jaceen Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Nocne łowienie kleni. Pod temat łowienia w burzy też można podciągnąć. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=247680#247680 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Gratki @jaceen u mnie na razie z kleniami cisza, dopiero wczoraj połowiłem trochę płotek i krąpi - dopiero u mnie ryba się pokazuje , chodź w niższej partii rzeki już wcześniej łowili.Ja jednak nie mam zbytnio czasu ,robię w delegacji i na rybki mogę poświęcić tylko godzinę od 19-20 więc nie bawię się w DSowanie tylko łowię na spławik co też sprawia mi dużo frajdy! Dziś straciłem rachubę co do ilości płoteczek ,krąpi i uklei , trafił się nawet jeden okoń Jutro jednak nastawiam się na klenia ,może też pospininguję , chociaż nie lubię Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 10 Maja 2013 Share Napisano 10 Maja 2013 Ja dziś zaliczyłem i rzeke i jeziorko. Na rzece taki oto przyłów, zebrał smużaka jak rasowy jaź wg kresek na wedce koło 65cm Na jeziorku zaliczyłem kilka mikro wzdręg i na koniec smużaka zebrał z powierzchni szczupły, ale tym raze to on był lepszy. Fajnie dziś rybnie było i z Don Gucakiem miałem okazje podziwiać piekne spławy linów, a i nawet kilka wobków mu sie dostało Ryba wyraźnie na amorach(mozna by na niej warzywa trzeć) i jak zawsze do wróciła domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Maja 2013 Autor Share Napisano 11 Maja 2013 Zameldowałem się z rana nad moją Wisełką, kiedy zobaczyłem kolor wody pomyślałem żeby odrazu wracać do domu, woda brudna, kolor brązowy, ale coś mnie podkusiło żeby trochę porzucać, po pierwszym 50siątaczku humor mi się poprawił. Pomyślałem że warto zostać i porzucać troche dłuzej. Chwile później złowiłem dwa średniaczki. To co dostałem na koniec to dla mnie totalna masakra Boleń przez duże B, po prostu kabanisko, C&R !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Graty! @DAWID u mnie takich ryb nie ma - rano tylko jeden kleń się trafił i parę płotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukis1115 Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Zdjęcia pierwsza kilówka w tym roku 2 podobne jeszcze zlowione i wszystkie dalej plywaja. Niestety brakuje w tym roku szczescia bo juz kilkukrotnie zerwana rybka zycia w roznych okolicznosciach. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Benten Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Dawid, ale pozamiatałeś. GRATULACJE. Ja dzisiaj tylko spacer nad Wisłą bez wędki i zero oznak aktywności Pana Bolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mvp1984 Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Dzisiaj w końcu udało mi się złowić wymiarowego szczupaka - całe 53cm - wziął na Fatso Cranka w miejscu, w którym kilka dni wcześniej dwa razy uderzał w białą gumę. Rano miałem też walnięcie na Percha, ale nie udało mi się zaciąć i tylko na pamiątkę została mi łuska, która nabiła się na kotwicę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IGORS Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 @Dawid ogromne gratulacje. Dzisiejszy wypad ZNÓW zakończył się powrotem o kiju (początki zawsze chyba bywają trudne). Zaliczyłem tylko jedno branie, niestety rybka (podejrzewam okonia) się spięła. Oraz straciłem 2 twisterki . Jutro na pewno coś przyniosę. @lukis1115 to jezioro to w Świniobudach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Milosz Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Świnka równe 40 cm. Wstyd się przyznać, ale to chyba 10 wyprawa a ta świnka to pierwsza ryba którą złowiłem w tym roku W dodatku totalny przyłów, śmigałem ze spinem za kleniem. Nie udało się jedynie ojciec wyjął 2 maluchy. Przez godzinę obserwowałem chlapiące się spore klenie. Jaki to ból patrzeć jak ryby żerują, ganiają drobnice a za nic mają moje przynęty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 Zniechęcony majowymi doświadczeniami z linami, zachęcony z kolei każdym linowym artykułem wybrałem się dziś zapolować. Nad wodą zameldowaliśmy się z kolegą ok 13. Pogoda była piękna. Do 14. Potem zaczęło siąpić i zrobiło się chłodno. Do tego w zasadzie nic nie brało - 3 wzdręgi (w tym jedna bez wymiaru). Ok 16:30 złowiłem pierwszego w życiu lina w maju. Miał 26cm. Potem nastała absolutna cisza. Na jakieś 4 godziny. O 20:30 pobiłem swój osobisty, linowy rekord. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Maja 2013 Share Napisano 11 Maja 2013 maryaChi, piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gofer Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 maryaChi, przepiękna ryba, piękne łowisko ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Robi się ciekawie. Szczupaki, piękne bolenie, złote"profesory" i spora świnka a to ryba z którą mam przemiłe wspomnienia właśnie z podkarpacia. U mnie nowe wyzwania i juz konkretne efekty. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=247772#247772 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Mimo załamania pogody rybki nie próżnują... . Reszta z dzisiejszego połowu tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 U mnie huśtawka pogodowa, rano zimno i przez chwilę deszcz -na spławik 9płotek 4krąpie i 7okoni ,na DS jedna płotka , ale nic dużego .Po południu cieplej lecz na DS też tylko jedna płotka Wybrałem się jeszcze o 18,30-20ej z DS i trafiły się dwa klenie 35 i 33cm , i 2 płotki po 25cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Dzisiaj na małej rzeczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Dzisiaj pogoda dla spacerowicza kiepska, ale dla wędkarza bdb i potwierdziło się, nastawiłem się na okonie i one w pełni dopisały, po raz pierwszy zdarzyło mi się złowić wraz z kolegą we Wrocławiu aż tyle okoni z przedziału 30-35cm (8szt) i drugie tyle w przedziale 25-28cm mniejszych nie liczyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 12 Maja 2013 Share Napisano 12 Maja 2013 Ja dziś przeprosiłem sie z DS, i wybrałem sie na rzeke,efekt: 1krąp ok. 20cm, 3 sumiki, i jeden lecho ok 50cm. Po 19 rybki przestały sie interesowac czymkolwiek i dałem sobie spokój. Pogoda nie rozpieszcza... , woda podniosła sie lekko z 60cm od wczoraj i znów kawa z mlekiem. Na pocieszenie pozostało mi w jednym z dopływów podziwiać tarło leszczy przez duże L !! Sztuki lekko po 70cm+ , piękny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 13 Maja 2013 Share Napisano 13 Maja 2013 dzisiaj w ulewnym deszczu 4 godzinki od 5-9 i jedno branie na 3 kukurydze niestety zerwane. Na kulke na razie nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 dzisiaj na włos 2 karpie 46 i 51cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeffo Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Dziś dwa szczupaki jeden 48cm drugi 50cm na prywatnym stawie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macekyes Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Rano szybki wypad na spinning. 4h biczowania wody zakończone jednym szczupaczkiem. Coś w tym sezonie drapieżniki omijają moje przynęty szerokim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wirefree Napisano 14 Maja 2013 Share Napisano 14 Maja 2013 Obawiam sie że drapiezniki maja żarcia w brod bo dopiero co był wylęg młodych a warunki sa sprzyjajace dla malych rybek wiec jest ich duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 15 Maja 2013 Share Napisano 15 Maja 2013 dzisiaj na kuku i granulat całe 43cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi