trociu Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 długi 6 cm, nie robiłem oczka brzusznego bo to był pierwszy chciałem zobaczyc jak wyjdzie i bd pracował, nawet widac ze byle jak malowany, pracuje przy powierzchni lusterkując wiec może być czymś co skusi bolka, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek1395 Napisano 17 Lutego 2011 Share Napisano 17 Lutego 2011 Aha, spoko. Raczej na pewno coś się skusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej 18 Napisano 18 Lutego 2011 Share Napisano 18 Lutego 2011 Oto kilka ostatnich moich wobków a tu kilka oklejonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Powerek Napisano 19 Lutego 2011 Share Napisano 19 Lutego 2011 Panowie prosił bym o wrzucanie fotek w rozsądnych wymiarach. Ogólnie kiedy strona się ładuje to są ogromne zdjęcia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trociu Napisano 20 Lutego 2011 Share Napisano 20 Lutego 2011 takie małe struganko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 22 Lutego 2011 Share Napisano 22 Lutego 2011 Czym najchętniej oklejacie woblery? Ja n.p. pozłotka od papierosów lub od czekoladek(koniecznie przetłaczane) różne tkaniny brokatowe (najlepiej najgrubsze) a ostatnio żona nabyła mi takie złoto na folii do oklejania n.p. ram od obrazków itp. efekt zaskakująco udany.Złotko to kleimy na najzwyklejszy wikol a zakupione w Lidlu. Pstryknę fotki i pokażę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 oto fotki moich oklejańców. od góry złotko z Lidla niżej tkanina brokatowa pozłotko z papierosów i pozłotko po czekoldkach a poniżej dwa jaziowe deeprunnery prawie skończone ubrane w tkaninę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 fajneeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby271 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 jak montujecie oczka w woblerkach? wkręcane czy jakoś inaczej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 ja nawiercam wiertlem 2 mm ok 2 cm wydmuchuje trociny napycham kleju dinstal i wpycham oczko jak klej zaschnie to zebys kkupe zrobił to oczko nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby271 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 no właśnie znalazłem na you tube : bardzo pouczające filmy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 ja robię tylko z balsy wobki i nacinam brzeszczotem na 4 mm korpus od dołu i stelaż idzie przez całą długość wobka,Następnie mieszam dwuskładnikowy klej z pyłem(który zbieram po szlifie korpusów)dzięki czemu oszczędzam klej a usyskuję gęstszą tzw masę szpachlową i zaklejam stelaż w wobku wraz z dociążeniem z taśmy ołowianej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruby271 Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 a jakimi farbami malujecie? słyszałem gdzieś że można plakatówkami i później lakierem poliuretanowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 23 Lutego 2011 Share Napisano 23 Lutego 2011 klasyczne modelarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 24 Lutego 2011 Share Napisano 24 Lutego 2011 Ja używam zwykłych emaliowych i też dają redę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trociu Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 weekendowe stworki, żuczki i żółtobrzeżek Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sebek Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 no to wiosenne jazie i klenie twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 1 Marca 2011 Share Napisano 1 Marca 2011 Wyniki drugiej serii: Jakieś a'la boleniowe: Różne: Trzecia seria już w przygotowaniu Tylko muszę na drut poczekać ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Ukleja sandaczowa Waga 1 z nich ma 18g pozostałe dwa 15-16g, długość 9,5cm. Basońskie bezsterowce waga tych dwóch na zdjęciach to 12-13g,długość 7,5cm, nowa wersja którą teraz tworze będzie miała 16-18g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 4 Marca 2011 Share Napisano 4 Marca 2011 Basońskie bezsterowce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Kolejna seria wobków na wykończeniu Bolenióweczki 6,7 i 8cm i okonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 10 Marca 2011 Share Napisano 10 Marca 2011 Tomek1988 jak robisz ten wzór okonia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Pavlo, to proste, zrobiłem sobie szablon który przykładam do woblera i maluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavlo Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Opisz jak robisz taki szablon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek1988 Napisano 11 Marca 2011 Share Napisano 11 Marca 2011 Normalnie wycinam z kawałka tekturki nożyczkami takie ząbki i przykładam żeby dobrze przylegało do woblera i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi