Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Godzinę temu, bacyk napisał:

Jacek,w sobote bedzie ładna pogoda we Wro 😎

Jeszcze o niedzielę proszę:P

A teraz siedźcie w domach, ja wychodzę;)

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
3 godziny temu, rush111 napisał:

przeszliśmy z bratem spory kawałek Bobru między Janowicami a Trzcińskiem i tylko jeden mały pstrąg + kleń i jelec :(

Ten kawałek wody był całkiem do rzeczy jeszcze w zeszłym sezonie. W tym roku byłem tam trzy razy i poza wymęczonymi pistoletami, nic ciekawego nie wyjąłem. 

• Super 1
Napisano

A okolice Kamiennej Góry ? Mam zamiar sie tam wybrać w przyszłym tygodniu,  ale Wasze opinie nie napawają optymizmem zbytnio :))

Napisano
Godzinę temu, michalosix napisał:

A okolice Kamiennej Góry ? Mam zamiar sie tam wybrać w przyszłym tygodniu,  ale Wasze opinie nie napawają optymizmem zbytnio :))

Ryby wystepuja wyspowo. Jak trafisz jedną to idzie wyciągnąć kolejne. Potem są dlugie odcinki bez śladów życia(inaczej niż w zeszlym roku). Ze spinem w strone Kamiennej możesz jechac, zdecydowanie trudniej jest obławiac tam muchą. 

• Super 1
Napisano
11 godzin temu, michalosix napisał:

Witam.

To pochwal się co połowiłeś - połamania .

Napisano
55 minut temu, rush111 napisał:

To pochwal się co połowiłeś - połamania .

czasami tak bywa, że dobrze jest za bardzo się publicznie nie chwalić ;)

Napisano

"Czasami", to słowo klucz. Nawet poczta pantoflowa potrafi być zabójcza i można ją porównać do publicznego chwalenia;)

Napisano
Teraz, jaceen napisał:

"Czasami", to słowo klucz. Nawet poczta pantoflowa potrafi być zabójcza i można ją porównać do publicznego chwalenia;)

Borysofon ;)

Napisano

Okolice Kamiennej zahaczyłem w piątek na dosłownie dwie godziny (byłem przejazdem). Małe lipaski a woda dosłownie śmierdzi jak obornik i mocno trącona, mimo że niska. Trochę to odbiera przyjemność z łowienia. W niedzielę wracając już nie łowiłem ale zatrzymałem się na chwilę i woda była już czysta. Kilka osób po drodze widziałem więc może coś połowili.. głownie ze spinami chodzą.

• Super 1
Napisano

Moje muchi są tak wstrętne, że w dzień nic nie chce je zjeść. Ale w nocy ryby są mniej wybredne. W tym sezonie pierwszy poważny nocny wypad z muchami na klenio-jazie dał pięć kleni i jednego (największego 45) jazia.

P1270552.thumb.JPG.2d78b9a808b5cdf60bc51a0344629ffc.JPG

P1270532.thumb.JPG.9e541aafd38d04c9d088ab5711a8217f.JPG

WP_20170718_23_52_17_Pro.thumb.jpg.159246bb6c9457d6dea835167461bde6.jpg

Rządziła taka zwykła mokra mucha ze złotą przewijką i lakierem UV na główce.

P1270555.thumb.JPG.bbd39bccb01974b373b3b68b0ed86d7c.JPG

• Super 6
Napisano

Ta z Jacenem nie ma co na ryby chodzić będziesz stał obok i patrzył jak łapie na te wstrętne muchi te wstrętne ryby 😜

• Super 2
Napisano

Gratulacje @Odys80

Ja jestem świeżo po 2 tygodniach obijania się :) Podczas urlopu ogarnąłem sobie jeden dzień na muchowanie.

Relację z fotami z wyprawy napiszę wieczorem. Pozdr

• Super 1
Napisano

Przeglądnąłem cały wątek i aż się chce spróbować, szczególnie, że wychowałem się w Pilchowicach nad Bobrem :) Ale czy łowił ktoś z was na Kamienicy ? To dopływ Bobru wpływający pomiędzy Jeziorami Pilchowickim a Wrzeszczyńskim. Rzeka mniej więcej szerokości Kwisy w Gryfowie Śląskim, ale bardziej "dzika" w swoim końcowym przełomowym odcinku. Popełniłem parę lat temu mały albumik na temat kawałka pomiędzy ujściem a Barcinkiem:

https://photos.app.goo.gl/j56noqyX1Za0TLy73

• Super 1