patryk/szczecin Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 cześć...u mnie po niepowodzeniach kleniowych postanowiłem przy okazji grilla po spławikować odrobinkę . Najpierw pochwale się że moja córcia samodzielnie złowiła pierwszego okonia....dumny tata . Spining juz tez na nią czeka na razie w tubie Po kilku małych płotkach i krapiku przyszła kolej na pierwszego w moim życiu dzikiego lina....i od razu bydlaka . Branie było leszczowe z wyprostowaniem spławika i małym odpłynięciem . Miałem żyłke gł. 0,20 i przypon 0,14 na krętliku w z haczykiem 14. Hol ok. 2-3 min...ale walczył jak porabany...hol w okolicy kamienia przy stromej burcie...sam nie wiem czemu taki poobijany ...kilka razy murował i troszkę szalał...może przez to. oto taka zacieszna przygoda. Do zobaczenia pierwszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 ładny lin, gratulacje. A ta miejscówka skadś mi znana. Siadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Zamiast kleni dzisiaj jazie sie pojawiły na mojej miejscówce. Dwa na brzego ok 45cm i ok 40cm do tego trzy okonie 15-20cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 pagori, obraziłeś się na dodawanie zdjęc, umilił byś choć jednym zdjątkiem poniedzialkowe popułdnie, ja ruszam w srode na dwudniowy spływ Wisłą ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk/szczecin Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 ładny lin, gratulacje. A ta miejscówka skadś mi znana. Siadło? zgadza sie siadło...hehe...ale ta odra mała...dzieki za gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 patryk/szczecin, Piękny lin W środę otwarte zawody spiningowe za szczupakiem Wybieram się ze znajomym haczykowcem pierwszy raz na takie zawody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Byłem wczoraj,czas 17.30 do 21ej,wynik 4 okonie w tym jeden 28,5 cm plus sandacz 44,5 cm.Metoda guma,obrotówka,trok.Sandacz na morskich wytarty. Link do sandacza: http://www.fotosik.pl/pok...cc6c75d652.html Link do okonia: http://www.fotosik.pl/pok...cb64d86268.html Wszystko pływa dalej..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sharkoo Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 ładny lin, gratulacje. A ta miejscówka skadś mi znana. Siadło? zgadza sie siadło...hehe...ale ta odra mała...dzieki za gratki w ten sam dzień też tam byłem ale na łodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Jak tak mowa o linach to i ja zamieszcze połów z ubiegłego tygodnia:)..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boseib Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Były jeszcze dwa ktorych nie szło podnieśc z dna.... Metoda odległościówka... żyłka główna 0,16 przypon 0,12 haczyk 18 sensas. Na haczyku dwie pinki.... W wodzie w której łowie jest ich sporo wiec licze, że to nie ostatnie sztuki... No to jeszcze się pochwale.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fix-bud Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Boseib ale z ciebie k.......wa kozak!!! Gratuluję linów!!! Prosimy o więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Pięknie! Posypało linami od Szczecina do Wrocławia , gratulacje. Pagori dzisiaj taki jaziowy dzień. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=247016#247016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 Dziś od 6 do 13 spinning i rzeka, jedno wyjscie jazia,i jeden mały klonek na brzegu. Rzeka wyraźnie martwa, żadnych oznak żerowania, namierzyłem stadko jazi ok 10szt ale żaden nie reagował na cokolwiek, za to największy miał lekko koło 70cm Chyba sobie odpuszcze jaziowanie na pare dni.. 1maja sie zbliża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 29 Kwietnia 2013 Share Napisano 29 Kwietnia 2013 2 dni temu byłem zapolować na białoryb w rejonach północnego Poznania, wyniki to leszczyki, krąpiki, największa rybka miała 33cm, kilka pięknych brań zje**nych.. Siedziałem od 20 do 1 w nocy. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Ryby ładne, ale słownictwo się rozluźniło Zwróćcie uwagę, że forum czytają również osoby bardzo młode, więc odpuście sobie przekleństwa, nawet te z kropkami w środku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk/szczecin Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Boseib mistrzu Gratuluje...kopara kolego . to ja skromnie skasuje swój post...z jednym linkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtyna51 Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 kolego boseib gdzie te liny wytargałeś we wrocławiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Dziś bardzo dobrze brały jazie, mnóstwo brań na smużaki, tylko parę szt na brzegu. Na zakończenie dnia, na 2 cm smużaka skusił się 60 cm boleń (falstart). Wszystkie ryby nadal pływają. zdjęcia bolenia niezgodne z regulaminem- tomek1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pedro12 Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 Dzisiaj wypad na 2 godzinki. Wynik: 3 klenie, największy 45cm na zdjęciu i jeden bolek. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 U mnie pierwszy w tym roku wypad na klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 30 Kwietnia 2013 Share Napisano 30 Kwietnia 2013 dziś wypad na pstrągi. Na pierwszej rzece miałem tylko jeden kontakt z rybą (wypiął się taki ładny grubasek na oko ponad 35 cm), więc ogólnie krucho. Zmiana rzeki i trafiłem na świetne brania. Pierwszy rzut i ryba. W ciągu 1,5 h miałem kilkanaście kontaktów z czego ok. 7 potoków wylądowało na brzegu. Zabawy co nie miara. Większość rybek była drobna, do 25 cm, ale trafił się też ładnie spasiony 35 cm potok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macekyes Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Dzisiaj szybkie 3 godzinki z rana ze spinem. Zameldował się jeden pistolet. Nad wodą pielgrzymka, ale chociaż przewinęła się kontrola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 taki tam bolo na smuzaka 2cm , jazi ciągle brak, po połodniu wyprawa na zebacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MATCH 2000 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Witam.Wczoraj pojechałem sprawdzić czy płocie jeszcze żerują czy myślą już o tarle.Chyba raczej to drugie,bo brań prawie nie było. Uploaded with ImageShack.us Złowiłem tylko 5szt.płoci w tym dwa samczyki,były mocno ostre i zrogowaciałe no i posikiwały mleczem.Łowiłem odległościówką na gruncie ok.4m.Zestaw 4gr. haczyk nr.16.Rybki złowiłem na pinkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek0402 Napisano 1 Maja 2013 Share Napisano 1 Maja 2013 Dziś wyskoczyłem na 3 godz. nad swoje ulubione łowisko które nagrodziło mnie dwoma karpikami 2kg i jednym 4kg wszystko wyholowałem light feederem z żyłką 0,18mm i przyponem 0,14mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi