Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

To ile oni wpuscili skoro tak biora,dobrze,ze Dzieckowice to duzy zbiornik i mam nadzieje,ze nie wylapia wszystkich i ze jakis drapieznik tez sie uchowa,tez mysle,ze tam gdzie drobnica to i szczupak

Napisano

Karpia tak, szczupłego raczej nie. Ja tam za siedzeniem na dupie i patrzeniem sie w pingpong za karpiem to nigdy nie byłem więc osobiście mam to gdzieś. W sumie niedługo wigilia a karp to przecież najsmaczniejsza i najszlachetniejsza polska ryba :)

Napisano

No i byłem... na bulgocie, 1 szczupaczek około 50 cm, ale spiął się przy łodzi i nic więcej. Wędkarzy to prawda w trzy ... ale nie ma się co dziwić:)

PS. Łodzie mają wyciągać 14.11. (w poniedziałek) rano... "Ta ostatnia niedziela" w przyszłym tygodniu ;)

Napisano

Ja też odwiedziłem dziś Dziećkowice,ale tylko na chwilkę z brzegu,ze spinem bylem od czarnych rur ,ale nic.Widziałem jeden kolega miał szczupłego na 67 bo z nim rozmawiałem,ale za to na Pactwowym jednego szczupaka spiołem,a drugi zaliczony 69cm niecłe 3 kg :)

Napisano

Ma byc czynna w poniedzialek maja wyciagac lodzie,bylem wczoraj,ale marnie trzy niemiarowe szczupaki i tyle,to juz chyba ostatki bo pogoda sie zepsula ciekawe jak bedzie w weekend

Napisano

dziesiejszy i wczorajszy wypad z kumplem jak najbardziej mozemy zaliczyc do udanych!!

wczoraj od 6 rano do 10, połapalismy chyba z 15 szczupaczków, a dzis chyba ze 20, tez od 6 do 12, wszystkie w przedziale od 35 do 47cm, w tym jedyny ponad wymiar na 82cm :cool: u kumpla, oczywiscie rybki wrocily do wody

Napisano

kolego nie badz smieszny, nie chwale sie niczym tylko po prostu zdalem relacje z wypadu na ryby

przykladowo jak ty nastawiasz sie na biala rybe a biora ci zarybieniowe karpie to co??tez jest to niechlubne??

nie chlubne bylo by to jak bysmy te rybki zabrali z łowiska...daj spokój

Napisano

Po złowieniu kilku pistoletów dałbyś spokój albo zwiększył rozmiar żywca, ale nie lepiej przekłuć 35 szczupaczków bo biorą .I na pewno wszystkie odpłyneły w idealnej kondycji po połknięciu żywca na kotwicy.Daj spokój i nie pogrążaj się .

Napisano

jak widzisz na zdjęciu wyżej wymiarowy też się trafił, a dla Twojej wiadomości - żaden szczupak nie był bardziej zapięty niż za pysk właśnie zw względu na rozmiar żywca więc jak najbardziej odpłyneły w bardzo dobrej kondycji, więc odbij bo szkoda klawiatury na Ciebie

• 2 weeks later...
Napisano

lodu prędko nie będzie a tym bardziej na dziećkach bardzo póżno zamarza śmiało będzie można łowić do świąt . mieszkam za lasem to znam ten zbiornik pamiętam takie lata co w święta siedzieli.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Byłem dzisiaj pooglądać i rzeczywiście nic specjalnego jeden wyciągną szczupaka na ok 30cm nie mierzył po czym udało mu się wyciągnąć na 82cm i go zabrał tyle z spiningu. Cały brzeg wolny od kry był zajęty przez łowiących na żywca bez większych efektów, poza ciekawym zdarzeniem jeden z wędkarzy widząc jak dziadek bierze niewymiarową rybkę do siaty upomniał go ten mu coś odpyskną że to nie jego sprawa że wszyscy tak robią itp. Gość się zabrał i poszedł po pewnym czasie wrócił z policją i strażą zmierzyli szczupaka 47cm i w między czasie złapali gościa próbującego wyrzucić z siaty szczupłego po zmierzeniu 29cm. Ukarali jeszcze dwóch jednego łowiącego z rur i siedzącego przy rurach, tamtych dwóch zabrali z sobą rybki wypuścili.