Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

długi 6 cm, nie robiłem oczka brzusznego bo to był pierwszy chciałem zobaczyc jak wyjdzie i bd pracował, nawet widac ze byle jak malowany, pracuje przy powierzchni lusterkując wiec może być czymś co skusi bolka,

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Panowie prosił bym o wrzucanie fotek w rozsądnych wymiarach.

:idea:

Ogólnie kiedy strona się ładuje to są ogromne zdjęcia.

pozdrawiam :cool:

Napisano

Czym najchętniej oklejacie woblery?

Ja n.p. pozłotka od papierosów lub od czekoladek(koniecznie przetłaczane) różne tkaniny brokatowe (najlepiej najgrubsze) a ostatnio żona nabyła mi takie złoto na folii do oklejania n.p. ram od obrazków itp. efekt zaskakująco udany.Złotko to kleimy na najzwyklejszy wikol a zakupione w Lidlu.

Pstryknę fotki i pokażę

Napisano

oto fotki moich oklejańców.

od góry złotko z Lidla

niżej tkanina brokatowa

pozłotko z papierosów

i pozłotko po czekoldkach

img3657z.th.jpg

a poniżej dwa jaziowe deeprunnery prawie skończone ubrane w tkaninę.

img3658i.th.jpg

Napisano

ja nawiercam wiertlem 2 mm ok 2 cm wydmuchuje trociny napycham kleju dinstal i wpycham oczko jak klej zaschnie to zebys kkupe zrobił to oczko nie wyjdzie :)

Napisano

ja robię tylko z balsy wobki i nacinam brzeszczotem na 4 mm korpus od dołu i stelaż idzie przez całą długość wobka,Następnie mieszam dwuskładnikowy klej z pyłem(który zbieram po szlifie korpusów)dzięki czemu oszczędzam klej a usyskuję gęstszą tzw masę szpachlową i zaklejam stelaż w wobku wraz z dociążeniem z taśmy ołowianej.

Napisano

Ukleja sandaczowa :lol::-P Waga 1 z nich ma 18g pozostałe dwa 15-16g, długość 9,5cm.

8f494c712b076bc3med.jpg

Basońskie bezsterowce :mrgreen: waga tych dwóch na zdjęciach to 12-13g,długość 7,5cm, nowa wersja którą teraz tworze będzie miała 16-18g.

ab61b476c3cd4096med.jpg