Robek Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Nie skoczył mi gul bo ja nie traktuje wędkarstwa jako rywalizacji. Co zresztą widać No widać, szczególnie w podpisie , kto ma dłuższego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 pagori, tobie też gul skoczył ? Dla mnie może być i z Tesco Z TESCO to nie ale na 100% złapałeś go w hodowlanym. Na przyszłość Dawid zamieszczaj wiarygodniejsze zdjacia bo ta "podpucha" Ci się nie udała...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Panowie właśnie zobczyłem tam na górze jest taki przycisk ignoruj,nacisnąłem i ..... uwaga nie widze już postów szczupaka28!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 31 Lipca 2013 Share Napisano 31 Lipca 2013 Dziwne,,,,,,bo jak by nie widzial , to bys nie odpisywal. Jade w sobote na Dlubnie z kolega z forum...powinno byc dobrze. Przepraszam za bledy ale mam zepsuta klawiature. Postaram sie kilka ladnych zdjec wkleic z pieknej rzeczki i miejscowek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pagori Napisano 1 Sierpnia 2013 Share Napisano 1 Sierpnia 2013 Nie skoczył mi gul bo ja nie traktuje wędkarstwa jako rywalizacji. Co zresztą widać No widać, szczególnie w podpisie , kto ma dłuższego. W tym temacie kompleksów nie mam. A jeżeli chodzi Ci o moje rekordy to są w podpisie nie po to by "gul Ci skoczył" No ale stało się , choć nie miałem zamiaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 7 Sierpnia 2013 Share Napisano 7 Sierpnia 2013 Ja dziś od 5.30 na pstragach w Michałowicach......efekt 2 godzinnego wędkowania to 6 pstragów niewymiarowych do 27 cm.Ale za to bardzo waleczne......woda zupełnie inna jak w Grzegorzowicach , mętna troszkę. A to tylko pare kilometrów niżej....... Same potoki. Zamieścił bym fotki ale niewymiarowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Ja dziś wybrałem się przed 6 na Dłubnię ale zrezygnowałem jak zobaczyłem wodę po wczorajszych i rannych opadach. Woda podniesiona może nawet nie tak mocno ale kolor kawy z mlekiem zniechęcił mnie do łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 10 Sierpnia 2013 Share Napisano 10 Sierpnia 2013 Po południu nie wytrzymałem i wybrałem się jeszcze raz na Dłubnię. Woda już lekko zdążyła opaść i jakby zaczęła się klarować. 2 godzinki i dwa pstrągi większemu 0,5 cm brakło do miary. Czy ktoś z forum też może łowił w okolicach Maszkowa dziś popołudniu (czerwony opel astra na krakowskich numerach) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Wczoraj na Dłubni gryzła sama drobnica 18 - 26 cm. Co ciekawe trafił się też tęczak na 34. Macie pomysł skąd się tam wziął (zarybienia? uciekinier z jakiejś hodowli?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Ja też miesiąc temu złowiłem tam tenczaka 35 cm. Musieli kiedyś nim zarybiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczupak28 Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Wczoraj na Dłubni gryzła sama drobnica 18 - 26 cm. Co ciekawe trafił się też tęczak na 34. Macie pomysł skąd się tam wziął (zarybienia? uciekinier z jakiejś hodowli?)? W Dłubnie są wszystkie rodzaje pstraga. Brakuje tylko Troci , Lipieni i Głowatki i będzie eldorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Lipień kiedyś był i to całkiem duże, nie wiem jak teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Dziś tylko godzinkę na Dłubni i tylko jeden pstrąg ale za to największy jaki złapałem na tej rzeczce; całe 36 cm. Wiem że u niektórych wywoła to uśmiech politowania ale dla mnie to już coś. Miałem trochę kłopotów z podebraniem z uwagi na wysokie brzegi, w efekcie zaliczyłem małą kąpiel, gdy głębokość przy brzegu okazała się za duża na moje wodery. Za kilka dni znów go odwiedzę. C&R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 16 Sierpnia 2013 Share Napisano 16 Sierpnia 2013 Każda rzeka ma swoją specyfikę. Nie da się przełożyć wyników z jednego łowiska na inne. Na tak przełowionym siurku jak Dłubnia wszystko co przekroczy 35 cm jest godne uznania. Ja co roku jestem nad rzeką kilkanaście razy i nie w każdym sezonie zaliczam czterdziestka. A osobistego rekordu z Dłubni czyli 51 cm od paru lat nie jestem w stanie pobić. PS Tego pięćdziesiątaka też wyciągnąłem z woderami pełnymi wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 18 Sierpnia 2013 Share Napisano 18 Sierpnia 2013 Macie jakieś namiary na kogoś z SSR, komu np. w weekend chciałoby się odwiedzić Dłubnię i spisać robaczarzy i gruntowców ? Pytam bo na Policję i do PSR to można sobie dzwonić, pierwsi nie przyjadą, a drudzy nie odbierają w weekendy (mi się przynajmniej nie udało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightwalker Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 yoruus Masz namiar na PW - Tylko dla twoich oczu. Tam gdzie ostatnio sytuacja miała miejsce? Powyżej mostu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 19 Sierpnia 2013 Share Napisano 19 Sierpnia 2013 To ja też poproszę o taki namiar Już kilka razy spotkałem kłusoli. W niedzielę w okolicach Michałowic też spotkałem dwóch robaczkarzy. Uciekli, gdy tylko mnie zobaczyli (niestety wyczaili mnie wcześniej niż ja ich - taki urok przedzierania się przez krzaki). Niestety mieli siatkę z rybami Nie widziałem dokładnie ile tego mieli, ale trochę tam się trzepotało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Panowie, jak tam podsumowanie sezonu na Dłubni? Mnie Dłubnia niestety słabo darzyła kropkami - tylko kilka sztuk niewiele ponad wymiar (max 34 cm). Za to zaskakująco dużo pstrągowego przedszkola, co napawa optymizmem na kolejne sezony Też nie łowiłem zbyt często ze względu na warunki (podniesiona i trącona woda w tym roku to był częsty widok). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 3 Września 2013 Share Napisano 3 Września 2013 Średni. Obiecujący początek mimo długiej zimy, sporo wymiarków, choć bez rewelacji. Potem prawie 3 miesięczna przerwa w najlepszym na pstrąga okresie (zarówno z powodu permanentnie mętnej wody jak i z przyczyn poza wędkarskich). Latem komary życia nie uprzyjemniały a wyższy niż zwykle poziom utrudniał dostęp do głebszych dołków i rynien. Kolejny sezon powinien być lepszy i ciekawszy. Po dużej wodzie dawne miejscówki się zmieniły, powstały nowe. W wielu miejscach wypłukało pokłady mułu i zrobiło się wyraźnie głębiej. Więc z nadziejami na więcej w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Witam, Byłem dziś na Dłubni rozpocząć sezon. Nawet wygląda na to, że na odcinku, gdzie łowiłem, nikogo ostatnio nie było co nastrajało optymizmem Rybki niestety nie dopisały. Jeden odpięty w wodzie (taki na około 25 cm). Woda przejrzysta, stan niski - fajna do łowienia. Rozpoczynał ktoś jeszcze sezon na Dłubni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echo Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Witam, ja dzisiaj z kolegą również otwarłem sezon na Dłubni. Efekty to u mnie trzy wyjścia/spady, kolega dwa kropki 36 i 28cm, oraz kilka wyjśc. Pogoda dopisała brak konkurencji nad woda więc wyjazd udany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Jak na Dłubnie to bardzo dobrze. Ja może jutro na chwilę wyskoczę zobaczyć czy kropki są jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Ostatnio ustawiałem nową partię wobków. Nieciekawe miejsce z płytkim i płaskim dnem, na odcinku nizinnym. Idealne do testów. No i siadł mi pstrągal >35cm, jak na zimę dobrze odpasiony. Ponieważ do testów zakładam kotwice ze ściętymi grotami byłem przekonany że jedno z ramion kotwicy zahaczyło o łuk skrzelowy. Jak go podholowałem okazało się cwaniak tak chapnął wobka że zablokował się w poprzek paszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bieniuphy Napisano 1 Lutego 2014 Share Napisano 1 Lutego 2014 Dziś 10-14:30 buszowałem z kolegą po Dłubni, udało się otworzyć sezon sześcioma kropkami, kumpel "wydłubał" trzy. Na początku szło ciężko bo trzymał mrozik i co drugi rzut zamarzała szczytowa przelotka, co mocno mnie podkurviało (do tego okręcająca się żyłka z zeszłego roku - ale to już moja wina:) Jednak koło 11:30 było już powyżej zera i łowiło się o niebo lepiej. Po drodze namierzyliśmy sporo ludzi między drzewami nad rzeką, ja naliczyłem 9 osób. Staraliśmy się omijać "odwiedzone" wcześniej miejscówki, pstrążki które tam siedziały mogły być już ukłute i nie reagować na przynęty:) Łowiłem na wobler Instinct 3 od AL, żółtawy brzuszek + czarny grzbiet, kolega z czasem postawił też na taki sam wobler, z tym że w kropeczki. Całkiem przyjemnie spędzony czas, pogoda dopisała, ogólnie wypad na plus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echo Napisano 3 Lutego 2014 Share Napisano 3 Lutego 2014 Dziś krótki wypad nad Dłubnie efekt to jeden krótki i jedno wyjście, jutro wybieram się nad Szreniawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi