zibi226 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 byłem dzis pospiningować od strony przemszy i drobnica jeszcze sie trzymie brzegu okoników małych od groma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 To ile oni wpuscili skoro tak biora,dobrze,ze Dzieckowice to duzy zbiornik i mam nadzieje,ze nie wylapia wszystkich i ze jakis drapieznik tez sie uchowa,tez mysle,ze tam gdzie drobnica to i szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Karpia tak, szczupłego raczej nie. Ja tam za siedzeniem na dupie i patrzeniem sie w pingpong za karpiem to nigdy nie byłem więc osobiście mam to gdzieś. W sumie niedługo wigilia a karp to przecież najsmaczniejsza i najszlachetniejsza polska ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markosmerk Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 No i byłem... na bulgocie, 1 szczupaczek około 50 cm, ale spiął się przy łodzi i nic więcej. Wędkarzy to prawda w trzy ... ale nie ma się co dziwić PS. Łodzie mają wyciągać 14.11. (w poniedziałek) rano... "Ta ostatnia niedziela" w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piniu81 Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 Ja też odwiedziłem dziś Dziećkowice,ale tylko na chwilkę z brzegu,ze spinem bylem od czarnych rur ,ale nic.Widziałem jeden kolega miał szczupłego na 67 bo z nim rozmawiałem,ale za to na Pactwowym jednego szczupaka spiołem,a drugi zaliczony 69cm niecłe 3 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Don Gucak Napisano 6 Listopada 2011 Share Napisano 6 Listopada 2011 a chciałem na chwile na spina dziś wyskoczyć na pacwowe bo miałem czas ale zrezygnowałem w ostatniej chwili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robek Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Wiecie, czy jutro stanica będzie czynna ? Czy też świętują ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 10 Listopada 2011 Share Napisano 10 Listopada 2011 Ma byc czynna w poniedzialek maja wyciagac lodzie,bylem wczoraj,ale marnie trzy niemiarowe szczupaki i tyle,to juz chyba ostatki bo pogoda sie zepsula ciekawe jak bedzie w weekend Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 dziesiejszy i wczorajszy wypad z kumplem jak najbardziej mozemy zaliczyc do udanych!! wczoraj od 6 rano do 10, połapalismy chyba z 15 szczupaczków, a dzis chyba ze 20, tez od 6 do 12, wszystkie w przedziale od 35 do 47cm, w tym jedyny ponad wymiar na 82cm u kumpla, oczywiscie rybki wrocily do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markosmerk Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 blacky24 gdzie łowiliście? z łodzi czy z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 łowiliśmy z brzegu, na spławik z karasiem na kotwiczce, od strony tego betonowego brzegu, jak leci linia wysokieo napięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 to ten szczupaczek kumpla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 Nie wiem czy jest się czym chwalić bo łowienie nie miarowych ryb prosto z zarybienia nie jest powodem do chluby . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 kolego nie badz smieszny, nie chwale sie niczym tylko po prostu zdalem relacje z wypadu na ryby przykladowo jak ty nastawiasz sie na biala rybe a biora ci zarybieniowe karpie to co??tez jest to niechlubne?? nie chlubne bylo by to jak bysmy te rybki zabrali z łowiska...daj spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 Po złowieniu kilku pistoletów dałbyś spokój albo zwiększył rozmiar żywca, ale nie lepiej przekłuć 35 szczupaczków bo biorą .I na pewno wszystkie odpłyneły w idealnej kondycji po połknięciu żywca na kotwicy.Daj spokój i nie pogrążaj się . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blacky24 Napisano 13 Listopada 2011 Share Napisano 13 Listopada 2011 jak widzisz na zdjęciu wyżej wymiarowy też się trafił, a dla Twojej wiadomości - żaden szczupak nie był bardziej zapięty niż za pysk właśnie zw względu na rozmiar żywca więc jak najbardziej odpłyneły w bardzo dobrej kondycji, więc odbij bo szkoda klawiatury na Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbo30 Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 Jak tam na Dzieckowicach da sie porzucac z brzegu na spinning czy juz lapie lod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzu Napisano 21 Listopada 2011 Share Napisano 21 Listopada 2011 lodu prędko nie będzie a tym bardziej na dziećkach bardzo póżno zamarza śmiało będzie można łowić do świąt . mieszkam za lasem to znam ten zbiornik pamiętam takie lata co w święta siedzieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piniu81 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 Był ktoś na spina na Dziećkowicach ???? są jakieś wyniki ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pet87 Napisano 29 Listopada 2011 Share Napisano 29 Listopada 2011 pamiętam takie lata co w święta siedzieli a brało cos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyzu Napisano 3 Grudnia 2011 Share Napisano 3 Grudnia 2011 coś tam łowili głównie szczupaczki na żywca podejrzewam ze te z jesiennego zarybienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi226 Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 wybiera sie ktos może nad zalew za rybka na swieta?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piniu81 Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Może jutro się przejadę na spina po pracy.Dziś był kolega i słabo jeden mały szczupak i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abra1711 Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 Byłem dzisiaj pooglądać i rzeczywiście nic specjalnego jeden wyciągną szczupaka na ok 30cm nie mierzył po czym udało mu się wyciągnąć na 82cm i go zabrał tyle z spiningu. Cały brzeg wolny od kry był zajęty przez łowiących na żywca bez większych efektów, poza ciekawym zdarzeniem jeden z wędkarzy widząc jak dziadek bierze niewymiarową rybkę do siaty upomniał go ten mu coś odpyskną że to nie jego sprawa że wszyscy tak robią itp. Gość się zabrał i poszedł po pewnym czasie wrócił z policją i strażą zmierzyli szczupaka 47cm i w między czasie złapali gościa próbującego wyrzucić z siaty szczupłego po zmierzeniu 29cm. Ukarali jeszcze dwóch jednego łowiącego z rur i siedzącego przy rurach, tamtych dwóch zabrali z sobą rybki wypuścili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wedel Napisano 13 Grudnia 2011 Share Napisano 13 Grudnia 2011 no prosze... bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi