jaceen Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Godzinę temu, bacyk napisał: Jacek,w sobote bedzie ładna pogoda we Wro 😎 Jeszcze o niedzielę proszę A teraz siedźcie w domach, ja wychodzę;) Cytuj
tom@ha Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 3 godziny temu, rush111 napisał: przeszliśmy z bratem spory kawałek Bobru między Janowicami a Trzcińskiem i tylko jeden mały pstrąg + kleń i jelec Ten kawałek wody był całkiem do rzeczy jeszcze w zeszłym sezonie. W tym roku byłem tam trzy razy i poza wymęczonymi pistoletami, nic ciekawego nie wyjąłem. 1 Cytuj
michalosix Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 A okolice Kamiennej Góry ? Mam zamiar sie tam wybrać w przyszłym tygodniu, ale Wasze opinie nie napawają optymizmem zbytnio :)) Cytuj
bacyk Napisano 5 Lipca 2017 Napisano 5 Lipca 2017 Godzinę temu, michalosix napisał: A okolice Kamiennej Góry ? Mam zamiar sie tam wybrać w przyszłym tygodniu, ale Wasze opinie nie napawają optymizmem zbytnio :)) Ryby wystepuja wyspowo. Jak trafisz jedną to idzie wyciągnąć kolejne. Potem są dlugie odcinki bez śladów życia(inaczej niż w zeszlym roku). Ze spinem w strone Kamiennej możesz jechac, zdecydowanie trudniej jest obławiac tam muchą. 1 Cytuj
rush111 Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 11 godzin temu, michalosix napisał: A okolice Kamiennej Góry ? Mam zamiar sie tam wybrać w przyszłym tygodniu, ale Wasze opinie nie napawają optymizmem zbytnio :)) Witam. To pochwal się co połowiłeś - połamania . Cytuj
tom@ha Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 55 minut temu, rush111 napisał: To pochwal się co połowiłeś - połamania . czasami tak bywa, że dobrze jest za bardzo się publicznie nie chwalić Cytuj
jaceen Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 "Czasami", to słowo klucz. Nawet poczta pantoflowa potrafi być zabójcza i można ją porównać do publicznego chwalenia;) Cytuj
bacyk Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Teraz, jaceen napisał: "Czasami", to słowo klucz. Nawet poczta pantoflowa potrafi być zabójcza i można ją porównać do publicznego chwalenia;) Borysofon Cytuj
jaceen Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 A mają tam jakiś atrakcyjny pakiet minut?:))) Cytuj
tom@ha Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 właśnie tak, jak Jacek napisał - chodzi o to słowo - klucz Cytuj
Booryss Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 46 minut temu, bacyk napisał: Borysofon Pie... Się Gnido 2 Cytuj
PPu88 Napisano 6 Lipca 2017 Napisano 6 Lipca 2017 Okolice Kamiennej zahaczyłem w piątek na dosłownie dwie godziny (byłem przejazdem). Małe lipaski a woda dosłownie śmierdzi jak obornik i mocno trącona, mimo że niska. Trochę to odbiera przyjemność z łowienia. W niedzielę wracając już nie łowiłem ale zatrzymałem się na chwilę i woda była już czysta. Kilka osób po drodze widziałem więc może coś połowili.. głownie ze spinami chodzą. 1 Cytuj
oldBolo Napisano 16 Lipca 2017 Napisano 16 Lipca 2017 mlutka - rozumiem ale gatunek też chyba jakiś niecodziennny? Cytuj
tom@ha Napisano 16 Lipca 2017 Napisano 16 Lipca 2017 Strzebla potokowa Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Cytuj
jaceen Napisano 19 Lipca 2017 Napisano 19 Lipca 2017 Moje muchi są tak wstrętne, że w dzień nic nie chce je zjeść. Ale w nocy ryby są mniej wybredne. W tym sezonie pierwszy poważny nocny wypad z muchami na klenio-jazie dał pięć kleni i jednego (największego 45) jazia. Rządziła taka zwykła mokra mucha ze złotą przewijką i lakierem UV na główce. 6 Cytuj
Booryss Napisano 19 Lipca 2017 Napisano 19 Lipca 2017 Ta z Jacenem nie ma co na ryby chodzić będziesz stał obok i patrzył jak łapie na te wstrętne muchi te wstrętne ryby 😜 2 Cytuj
Odys80 Napisano 19 Lipca 2017 Napisano 19 Lipca 2017 Gruba i tłusta locha, wyholowana na 0.10... 50...51 12 Cytuj
jaroslav Napisano 23 Lipca 2017 Napisano 23 Lipca 2017 Gratulacje @Odys80 ! Ja jestem świeżo po 2 tygodniach obijania się Podczas urlopu ogarnąłem sobie jeden dzień na muchowanie. Relację z fotami z wyprawy napiszę wieczorem. Pozdr 1 Cytuj
IrekM Napisano 23 Lipca 2017 Napisano 23 Lipca 2017 Przeglądnąłem cały wątek i aż się chce spróbować, szczególnie, że wychowałem się w Pilchowicach nad Bobrem Ale czy łowił ktoś z was na Kamienicy ? To dopływ Bobru wpływający pomiędzy Jeziorami Pilchowickim a Wrzeszczyńskim. Rzeka mniej więcej szerokości Kwisy w Gryfowie Śląskim, ale bardziej "dzika" w swoim końcowym przełomowym odcinku. Popełniłem parę lat temu mały albumik na temat kawałka pomiędzy ujściem a Barcinkiem: https://photos.app.goo.gl/j56noqyX1Za0TLy73 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi