Luki_cze Napisano 21 Kwietnia 2009 Napisano 21 Kwietnia 2009 Witam. Który waszym zdaniem z tych 3 federów będzie najlepszy. Głównie łowie na rzece o średnim uciągu, czasami na stawach. MIKADO Golden Lion 390 MIKADO Golden Lion Ultra 390 MIKADO Trython 390
sekret1 Napisano 22 Kwietnia 2009 Napisano 22 Kwietnia 2009 Ja posiadam Mikado Ultra Violet 390 z 5 szczytówkami sprawdza się super i na rzekach i na wodach stojących. Duży wybór szczytówek o różnej twardości pozwala dobrać szczytówkę do każdych warunków wędkowania i uciągu wody.
sabat69 Napisano 23 Kwietnia 2009 Napisano 23 Kwietnia 2009 Luki_cze, Ja zakupiłem właśnie mikado trython feeder 3.30 , mam zamiar dokupić jeszcze 3.60 tej samej marki. Niestety najwcześniejsza data przetestowania sprzętu to 1-y maja na starorzeczach Wisły.Dwóch pozostałych wędek wymienionych przez Ciebie nie znam.
Luki_cze Napisano 23 Kwietnia 2009 Napisano 23 Kwietnia 2009 sabat69 a jak pierwsze wrażenie? nie wygina się ta wędka pod własnym ciężarem?
klimoszque Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 Myślałem nad wędką typu feeder z dużym ciężarem wyrzutu tzn tak gdzieś 100-120 gram; hm myślałem nad -MIKADO UV Ultraviolet Heavy Feeder 420/120 -MIKADO Ultraviolet Feeder 390/120 -Mikado SILVER EAGLE Heavy Feeder 390/120g i kompletnie nie wiem jaki kołowrotek . Pozdrawiam jeśli mam złe typy proszę polecić mi coś lepszego z czego będę bardziej zadowolony z góry dziękuje, niestety na kołowrotkach się totalnie nie znam i nie wiem co do tego dobrać max cena całego zestawu 500 zloty (feeder+kołowrotek)Pozdrawiam łowie na grunt, spirala z rurka przeważnie, głownie wody stojące chodź jeśli kupie fedeerka także na rzeki typu mikado Ultraviolet Twin Feeder także wybiorę się na rzekę możne z 2-3 razy w roku tak wiec jak mowie głownie wody stojące starałem się wyczerpująco opisać moje oczekiwania i czekam na pokorna krytykę
Damian21 Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 klimoszque, jeżeli to ma być gł. na wodę stojącą to warto pomyśleć nad lżejszymi patykami.
anonim1133 Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 Ja mam Mikado Silver Eagle Feeder 3,60, ale tą lżejszą wersję do 90gr. Łowię tym kijem zarówno na odrze, jak i na wodach stojących. Zasięg mam raczej dobry, do tego kij świetnie IMO pracuje, i jest przy tym leciutki i cieniutki ;d 60 gr + zanęta lata spokojnie, a to wystarcza na odrę ( przynajmniej tam gdzie ja łowię ). Cięższymi koszykami nie próbowałem, jedynie ciężarkami do 90gr i też leciało.
Łukasz_st Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 klimoszque, ja posiadam Robinson Diplomat CS-Matrix Feeder 3,90m 40-120g, trzy szczytówki w komplecie, w tym roku głównie uzywany na duzej zaporówce i rzece San, extra kij, planuje zakup drugiego takiego i bede miał komplet. jest lekki, pełen węgiel, ładnie pracuje pod sporą rybą (3-4kg). Nie mam mu nic do zarzucenia i bez wachania bede brał drugi taki sam. Kołowrotek to polecałbym Okume Epix Pro w rozmiarze 40 i miescisz sie w 500zł, a jak sypniesz troszke wiecej grosza to kup okume epix pro baitfeeder i raczej nie bedziesz sie martwil ze coś zawiedzie. Pozdrawiam.
maniek Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 60 gr + zanęta lata spokojnie, a to wystarcza na odrę Jeśli łowisz w klatkach ,to tak jakbyś łowił na wodzie stojącej ,a odra odrze nie równa .Też posiadam federa Mikado i jestem na siebie bardzo zły że kupiłem model o cw 120 g a nie 150g .Federy mikado mają sporo przeszacowane cw w góre ,i jest teraz sytuacja że na federa mikado mogę łowić jak jest woda spokojna na Odrze ,a to bywa tylko parę miesięcy w roku .Stwierdzenie że kijem o cw 100 jakoś sie tam rzuci ciężarkiem 100g mija sie z celem ,bo taki kij to długo nie wytrzyma , no chyba ze ktoś łowi federem 2 razy w roku.Federy mikado jako niska półka sa w miarę dobrze uzbrojone .
anonim1133 Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 Racją jest, że nie na każdy jej odcinek i nie przy każdym uciągu. Łowię zazwyczaj na wysokości wsi raków ( niedaleko brzegu dolnego ).
maniek Napisano 24 Października 2009 Napisano 24 Października 2009 Łowię zazwyczaj na wysokości wsi rakówI ty też
Pavlo Napisano 24 Lutego 2010 Napisano 24 Lutego 2010 Witam kolegów. Chciałbym sobie kupić feederka Mikado trython 390/100.Czy ktoś testował tego kija ???jak sie spisuje????
suhhar Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Pavlo wlasnie zamowilem takiego kija tylko dlugosci 3.3m jak do mnie dotrze to ci napisze jak na sucho sie zachowuje no i jak jest wykonany.
Pavlo Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Dlaczego kupiłeś 3,30 ,gdzie bedziesz nim łowił?ja mam zamiar łowić głownie na odrze ale także na jeziorkach,czytałem że dłuższy jest lepszy
suhhar Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 ja bede lowil na stawach i jeziorach czasem na malych rzeczkach i wiesz nie zawsze jest mozliwosc machniecia dlugim kijem, nawet nie wiem czy ten 3.3 bedzie odpowiedni, czy nie bede zarzucal razem z gałeziami. Poczekamy zobaczymy.
Pavlo Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 Ja ma dwa pikery takie 2,70 a teraz chce kupić dwa federki jeden 3.90 a drugi 3.60 mysle że się sprawdzą
oI0 Napisano 25 Lutego 2010 Napisano 25 Lutego 2010 trythoon feeder , jak to kompozyt, dla początkującego i mało wymagającego wędkarza będzie w porządku. Jak dla mnie jest za bardzo batowaty. Korek i niska cena zachęca do kupna, długości dostępne od 3.0 do 3.9.Jeżeli komuś nie zależy na "korkowej" rękojeści to możecie kupić identyczny kij mikado golden bay ultrafeeder w niższej cenie, różniący się tylko właśnie brakiem kokrowego wykończenia. (Btw Trythoon jeden z lepiej sprzedających się feederów na aukcjach i w sklepach)
suhhar Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 no wlasnie najlepiej sie sprzedajacy ale jak z jego funkcjonalnoscia ? nie ma za duzo informacji. No nic u mnie juz po ptokach zobaczymy co mi przyjdzie i napisze
Pavlo Napisano 26 Lutego 2010 Napisano 26 Lutego 2010 suhhar jak przyjdzie ci ten kij to napisz coś o nim
Pavlo Napisano 7 Marca 2010 Napisano 7 Marca 2010 Kupiłem UV,świetny kij i leciutki:) dzięki bardzo za radę
suhhar Napisano 8 Marca 2010 Napisano 8 Marca 2010 no a ja mam tego trythona i powiem ze troche pała z niego, zobaczymy jak bedzie sie sprawowal nad woda. No i za cene 80 zł nie mozna sie spodziewac nie wiadomo czego. Pavlo jak przetestujesz go nad wodą to napisz jakas opinie.
adam998 Napisano 8 Marca 2010 Napisano 8 Marca 2010 ja mam mikado silver eagle heavy feeder 120gr super wygląd super lekki i juz zalety na tym się kończą. cw to z kosmosu wzięty wogóle to mi pękł ten kij po paru rzutach a na pewno nie był przeciążany i wcale na 100m nie rzucam bo w rzece na jakieś 20-30m max. Serwis tragedia 1.5miesiąca a jak odebrałem to w serwisie dali część od innej wędki i napewno duuuużo tanszej jeśli nie najtańszej(inny kolor inne przelotki) tragedia poprostu i miałem się jeszcze cieszyć że 'naprawili'!!! a kij był ewidentnie trefny,wcześniej miałem sprzęt mikado i byłem zadowolony ale ze względu na podejście do klienta na 100% nic z tej firmy nie kupie
Pavlo Napisano 9 Marca 2010 Napisano 9 Marca 2010 w sobotę jadę na rybki to przetestuje tego kija.Ale już na sucho w dłoni czuć że będzie dobrze miotał,jest lekki a zarazem masywny i ma super akcje.pozdro
robert79 Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Czy ten Mikado UV do 90 gr z najdelikatniejsza szczytówką nada się do delikatnego połowu płotek i innej drobnicy? Dzięki.
konanik Napisano 2 Kwietnia 2010 Napisano 2 Kwietnia 2010 Spokojnie się nada. Ja w swoim Golden Bay łowię drobnicę nawet na drugą szczytówkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.