Robal Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 6h spiningowania i jest pierwszy szczubel 59cm. Kolega dostał takiego 50cm i niewymiarka. A linek jak żerował .. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Wisła w okolicach Torunia , kilka płotek , krąpi i jedno branie szczupłego na żywca , niestety króciak , jednym słowem lipa , jutro wypadzik ze spinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Ja dziś również wybrałem się za szczupłym na jezioro , na co dzień łowię na rzece - jak majówka to majówka no i udało mi się złowić dwa niewymiarki - jednego na wirówkę , a drugi skusił się na kopyto jak u @ robala , brat złowił 5szt. też nie wymiarowe , ale on to rybę złowi i w ''wannie'' a ja po prostu nie umiem na jeziorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanciak Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Ja nie powiem.. wysypało dziś szczupłymi, w tym jedno "ciasteczko" Większość była tego pokroju : a tutaj ciasteczko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tollos Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Pierwszy wypadzik majowy i niestety słabiuteńko... Kanał Żeglugowy 6.00-9.00 gruncik (klenik 31 cm) 9.00 - 11.00 spinning ( brak zdarzeń ) Może jutro będzie lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 U mnie dziś na Bugu dzień spadów. Najpierw przy podebraniu szczupły 65+ zrobił świecę i się spiął. Później okoń taki z 30 cm wziął na salmo perch 8 cm i też pod nogami się uwolnił. Jedynie udało mi się zaliczyć szupłego 56cm , a i tak na brzegu sam się pozbył haka. Szczupłe na gumy brały tylko. Gratuluje połowów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wanciak Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Zapomniałem dodać.. Szczupaczek 2 posty wyżej ma 85 cm, waga nieznana. Walczył tak, że wygiął kotwice:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 1 Maja 2014 Share Napisano 1 Maja 2014 Zassał dzisiaj bolo Basuńskiego bezsterowca 7cm poprowadzonego głębiej na górnym oczku, ciężka dzisiaj woda była do łowienia, zero oznak życie i płynące cały czas gałęzie o które co chwilę zaczepiał wobler Zdjęcia z telefonu niestety 67cm, wszystkie płetwy w pijawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaSsAcReR Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 wlasnie bolenia mi w tym majowym watku brakowalo Gratulacje chlopaki. Ja sie wlasnie wybieram na ryby- moze cos sie uwiesi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aromalak Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Niedzielne karasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpangler Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Ja jak zwykle wybrałem się na karpie i udało mi się złowic 5 szt tylko ze same maluchy. Co ciekawe udało mi się złowić lina 41cm i karasia 40cm a takich ryb w zeszłym roku nie udało mi się skusić na pelet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Gratuluję wszystkim majowych połowów. U mnie dwie doby karpiowej zasiadki, prawie bez efektów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Ja dziś zamieniłem spining na feedery. Przy okazji nęcenia łowiska złowiłem trzy rybki. Najpierw krąpik, później jazik i na końcu jaź. Podejrzewam że byłoby lepiej gdyby nie fakt , że spieła mi się sądząc po kiju większa sztuka. I po tym fakcie nastąpiła cisza przez godzinę. Łowiłem od 17 do 20. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Maja 2014 Share Napisano 2 Maja 2014 Rybki z otwarcia sezonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaSsAcReR Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Kolejny wypad na angielskie wody za sandaczem. Mialem na kiju potwora. Po bardzo anemicznym wrecz braniu ciezko bylo go oderwac od dna. Niestety po kolo 15m holu zostalem z rozgietym hakiem w pustych rekach Na pocieszenie wpadly 3 sztuki po +- 50 cm Za chwile powtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Ja dziś na górskiej wodzie takie rybki łowiłem. do tego kilka podobnych i kilka kleników. Gratuluje Boleni - ja złapałem w życiu tylko 1 szt wymiarową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donkicha Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Slav czy to dunajec??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Specjaliści od boleni pokazują klasę i godnie sezon z tą rybą otworzyli. Wasze przynęty w rękach innych wędkarzy, też robią robotę. Maj nam na początku robi psikusa, ale gratuluję wszystkim łowcom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slav Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Slav czy to dunajec??? Poprad Pierwszy raz. W sumie złapałem 5 pstrągów w czym 2 w okolicy wymiaru, 2 klenie i okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez1990 Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Witam wszystkich Wczoraj wybrałem się nad Wisłę w warszawie troszkę było zimno ale dzień uważam do zaliczonych. Przerzuciłem foty do albumu "maj" i poprawiłem linki by otwierały się po kliknięciu - Unises Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 wczorajsza pogoda to porażka ale dziś już fajnie i wypadzik ze spinem w miare udany , pierwszy szczupły króciak ,później naj prawdopodobnie sandacz mi się spiął no i trzecie branie znowu szczupły tym razem w granicach trzech kg no ale niestety spinka jednym słowem niebyło żle jak na pierwszy wypad ze spinem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Wczoraj zmarzłem jak pies dziś więc ubrałem się cieplutko i wybrałem się z spiningiem nad rzekę , oprócz drobnicy nic nie widziałem ,nawet okonek nie chciał współpracować .poniosło mnie więc na jeziorka potorfowe , gdzie przerobiłem spina na spławik i nałapałem ponad 50 szt. karasków od 3-15cm i co niezmiernie mnie cieszy mój pierwszy linek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 3 Maja 2014 Autor Share Napisano 3 Maja 2014 Z tego co się orientuje to lin ma wymiar 25cm, więc zdjęcie jest niezgodne z regulaminem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 więc zdjęcie jest niezgodne z regulaminem Poproszę więc Moda o usunięcie zdjęcia sam już nie mogę , a chciałem tylko pochwalić się swoim szczęściem gdyż lina nigdy w życiu nie złowiłem Pozdrawiam.Mówisz i masz , fotka usunięta Unises , a tak na marginesie, dlaczego nie wrzucasz fotek do Galerii, tylko mordujesz się z dodawaniem załącznika?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adad Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Hej! Wczoraj rano na Odrze trafił się szczupły jakieś 65cm na 6cm Instynkta o barwie okonia. Miałem jeszcze jeden strzał z opadu przy ostrodze na gumę relaxa koloru żółtego. Po chyba spóźnionym zacięciu została duża łuska na haczyku. Może boleń? Szczupak uderzył na płytkiej wodzie przy krzaczku. Dzisiaj po zmianie pogody nic się nie działo za to zmarzłem trochę. Leszcze u mnie już po tarle, a jeszcze tydzień piękne sztuki można było zobaczyć przy trawach jak stało się na skarpie. Mina ze zdjęcia nie oddaje radości. Szczupłego jeszcze raz kiedyś złapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi