też dużo świnki i to takiej pod 2 kg. Narazie mój rekord to 1,9 kg i 52 cm, może w tym roku pobiję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan_666 Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 A ja byłem dwa tygodnie temu na Ścinawce i Włodzicy próbować na sztuczną muchę... totalna pustka. Nysa Kłodzka może w ten weekend. Jeśli chodzi o Nysę... hmmm, na Ścinawce łowię dużo więcej pstrągów i lipieni, lecz Nysa daje jak na moje oczekiwania spore ryby i to jednego dnia, oczywiście nie każdego Kolego suhhar a może tak na muchę kiedyś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 9 Marca 2011 Share Napisano 9 Marca 2011 Ja byłem w ubiegły weekend na Ścinawce. W sumie było 5 osób (2 muszkarzy i 3 ze spinem) Efektem tego wypadu był komplety brak kontaktu z rybą. Daj znać jak tam efekty na Nysie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan_666 Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 O... kolega przypomniał mi o innych wędkarzach nad wodą. Właśnie te dwa tyg, temu (była to niedziela) spotkałem symaptycznego muszkarza (był on z innym muszkarzem, inna "grupka" to ja i mój znajomy, również muszkarze oraz dwuch spinningistów - dziadek i wnuk:) ) wszyscy na odcinku na Ścinawce tzw. Sarny ( od pałacu w pobliżu). Ów muszkarz podpowadał metodę na ten okres właśnie spinningową, a konkretnie tzw. paproch, mały twisterek, jak się domyślam motor oil. Myślę że coś w tym jest, ponieważ 3 lata temu na Bobrze, o tej porze, ten niepozorny wabik okazał się KILLEREM:) Ktoś na Nysę chętny w sobotę??, jakiś grill na obiad w plenerze, po małym piwie, i całodniowe biczowanie bez ograniczeń czasowych bądź stanowiskowych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 szatan 666 , będziemy w okolicy , może zahaczymy też o Nyse , myslałem o odcinku koło Krosnowic , ale to jeszcze nic pewnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Szatan tak się składa, że też spiningowałem ale nie byłem z dziadkiem. Jutro wybieram się pospiningowac z rana i mam zamiar zabawic nad wodą nieco dłużej. Bardzo chętnie zabrał bym się z Tobą, o ile odbierzesz moją wiadomośc na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan_666 Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Niestety, jutrzejszy wypad na ryby nie ma szans, ale w niedzielę żadnej pracy się nie poddam tak więc porannym godzinom będę towarzyszył z kolegą RETROPER na Nysie Kłodzkiej, cały dzień od Gorzanowa aż za Kłodzko. Mój nr tel. 889502885, jeśli ktoś był by w okolicy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szatan_666 Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 No kto dziś ma okazję się wybrać na ryby pogodę ma piękną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Byliśmy wczoraj na Nysie koło ujścia Białej Lądeckiej . W 4 osoby bez brania , woda martwa a dno pokryte jakimiś zielonymi glutami , wie ktoś co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweldk Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Jednym słowem bryndza Przynajmniej kija zmontowałem 1 raz w tym roku Plus taki, że pogoda i humory dopisały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandman Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 Brak na nysie jakiegokolwiek zycia, procz glutów zielonych na dnie:) Nawet zdechłe sarny w wodzie, wiec brak totalnego zycia:) no i syf niesamowity:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi