DAWID Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 sory masz racje troche zboczyliśmy z tematu a więć...... SUm najlepiej z gruntu i w nocy i troche cierpliwości panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Dopiero czerwiec wiec jeszcze trochę do otwarcia sezonu na suma. Ale ja już prawie wszystko zakupiłem to co potrzebne wiec tylko czekać mi pozostało a co uważacie czy plecionka będzie lepsza czy żyłka bo słyszałem że plecionka się plącze wiec czekam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 ja kupiłem bardzo mocną grubą żółtą plecionke, jest o wiele wytrzymalsza od żyłki ponieważ żyłka ściera się po paru używaniach, przynajmiej na wiśle jak będziesz zażucał i uważał naplecionke to się nie poplącze ja nawet w spiningu używam cienkiej plecionki bo mam dość zmieniania co dwa wyjazdy żyłki, która rwie sie w palcach. Myśle że wysokiej jakości plecionka choć droższa okaże sie dobrym rozwiązaniem na cały sezon........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 DAWID, jak kupujesz najtańsze żyłko to fakt ze po paru wędkowaniach są do wymiany, lecz jeśli głownie łowisz na żyłkę to dobrym rozwiązaniem jest kupić poprostu porządną żyłkę za większa kasę. kolejnym ważnym elementem są przelotki które na oko często wyglądają na całe a w rzeczywistości uszkadzają żyłkę - ja tak miałem i zmieniłem kija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 raczej nie powinno chodzić o przelotki bo mam wędki Dragona gdzie występują te przelotki zapomniałem już dokładnie firme te które nie przecierają żyłek......... chociaż nie mówie że żyłki są beznadziejne ale myśle nadal że plecionka to na dłuższą mete lepsze rozwiązanie......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Da rade wyciągnąc suma za pokrywy skrzelowe? Czy lepiej użyć podbieraka lub chwytak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 sum pod paszczą ma takie wgłębienie wsadzisz tam całą ręke, ja tak wyciagam sumy, ale za pokrywy skrzelowe też da rade....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Dzisiaj jade zapolować biore tym razem podbierak będe od około 17:30 do 21:30 mam dobre miejsce gdzie sa kamienie duzo przynet trace na nich ale sa tam sumy i inne ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fisch Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Mam pytanie do posiadaczy wędki Jaxon FAVOURITE SURF 3,6, 3,9, 4,2 m jak długa jest część kija od korka do uchwytu kołowrotka ? W kijach typu SURF jest to dość długi odcinek ułatwiający daleki rzuty, który jednak skraca użyteczną dla mnie część kija bo mi starczy, żeby uchwyt był mniej więcej do łokcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sinus Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 RAPR§ 8 pkt. 3. Ustala się następujące okresy ochronne ryb : - sum : a/ w rzece Odrze od ujścia rzeki Warty do granicy z wodami morskimi od 1 marca do 31 maja b/ w pozostałych wodach od 1 listopada do 30 czerwca Nie odpuszcze Warcie jutro powtórka z rozrywki dorwe dziada. Dzisiaj jade zapolować biore tym razem podbierak Kolego Robal, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Da rade wyciągnąc suma za pokrywy skrzelowe? Czy lepiej użyć podbieraka lub chwytak? Suma wyciąga się wkładając mu do pyska rękę w grubszej rękawicy...lub osęką.. Ps. i daj tej rybie spokój podczas trwania okresu ochronnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Ups byłem przekonany że ma do końca maja ok myliłem się już mu daje spokój i tak go nie dorwałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 o lol do końca maja hehe nie ważne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2008 Dziś byłem na miejscówce sumowej ,wszystko zarośnięte na maxa czas zaczynać czary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 czas zaczynać czary Pochwal się wynikami, chętnie poczytam/pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 ale ci maniek dobrze pewnie juz mozesz łapać sumy a my dopiero 1 czerwiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 czas zaczynać czary powodzenia Krzysztofie, czekamy na wyniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 11 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2008 ale ci maniek dobrze pewnie juz mozesz łapać sumy a my dopiero 1 czerwiecNo niestety ,ja również od 1 Lipca a nie Czerwca ,ale zanim zacznę łowić sumy trzeba je "zwołać" do siebie.powodzenia Krzysztofie, czekamy na wynikiNie dziękuje aby nie zapeszyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 1 Lipca a nie Czerwca łoj no tak 1 lipca przejęzyczyłem się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Dziś byłem na miejscówce sumowej ,wszystko zarośnięte na maxa czas zaczynać czary No chyba trzeba już ku temu sięgać myślami, bo obawiam się, że w czerwcu już z sandaczem "koncerta nie budziet" Dziś kolejna zasiadka bez efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 ja byłem wczoraj nad wisła sumy żerują niemiłosiernie jak się jeden w nocy rzucił był odgłos jakby krowa do wody wpadła aż żal ,że dopiero czerwiec........ sprzęt już gotowy do sezonu aby czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Borsuck Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 To samo u mnie z sumami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 U mnie sum jest ale nie widoczny jak u was lecz raz tez widzilem jak się żucil szkoda że właśnie nie mozna juz łówić na niego eh trzeba czekać.... pozdrowienia dla kolegów po fachu hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 To zapraszam nad Odrę, u nas sumki można nękać od 1. czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 To zapraszam nad Odrę, u nas sumki można nękać od 1. czerwca dziękujemy to tylko jakieś 400 kilometrów;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi