tomek1 Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Robal, ładnie połowiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 No Robal fantastyczne wyniki. Jeśli to nie tajemnica to w jakim rejonie kraju (śląsk, mazowsze?) i przy jakich warunkach termicznych udało ci się połowić? U mnie bidne 8-12 stopni ciepła w pełni dnia od dłuższego czasu, nie licząc ostatniej soboty.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Woda PZW, płytki zbiornik w okolicach Poznania, czyli woda się szybko nagrzewa u mnie przedwczoraj w dzień było 20 st Wieczorem jak łowię temperatura poniżej 10st nie spada, ostatnio o 23:00 było 14 stopni, czyli cieplej niż w niektóre letnie noce Łowię na 0,5m gruncie, aby przynęta unosiła się nad połaciami zielska na dnie, przynęta to białe robaki. Miejscówka jest ciężka, ledwo idzie wyrzucić 2 wędki, wkoło trzciny, zielsko. Nie sypałem jakoś specjalnie, podczas łowienia wrzucam jedynie niecały kilogram zanęty ciemnej płociowej z kuku. Brania bardzo gwałtowne. maryaChi, myślę, że sens teraz jest jedynie próbować na płytkich jeziorkach/ bajorach, gdzie woda szybciej się nagrzewa i ryba jest już aktywna. A na tym zbiorniku gdzie łowię już miesiąc temu znajomy wyjął parę linów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 To co piszesz utwierdza mnie w przekonaniu, że jeszcze muszę czekać. 20 stopni w cieniu w ciągu dnia ostatni raz widziałem we wrześniu 2014. Niby aż tak daleko od siebie nie mieszkamy, różnica termiczna jest znaczna. Dopiero zaczyna u mnie kwitnąć mirabelka, pąki liści na drzewach dalej czekają na "lepsze czasy". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nocny marek Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 I u mnie coś się zaczyna przebudzać.Chociaż żeby cokolwiek dostać to trzeba rzucać w trzciny na płytkiej wodzie,ale ryby zimne jak z lodówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Dzisiaj miałem fajny i trudny dzień na pstrągach. Mega niska i czysta woda, do tego słoneczko prześwietlające wodę zbytnio nie pomagało Ryby się pokazywały, wychodziły do woblerów, wyglądało to jakby wyganiały je ze swoich i tak już płytkich i ciasnych dołków. Kombinowałem z przynętami i w końcu założyłem małą gume tak jak doradzał mi wczoraj Tata. No i zaczęło się ... Ten był największy dobre 50+. Oprócz tego jeszcze kilka mniejszych zameldowało się na końcu zestawu. Sprzęt jakim łowiłęm To Fenwick HMX 4-15 2,60, Ryobi Artica 2000 CF i żyłka Dragona 0,20. Wszystkie pstrągi pływają dalej, co jest oczywiście jedynym i słusznym rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Postanowiłem rozpocząć sezon wzdręgowy udało się, lecz to jeszcze nie to co będzie jak sie ciepło zrobi. Największe ok 30cm. Krąpie to z ranka z feederem. Wszystkie wzdręgi na 40cm łowiłem i tylko kukurydza. Rzeka Cieplicówka Dodam, że w siatce ok 10kg ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczypior Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 No pięknie Panowi łowicie. Ja dziś z rana złowiłem tylko dwie sztuki , ale i tak uważam ,że nie jest źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 Byłem z boseibem na Widawie między godz. 8-11. U mnie spinningowo na zero a u kolegi na DS-a, na dzień dobry melduje się ładny kleń w granicach 45cm. Jak poszedłem w las, to złowił jeszcze większego. Lepiej poszło mi na przed zmierzchem. http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=273769#273769 I tak jak u DAWIDA, rzeczka prześwietlona i stan wody niski. Wydłubać z niej cokolwiek, to trzeba indiańskich podchodów. Ryby nabierają podwójnej wartości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Kwietnia 2015 Share Napisano 17 Kwietnia 2015 O widzę że u wszystkich coś ruszyło Dziś 3 linki ok. 30cm, 2 źle zacięte i spięte oraz 5 płotek ok. 20cm. Łowiłem od 18.30 do 22.30, brania w godz. 19-21. Łącznie ponad 2kg ryb. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Robal, dajesz ognia. Chyba muszę się zmobilizować i znaleźć trochę czasu aby wreszcie otworzyć sezon. szczypior, zostaw mi trochę tych jaśków . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom79 Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Gratulacje wszystkim co połapali Ja muszę również się pochwalić moim Jaziem 43cm Przynęta czerwony robak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 18 Kwietnia 2015 Share Napisano 18 Kwietnia 2015 Ruszyło w temacie, brawo panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turek16 Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 No Panowie, czapki z głów dla tych co połowili, a wiemy jak bardzo cieszy każda ryba o tej porze roku a tak nawiasem pisząc to jak tam płotka ma się w różnych regionach Polski? Poszła już na tarło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adad Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Udało się wyskoczyć na rybki w końcu. Spinnig na rzece Stobrawa. Przynęta wobler Hunter Instinkt 4 cm okoń. Dwa niezacięte brania i na ostatniej miejscówie życiówka klenia. Sezon kleniowy w tym roku wybitnie udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Dziś jeden linek 30, przyzwoita wzdręga 25, do tego trochę płotek i przed 22 walnięcie, ryba oplątała się w zielsko i przy próbie wyciągnięcia przypon strzelił. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadziul Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 No ładnie panowie łowicie, ja ostatnio zapracowany, ale jeszcze jutro nocka i 10 dni wolnego, więc na pewno skorzystam i kilka wypadów zaliczę z spinningiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DeeNhq Napisano 20 Kwietnia 2015 Share Napisano 20 Kwietnia 2015 W niedziele na zawodach koła byłem, debiutowałem w zawodach i 2 miejsce weszło 2,480kg a pierwsze 2,530kg. Największy okoń zawodów. Od 18cm do ważenia się nadawały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Dzisiaj na pstrągach tylko dwa brania. Woda dochodzi do rekordowo niskiego poziomu, do tego jest mega czysta co z połączeniem z lampą bijącą z nieba nie może dawać dobrych wyników. Przynajmniej ja na takie wyniki recepty nie znalazłem. Przynęta czarny twister na 2,5 gr główce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Wrocławska Odra i na rybkę Oleixa skusiła się kluska w granicach 45cm. Łowiłem w godz. 20-22. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Gratuluję Jacek, wczoraj też byłem nad Odrą z Oleixem, trafiłem dwie kluski 30+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maryaChi Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 No chłopaki nie przestajecie mnie mobilizować. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Dziś zaliczyłem przecudowny wypadzik. Pobiłem swój rekord w połowie płoci. Od godziny 11.20 do godz. 15.00 złowiłem łącznie ponad 14kg. białej ryby z czego 9,43kg. samej płoci i parę wymiarowych kleni. Zdjęcie z samymi płociami i kleniami. Żałuję, że nie uwieczniłem momentu uwalniania ryb, ale niestety takie uroki wędkowania samemu, ale wszystkie rybki wróciły w wyśmienitej formie do wody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk/szczecin Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 Witam Dawno się nie odzywałem... bo i rybek i wypadów nie za wiele. eh . Ostatnio trochę się ruszyło w wodzie i zaliczyłem na dwóch wypadach kilkadziesiąt okonków w przedziale 15-25-28 i dwa małe jazie na razie . Małe okonki do 20 cm jeszcze mleczowe ale te większe już wytarte i strasznie chude..hehe miałem też kilka wyjść ładnego jazie i ładne okonie pow. 30 cm ale tylko jednego w tym wymiarze zaliczyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi