maniek72 Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Muszę przyznać, że poziom jest naprawdę wysoki. A ja myślę- mam nadzieję, że naprawdę wysoki poziom zacznie się od maja, jak zaczniemy łowić szczupaka, bolenia, potem sandacza i suma, wtedy dopiero może być ciekawie. Tylko coś widzę nie ma dużego parcia na GP. W "jak było dziś na rybach" widzę fajne rybki, a nie widzę ich w GP. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Tylko coś widzę nie ma dużego parcia na GP. W "jak było dziś na rybach" widzę fajne rybki, a nie widzę ich w GP. Dlaczego? Nie wszyscy lubią rywalizację, nie każdy jest przekonany że start ma sens. Myślę, że z czasem będzie coraz więcej zgłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Kwietnia 2014 Share Napisano 16 Kwietnia 2014 Wrzuciłem do konkursu coś od siebie. Wyjaśniam, że ryby mierzone do kija i po wypuszczeniu zdejmowana miara. W wyjątkowych sytuacjach, gdy ryby w pobliżu PB, to używam miarki. Jeżeli będą wątpliwości, to wszystko przyjmę na klatę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Nie wszyscy lubią rywalizację, nie każdy jest przekonany że start ma sens. Myślę, że z czasem będzie coraz więcej zgłoszeń. tomek1, to może pomyśl o jakiś haczykowych gadżetach dla nowych. Coś w ramach zachęty za wzięcie przez Nowych forumowiczów udziału w zabawie... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2014 tomek1, to może pomyśl o jakiś haczykowych gadżetach dla nowych. Coś w ramach zachęty za wzięcie przez Nowych forumowiczów udziału w zabawie... . Myślę, że z czasem rywalizacja nabierze odpowiedniej renomy. Już teraz walka o podium jest zacięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 20 Kwietnia 2014 Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Wyrażę jeszcze swoje zdanie w temacie konkursu. Przegląda forum tysiące osób i wielu ma wyniki, o których możemy pomarzyć. Zaglądają tu w innych celach i w tej rywalizacji zapewne nie wezmą udziału. Trzeba pomyśleć o wędkarzach, którzy mają bardzo ograniczony czas na wędkarskie wyczyny. Dla nie których może to być, np. czas urlopu, jednodniowa przygoda lub uwieńczenie kilkuletniej pogoni za dużą rybą. Są też wędkarze, którzy zaczynają dopiero swoją przygodę z wędkarstwem. Chcąc zgłosić rybę punktowaną w GP, mogą zniechęcić ich ich systematyczni poławiacze takowych. W dyskusji biorą udział ci "systematyczni", którym zależy na kolorycie tej rywalizacji. Dla przykładu ( w całości popieram pogląd): Bardzo duża jest liczba wędkujących która sporadycznie wybiera się nad wodę. Tym trudniej im złowić jakiś okaz przekraczający nasze limity. Jeśli już nawet coś złowią i mieliby ochotę wziąść udział w konkursie to pogłowie zgłoszeń (typu karp w poprzedniej edycji) skutecznie zniechącała ich do pochwalenia się na łamach GP. Fajnie byłoby rozszerzyć grono uczestników konkursu. Im nas więcej tym ciekawiej. Chodzi przecież o zabawę nieprawdaż Wiem po sobie i czuję, że koledzy mocno ograniczają się w zgłaszaniu ryb. Bo my łowimy! Jest to nasza pasja i dużo czasu spędzamy nad wodą! W wypowiedziach poprzednich przewija się mocno argument ograniczenia ilości zgłoszeń na poczet tych najokazalszych. Może jednak niech wygrywają ci, którzy w sezonie złowią rekordowe okazy? Do tego dodać premię za dodatkowy gatunek, ale nie w hurtowych ilościach Myślę, że temat jest otwarty na zmiany. Nie zamknie możliwości zaistnienia w konkursie łowcy jednego rekordowego okazu w sezonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 20 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2014 Wiem po sobie i czuję, że koledzy mocno ograniczają się w zgłaszaniu ryb.Bo my łowimy! Jest to nasza pasja i dużo czasu spędzamy nad wodą! W wypowiedziach poprzednich przewija się mocno argument ograniczenia ilości zgłoszeń na poczet tych najokazalszych. Może jednak niech wygrywają ci, którzy w sezonie złowią rekordowe okazy? Grand Prix to właśnie zabawa dla tych którzy łowią regularnie. Jak sam wiesz od czasu do czasu okaz trafi się nawet wczasowemu wędkarzowi, z resztką starej żyłki na kołowrotku i spławikiem jak na żywca. Czy to znaczy, że powinien wygrać Grand Prix? Ja z podekscytowaniem śledzę kolejne zgłoszenia a premia za nowy złowiony gatunek też fajnie podkręciła rywalizację. Niekoniecznie musi tu być 100 zawodników- Grand Prix to z definicji coś dużego, ponadprzeciętnego. Być może w przyszłości wymyślimy jakąś fajną formułę rywalizacji dla tych, którzy nie łowią tak regularnie jak czołówka Grand Prix. Zobaczymy jak potoczy się dalej rywalizacja. Być może w następnej edycji pomyślimy nad limitami w ramach gatunku, ale na razie moim zdaniem możemy być dumni z naszej zabawy, bo jest to chyba unikat w naszym internecie, poziom jest naprawdę wysoki a my przecież jesteśmy dopiero u progu sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Sama kwestia zgłaszania ryb to chyba indywidualne podejście wędkarza do tej zabawy. Ja mam zamiar się bawić i nie patrzę na to , że mam 1/20 punktów do czołówki. Nie ma się co wstydzić. Śmiało zgłaszajcie rybki , nawet jeżeli nie macie ich w ilości dwucyfrowej. Jeszcze tylko zahaczę temat podejścia matematycznego do tej zabawy. Chodzi mi o bonus dokładnie. Mnożenie punktów za kolejny gatunek jest moim zdaniem bardzo dobrym pomysłem. Jedynie chciałbym poddać pod dyskusję taki pomysł , aby bonus był liczony od największej ryby. To znaczyłoby , że tak jak w przypadku np. Maniek72 nie musiałby czekać na lina 50cm tylko spokojnie wrzucać te które już złowił. W momencie gdy już złowi 50 - kę to od niej dostanie bonus i nie będzie całej tej ciuciu-babki z czekaniem kiedy zgłosić. To tylko taki pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Jedynie chciałbym poddać pod dyskusję taki pomysł , aby bonus był liczony od największej ryby. To znaczyłoby , że tak jak w przypadku np. Maniek72 nie musiałby czekać na lina 50cm tylko spokojnie wrzucać te które już złowił. W momencie gdy już złowi 50 - kę to od niej dostanie bonus i nie będzie całej tej ciuciu-babki z czekaniem kiedy zgłosić.To tylko taki pomysł Ma to swoje plusy, ale trochę zaciemnia obraz klasyfikacji, bo właściwie musiałaby być obliczana dopiero na koniec tury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 . Maniek72 nie musiałby czekać na lina 50cm tylko spokojnie wrzucać te które już złowił. W momencie gdy już złowi 50 - kę to od niej dostanie bonus i nie będzie całej tej ciuciu-babki z czekaniem kiedy zgłosić. Hehehe, mną sie nie przejmujcie- ja mieszkam nad samą rzeką i dwa razy dziennie jestem na rybach Tak więc ogólnie radzę sobie całkiem nieźle- wynika to chociażby z rachunku prawdopodobieństwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Ma to swoje plusy, ale trochę zaciemnia obraz klasyfikacji, bo właściwie musiałaby być obliczana dopiero na koniec tury. Ma też i minusy. Załóżmy , że łowię jazia 38 cm i trzymam zdjęcie z nadzieją złowienia większej sztuki. Mam czas do 10 maja tak ??? Jeżeli nie złowię to muszę zgłosić krótkiego lub nie zgłaszać go wcale ??? Czy może mam kisić zdjęcie i zgłaszać np w drugiej turze. Chodzi mi o to że wyniki nie do końca zależą od wielkości ryb , a od kolejności zgłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 21 Kwietnia 2014 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Ma też i minusy. Załóżmy , że łowię jazia 38 cm i trzymam zdjęcie z nadzieją złowienia większej sztuki. Mam czas do 10 maja tak ??? Jeżeli nie złowię to muszę zgłosić krótkiego lub nie zgłaszać go wcale ??? Czy może mam kisić zdjęcie i zgłaszać np w drugiej turze.Chodzi mi o to że wyniki nie do końca zależą od wielkości ryb , a od kolejności zgłoszeń. Zgodnie z regulaminem rybę można zgłosić do 30 dni od jej złowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 21 Kwietnia 2014 Share Napisano 21 Kwietnia 2014 Więc troszkę trzeba mieć szczęścia z tym pierwszym zgłoszeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 22 Kwietnia 2014 Share Napisano 22 Kwietnia 2014 Muszę doczytać dokładniej regulamin. Czy większe znaczenie ma data złowienia ryby, czy moment jej zgłoszenia? Czy w ogóle ma to znaczenie? Grand Prix to właśnie zabawa dla tych którzy łowią regularnie. Jak sam wiesz od czasu do czasu okaz trafi się nawet wczasowemu wędkarzowi, z resztką starej żyłki na kołowrotku i spławikiem jak na żywca. Czy to znaczy, że powinien wygrać Grand Prix? Łyżwiarze bez własnego toru zdobywają olimpijskie medale i większy podziw dla nich za wyniki. Nie wrzucałbym do jednego worka wszystkich zgłaszających np. jedną rybę. Chyba każdy zakłada, że złowi tą największą, rekordową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 SZCZYPIOR, jak to mówią jesteś na fali. Może medal.... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 25 Kwietnia 2014 Share Napisano 25 Kwietnia 2014 SZCZYPIOR, jak to mówią jesteś na fali. Może medal.... . traktuje to jako zabawę i zgłaszam ryby jak leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 29 Kwietnia 2014 Share Napisano 29 Kwietnia 2014 Podziwiam i gratuluje, ale jak to nie problem, to proszę, starajcie się trafić tymi zgłoszeniowymi fotkami do odpowiedniej szufladki/albumu w galerii http://haczyk.pl/galeria/thumbnails.php?album=19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Maja 2014 Autor Share Napisano 2 Maja 2014 Do 10 maja możecie jeszcze zgłaszać ryby do pierwszej tury Grand Prix haczyk.pl 2014 (Uwaga! ryby złowione do 30.04). Rozpoczął się maj a tym samym II tura naszej rywalizacji. Już kilka fajnych ryb zaprezentowaliście na forum, w związku z tym zapraszam do zgłaszania ryb do II tury Grand Prix. Zgłoszenia II Tura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Maja 2014 Autor Share Napisano 8 Maja 2014 Zostały dwa dni na zgłoszenia kwietniowych ryb do pierwszej tury. Czyżby rywalizacja była rozstrzygnięta, czy też "pokerzyści" trzymają asy na ostatnią chwilę? Ostatnie zgłoszenia do północy 10.05- liczy się data umieszczenia zgłoszenia do akceptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 czy też "pokerzyści" trzymają asy na ostatnią chwilę? Trzymają asy na ostatnią chwilę Innymi słowy to miejsce mi pasuje i nie zamierzam tego zmieniać, ale jeżeli ktoś spróbuje mnie w ostatniej chwili "zrzucić z pudła" to ostrzegam, że mam kilka "asów" w rękawie, ale wolałbym ich nie wyciągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 Trzymają asy na ostatnią chwilę Innymi słowy to miejsce mi pasuje i nie zamierzam tego zmieniać, ale jeżeli ktoś spróbuje mnie w ostatniej chwili "zrzucić z pudła" to ostrzegam, że mam kilka "asów" w rękawie, ale wolałbym ich nie wyciągać. maniek72, jak nie teraz to kiedy? Jak złowiłeś to dawaj, dawaj... . Nie ma już na co czekać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek72 Napisano 8 Maja 2014 Share Napisano 8 Maja 2014 No właśnie chodzi, żeby rywalizację rozłożyć na cały rok, a nie deklasować rywali już w pierwszej turze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz90 Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 Mam pytanie czy gdzieś widać klasyfikacje bo nie mogę się jej dopatrzyć , jak nie startuje ( a bardzo nieskromnie powiem ,że gdyby nie brak czasu na ryby to może by i pudło by się powalczyło, bo rywalizacje lubię jak nikt inny ) to chociaż bym się po-emocjonował zmieniającymi się miejscami . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 11 Maja 2014 Share Napisano 11 Maja 2014 http://haczyk.pl/forum/viewforum.php?f=137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 11 Maja 2014 Autor Share Napisano 11 Maja 2014 Dobiegła końca rywalizacja w I Turze Grand Prix haczyk.pl 2014 1. wernicjusz 1318 pkt 2. pankowaty 1276 pkt 3. maniek72 1200 pkt 4. jaceen 753 pkt 5. SZCZYPIOR 487 pkt 6. przemlinek 416 pkt 7. DAWID 343 pkt 8. pawciobra 204 pkt 9. tomdud85 179 pkt 10. P 92 pkt. 11. kars48 76 pkt 12. Tollos 67 pkt. 13. michalvcf 62 pkt Pierwsza tura naszej zabawy rozgrywanej w nowej formule, stała moim zdaniem na bardzo wysokim poziomie, mimo że to trudny czas wiosennych kaprysów pogody i zmiennych brań. Zgłoszono łącznie 72 ryby ośmiu gatunków: jaź 22 szt., płoć 16 szt., kleń 11 szt., okoń 7 szt., pstrąg potokowy 6 szt, lin 4 szt., leszcz 3 szt., karaś srebrzysty 3 szt. Walka o czołowe miejsca była bardzo emocjonująca a końcowe różnice punktowe nieznaczne. Gratuluję Wernicjuszowi zwycięstwa, Pankowatemu i Mańkowi72 miejsc "na pudle". Nie mniejsze gratulacje należą się pozostałym uczestnikom Grand Prix. Szczerze zazdroszczę Waszych pięknych ryb i życzę nie gorszych sukcesów w drugiej turze rywalizacji. Zdobywcy trzech pierwszych miejsc otrzymują pamiątkowe medale. Proszę Was o przesłanie danych adresowych na PW. Dziękuję wszystkim za udział i emocjonującą walkę. Zapraszam również innych członków naszej społeczności do udziału w kolejnych turach Grand Prix haczyk.pl 2014. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi