maniek Napisano 24 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2008 Sprzętowo zakończone u mnie ,teraz sprawdzam różne rodzaje wątróbki ,choć obawiam się że to ściągnie drobnicę sumową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Wędki mam, myślę że karpiówki Konger carbomax wystarczą. Ciężar wyrzutu do 120 gram, żyłka 0,35, a jeden z forumowiczów-stu6-60 dał mi namiary na sumową miejscówkę Dzięki Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Ja muszę się przyłożyć Brakuje mi haków i nowej żyłki. Do tego wątróbka i inne smakołyki. Jestem umiarkowanym optymistą, bo sumiki jakoś odpuszczają na razie, więc jest nadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robcio Napisano 24 Czerwca 2008 Share Napisano 24 Czerwca 2008 Haki mam, a jeśli chodzi o smakołyki to zaufam martwej rybce na zestawie pater-noster, oczywiście dam znać jakie efekty miałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 25 Czerwca 2008 Share Napisano 25 Czerwca 2008 Ja zakończyłem wczoraj właśnie sprzętowe zakupy. Teraz tylko coś na haka no i czekać na suma. Koledzy zamieszczajcie fotki z wypadów na suma i opis krótki byłbym wdzięczny więc czekam na wyniki i na sezon,,,, jeszcze raz powtarzam proszę zamieszczać fotki to pozwoli wyłonić mistrza hehe to taki joke ale naprawde zamieszczajcie ja jak coś złowię to też zamieszczę pozdrawiam/. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 A jak sobie radzicie z nęceniem wątróbka na znaczną odległość ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-PuS- Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Ja nie nęcę tylko siekam wątróbkę na bardzo drobne kawałeczki i wkładam do wielkiego koszyka zanętowego z obciążeniem około 100g. Nęcenie suma na rzece to nieporozumienie. Uciąg wody zatarga zanętę niewiadomo gdzie. A sumów nie jest zbyt dużo. Dlatego jak jest jeden w okolicach to powinien złapać mój hak a nie baraszkować po okolicach i wyjadać zanętę która płynie z nurtem wody. W sobotę jadę łapać tą rybkę. Znowu tubylcy będą się na mnie dziwnie patrzeć jak wypuszczam suma do wody. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 26 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2008 W sobotę jadę łapać tą rybkę. Znowu tubylcy będą się na mnie dziwnie patrzeć jak wypuszczam suma do wody.Mam jedynie nadzieje że łowisz tam gdzie wolno łowić ,a jeśli łowisz już trochę na rzece to pewnie wiesz że rzeka to nie tylko nurt ,są miejsca z gdzie go prawie nie ma ,a tam gdzie teraz łowie to suma jest sporo ,a tak w ogóle to ostatnio Odra się "za su-miła" potwornie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucyfer16 Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Podczas ostatniej zasiadki na sandacza udało mi się podejrzeć suma. Pytam więc jak można łowić tą rybę z bardzo małego gruntu(ok 0,5m) bo na takiej głębokości przepływa on w mojej tajnej miejscówce ok 2 w nocy. Jakiej użyć przynęty i zestawu. Dodam jeszcze że okaz ma ok 1,5- 1,7 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lawdzoj82 Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 Podczas ostatniej zasiadki na sandacza udało mi się podejrzeć suma. Pytam więc jak można łowić tą rybę z bardzo małego gruntu(ok 0,5m) bo na takiej głębokości przepływa on w mojej tajnej miejscówce ok 2 w nocy. Jakiej użyć przynęty i zestawu. Dodam jeszcze że okaz ma ok 1,5- 1,7 m. Zestaw spławikowy na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 26 Czerwca 2008 Share Napisano 26 Czerwca 2008 wszystko zależy jaka to miejscówa czy jak już zatniesz suma będziesz mógł iść brzegiem za nim czy jest dobre miejsce do lądaowania ryby...dlatego zestaw może być z żyłką 0.35 albo 0.50 ale jak masz kijek Karpiowy taki w granicach 3 LBS i żyłka 0.35-0.45 powinieneś dać rade i nie zapomnij o mocnym przyponie najlepiej ze stalowej plecionki lub tytanu no i markowy hak lub odpowiednio mocna kotwiczka...powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucyfer16 Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 W tym miejscu nie ma możliwości chodzenia za rybą podczas holu mało tego z lewej strony jest rozciągnięta stalowa lina która kiedyś trzymała platformę wiertniczą(wyrobisko po żwirowe). Pytam więc jakiej linki powinienem użyć aby wyholować stamtąd rybę siła. Dodam że brzeg w tym miejscu jest czysty od zaczepów i opada stromo do 4 m głębokości więc nie powinienem mieć problemów z podebraniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 30 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2008 z lewej strony jest rozciągnięta stalowa lina kA sum płynie od liny stalowej czy w kierunku liny ,jeśli płynie od liny to i jego ucieczka po braniu może być w kierunku liny stalowej .PS.To jutro zaczynamy o 24- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 30 Czerwca 2008 Share Napisano 30 Czerwca 2008 nom jutro zaczynamy powodzenia wszystkim ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 No to dzisiaj atakujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 ja już miałem wczoraj 73 cm koło 3-4 kilo na malutką rosówke , ryba szybko wróciła do wody nie robiłem nawet zdjęć ale od dzisiaj wszystko będe uwieczniał na kliszy POWODZENIA w BIG GAME!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucyfer16 Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 A sum płynie od liny stalowej czy w kierunku liny ,jeśli płynie od liny to i jego ucieczka po braniu może być w kierunku liny stalowej .Płynie od liny ale myślę że dam rade go zatrzymać bo jego "trasa" przebiega jakieś 15 m od brzegu a sam mam naprawdę sporo pary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 1 Lipca 2008 Share Napisano 1 Lipca 2008 Inauguracja niestety na zero Temperatura w nocy spadła do 14 stopni. Czekamy na parne noce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exitmaku Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Znacie jakieś skuteczne woblerki na nocnego suma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek^wro Napisano 2 Lipca 2008 Share Napisano 2 Lipca 2008 Dzis lowiac doslownie godzinke na Slezousciu na Odrze, widzialem jak jeden Pan wyholowal okaz w okolicach jednego metra. Wszystko bylo kamerowane telefonem, pozniej sesja zdjeciowa, a na koncu ryba trafila do wora Coz, takie to juz prawo lowiacego, on decyduje czy zabiera czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 potrzebuje pilnie odpowiedzi an moje pytanie czy na wątrobe z kurczaków tez sum weźmie bo mam darmową wątrobe taką właśnie i sie zastaNAWIAM POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 moje pytanie czy na wątrobe z kurczaków tez sum weźmie Jak najbardziej. Jedyny problem w tym, że jest ona delikatna- co ma znaczenie przy zarzucaniu no i drobne ryby (typu leszcz) będą ci ją łatwiej obgryzać. A na marginesie- ciekawa pogoda nam się dziś szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 dzieki tomek a nie znasz jakiegos skutecznego sposobu oprócz tego co byl opisywany zeby na kotwice jakas zaczepić zeby nie spadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dyman Napisano 3 Lipca 2008 Share Napisano 3 Lipca 2008 tomek w jakim sensie ,,Ciekawa pogoda'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 3 Lipca 2008 Autor Share Napisano 3 Lipca 2008 potrzebuje pilnie odpowiedzi an moje pytanie czy na wątrobe z kurczaków tez sum weźmieA było czytać temat z uwaga to byś się dowiedział że tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi