tom@ha Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 We wrześniu na Wag bym chętnie wyskoczył na kilka dni. To co, zbieramy ekipę? Kto chętny? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 1 Sierpnia 2017 Share Napisano 1 Sierpnia 2017 34 minut temu, tom@ha napisał: We wrześniu na Wag bym chętnie wyskoczył na kilka dni. To co, zbieramy ekipę? Kto chętny? Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka Ja w tym roku odpuszcze takie "grube" wody. Musze upolowac jakies wędzisko,kołowrót i linke co sprostaja tym gigantom z Wagu. Podobno min #6 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 20 godzin temu, bacyk napisał: (..) Zbieram teraz sily i czas na jesiennego lipienia z Sanu (....) szkoda sił...i tak będzie syfiasta woda....albo zawody 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 HIGH 5! DRY FLY ! 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Jak sobie przypomne zeszloroczny jesienny wypad nad San(bylo zimno, wialo i padalo) to odrazu mi lepiej. Ryby to nie wszystko... tam poprostu jest tlen 😎 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 2 Sierpnia 2017 Share Napisano 2 Sierpnia 2017 Wiem o co chodzi. Jak miałbym opcję stałej pracy to jutro tam jestem, kupuję ziemię i stawiam chatę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 2h nad wodą,, zero typa, gorąco i rybnie Pozdrawiam tych co pracują 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tom@ha Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 Jarek, dostajesz pierwsze ostrzeżenie 😉 Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 Drugiego nie będzie. Od razu BAN 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 Dla muszkarzy z doświadczeniem, to pewnie żadna rewelacja, ale dla mnie, to było pierwszych kilkanaście okoni złowionych na sprzęt muchowy. W sumie kilkadziesiąt widowiskowych ataków. To działo się o świcie. A w nocy próbowałem podejść nocne klenie i jazie. Nad wodą byłem przed 1:00. Zero typa:) I brak słońca, które ostatnio dało mi popalić. Chyba jacolan chciał wykończyć konkurencję, bo namówił mnie na taką porę:) Dwa nocne klenie na "mokrą" w tym kilka nietrafionych. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu394 Napisano 4 Sierpnia 2017 Share Napisano 4 Sierpnia 2017 Przy łowieniu okoni na muchę na powodziowym przytrafiło mi się kilka niespodzianek w postaci linów , karasi , leszczy i jednego , co prawda ogromnego karpia . Ale to było jeszcze przed remontem . Btw gratuluję okoni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booryss Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 Fajnie się siedzi na urlopie, ale wszystko szybko się kończy. Dziewięć dni wojaży po zajefajnych miejscówkach Pienińskich Gór, Jezioro Czorsztyn, Białka Tatrzańska, Dunajec dobiegł końca. Starałem się łowić ile się dało i na ile rodzina pozwoliła czyli dzień w dzień conajmniej 2-3 h. Głównie sznurowałem na Białce Tatrzańskiej. Piekna, urokliwa, z obrzydliwie czystą wodą i wbrew pozorom rybna rzeka. Nie złowilem tam zadnego potwora, ale stojąc w wodzie po pas podziwiając brud za paznokciami u stóp zerkając jak Młody pływa 5 m dalej czepiały się nimfy takie 20-30 cm Pstrążki. Miejsce potencjalnie zamieszkalych kropków od groma, niby śladu ryby, a ciągle coś za sznur szarpalo. Os Dunajec też odwiedziłem ☺ To już Białka Tatrzańska 😜 Pierdyliard narabku wszędzie gdzie się nie obejrzy Magiczne miejsce wpływ Białki Tatrzańskiej do zalewu Czorsztyńskiego Nie udało mi się tam nic fajnego trafić same kruciaki ale grzbiety jakie się tam przewalały wywoływały stres i skok adrenaliny. Na koniec widok z zapory dla zapaleńców kleniowych łowów same 50+ 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 6 Sierpnia 2017 Share Napisano 6 Sierpnia 2017 ładne rzeki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Czasem tęsknię za tymi widokami.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldBolo Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Panowie, powoli ślęża (jako początkującemu) muszkarzowi zaczyna sie nudzić (poznałem ją już nieco) - chętnie przymierzyłbym się teraz do wody mniej zarośniętej - wymagającej nieco dłuższych rzutów tj. widawa/bystrzyca/oławka czy kanał przeciwpowodziowy. Oj dużo tego a czasu mało - czy moglibyście poradzić gdzie taki początkujący jak ja powinien wykonać drugi krok aby coś złowić a jednoczęsnie aby nie zagubić się technicznie? Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Zdecydowanie kanał. Tam możesz spotkać innych, bardziej doświadczonych muszkarzy. Zawsze można zagaić i podglądnąć. Dużo miejsca do rozwinięcia sznura i poprawienia techniki. Nie ma lepszej opcji na nabywanie umiejętności i podwyższenie poziomu, niż współzawodnictwo. A zawody tuż tuż, bo dwudziestego;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Rozumiem Jacku, że jako nasz Pewniak utrzesz nosa kilku "zawodowcom" 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 BTW kanału - wybieram się dziś na nocne łowy. Są chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bacyk Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 Odnosnie poligonów muszkarskich, to ja moge polecic odcinek Bystrzycy, na ktorym razem z Guckiem stawialismy pierwsze kroki. Dzis wspomnienia wrocily, bo wyrwalem sie ze "szponów" kapitalizmu i rzucilem wszystko aby... 1,5h pomłócic na początku odcinka "muchowego" na Bystrzycy. Zabawy mialem sporo. 23 male wzdregi, 8 okoni, 2 kleniki i 4 jelce z czego dwa naprawdę grubaśne. Wszystko z jednego miejsca. Szybkiego z dolkami. Mixowalem muszyska, zmienielam sposoby prowadzenia pelen relax i sporo obserwacji. 😎 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 GuCeK, kończę kręcić muchę, jem kolację i jadę:) Mam zamiar dzisiaj w końcu rozmienić nocne muchowe 50 klenio-jazia. PS Ja startuję tyko w nocnych. Konkurencja mała, to i lokata może być wysoka:))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 7 Sierpnia 2017 Share Napisano 7 Sierpnia 2017 W takim razie do zobaczenia nad wodą. Będę około 23.00. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Ajjj szkoda, że nie wiedziałem. Też bym przyjechał. Jak poszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Jak to na powodziowym - nic się nie działo A tak poważnie rybka była aktywna. @jaceen prostował sznur, ja wodowałem swoje woblerki. Na moim koncie agresywny krąpik i dwa uderzenia. Nie wiem jak wyjazd zakończył Jacek ponieważ szybciej się zerwałem do domu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 Fajna chłodna noc. Tyle można by powiedzieć:) Dwa kleniki i okonek uczepił się zestawu. Dziwne te nocki ostatnio. Raz się pokażą fajnie o konkretnej godzinie a następnym razem, jakby je wymiotło na całego. Nic większego na muchę jeszcze nie ustrzeliłem. Wczoraj dorobiłem streamerki i muszę je skorygować. Zbyt głęboko wchodzą w wodę. W zasadzie chciałem, żeby tego nie robiły. Trzeba dodać więcej piany:) I musiałem przycinać ogonki, bo miałem kilkanaście puknięć, nie do zacięcia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaroslav Napisano 8 Sierpnia 2017 Share Napisano 8 Sierpnia 2017 U mnie poranek udany. Wiatr był upierdliwy i chyba kogoś przegonił z wody, bo długo nie postał Było kilka kleni, bolek i 3 jazie, którymi jestem zafascynowany w tym sezonie 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi