gregorxix Napisano 4 Lutego 2014 Share Napisano 4 Lutego 2014 Nareszcie inauguracja sezonu pstrągowego. Lampa przy niskiej i przejrzystej wodzie nie wróży nic dobrego, więc mimo krótkiego dnia zdecydowałem się wyskoczyć dobrze po południu. Ryby żerują choć bardzo jeszcze niemrawe. Sezon zacząłem czterdziestakiem, co przy obecnym rybostanie Dłubni może oznaczać że już na pierwszej wyprawie złowiłem największą rybę sezonu, przynajmniej na tej rzece. Cieszyć się czy martwić? Wygląda jak wygląda, i walczył tak jak wygląda. Jedyny plus przy łowieniu anorektycznych pstrągów zimą to że szybko wyjeżdżają z wody i nawet krótka sesja foto im krzywdy nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 4 Lutego 2014 Share Napisano 4 Lutego 2014 gregorxix, gratulacje, duży jak na ubogą Dłubnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 4 Lutego 2014 Share Napisano 4 Lutego 2014 heh graty kropka, jak na dłubnie to istny okaz:-) ja nigdy nie trafiłem na niej nic wymiarowego a i latem rybki były niewiele bardziej upasione niż te z zimy...dlatego przerzuciłem się na szreniawe, niestety tak jak napisałeś rybki walczą tak jak wyglądają...czyli jak ołówki:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 5 Lutego 2014 Share Napisano 5 Lutego 2014 gregorxix, gratulacje Fajnie, że pojawiają się większe (znaczy dłuższe) rybki w Dłubni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Echo Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Dzisiaj wypad z kolega na górną Dłubie. Ja zaliczyłem jedno wyjście kropka ok. 30 cm, kolega zaliczył jednego na 35cm i jedno wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gobio Gobio Napisano 6 Lutego 2014 Share Napisano 6 Lutego 2014 Apeluję o wypuszczanie 30cm węgorzy w kropki spowrotem do wody! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz11 Napisano 7 Lutego 2014 Share Napisano 7 Lutego 2014 Dzisiejsza wycieczka nad rzeke w okolicach iwanowic- 5 BRAN z czego 4 wyjete kropki- niestety male;/ Wypad na minus( utracony najlepzy wobler) ;/;/ - ostatni taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioKr Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Łukasz ja Cię pobiłem, potknąłem się nad Szreniawą i wypadło mi pudełko z woblerami i obrotkami do wody. Wszystkie woblery były tonące ( 7 szt, i 2 obrotki) więc miałem dosyć i wybrałem się nad Dłubnie. Kilka brań i 4 niewielkie pstrągi na przegu, największy 28 cm. Ale rzeczywiście węgorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoruus Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 Ja dziś również na Dłubni na odcinku Iwanowice - Maszków. Znów na zero, raptem dwa brania w tym jedno widoczne wyjście i pobicie. Kropek próbował dwa razy i za każdym razem nie trafiał dobrze. łukasz11 to ty byleś tym czerwonym autem poniżej oczyszczalni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz11 Napisano 9 Lutego 2014 Share Napisano 9 Lutego 2014 nie, to nie byłem ja, a wędkarzy rzeczywiście sporo sie spotyka, co zajeżdżam nad wode to juz ktoś jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Ja wyskoczyłem wczoraj na Dłubnie poniżej mostu w Raciborowicach, niestety na zero. Woda bardzo niska i mnóstwo błota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablo_pw Napisano 10 Lutego 2014 Share Napisano 10 Lutego 2014 Również wczoraj rano odwiedziłem ten odcinek. Dodatkowo zszedłem trochę niżej (DG1-D1-W3). Niestety bez wymiarowej ryby. Jedyna pociecha to trzy brania niewymiarków (jeden odpięty w wodzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 13 Lutego 2014 Share Napisano 13 Lutego 2014 Witam! Jak tam koledzy woda na dlubni wyglada. W week planuje sie wybrac z kijem pobiegac deszcze nie zaszkodzily? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 15 Lutego 2014 Share Napisano 15 Lutego 2014 Byłem dziś na Dłubni czego efektem były dwa kropki jeden 25 cm a drugi 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Znalazłem sobie fajny kawałek Dłubni i o dziwo podłoże kamieniste! Woda idealna i kropki współpracują chodź takie do 33 cm i chude jak węgorze... chyba uboga jest woda w jedzonko do tego notoryczne wycinanie drzew... ehhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 Mam pytanko gdzie parkujecie auta nad Dłubnią Iwanowice - Maszków.. byłem tam pierwszy raz i nie ma za wiele miejsc dogodnych. Znalazłem jedno w Maszkowie naprzeciw chyba ośrodka zdrowia. Mam pytanie w Maszkowie koło sklepu czy nie goni właściciel za stawianie autka? I widziałem też po prawo zaraz wjeżdżając do Iwanowic Dworskich kawałek niby parkingu. Czy nie spotkał się nikt z problemami że "nie wolno parkować" ze strony miejscowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki83 Napisano 16 Lutego 2014 Share Napisano 16 Lutego 2014 ja parkowałem zawsze na parkingu o którym wspomniałeś i nigdy nie było problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Witam! Jak tam koledzy efekty na Dlubni byl ktos moze w tygodniu? Dzialo sie cos? Week sie zbliza wiec moze uda sie wyskoczyc za kropkami poganiac:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregorxix Napisano 21 Lutego 2014 Share Napisano 21 Lutego 2014 Byłem w środę, sporo kontaktów ale pstrągi ino trącały przynętę, trudno było skutecznie zaciąć. Wilgotno i zimno. Nie lubię takiej pogody, ryby chyba też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 dziś na Dłubni jeden wyjęty ok 30 cm i dwa maluchy się odpięły... szkoda że nic większego się nie trafiło ale i to cieszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 22 Lutego 2014 Share Napisano 22 Lutego 2014 Ja dziś też byłem na Dłubni i parę wyjść do przynęty. Woda niska i bardzo czysta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 Wczoraj znowu odwiedziłem Dłubnie. Dużo wyjść, pstryknięć i masa przedszkola pstrągowego. Połowił ktoś coś większego niż 30 cm ? Miejscówki są piękne, ale lokalne bobry i społecznść ludzka sije spustoszenie nad brzegami rzeki... mnóstwo jest powycinanaych drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 niktważny, właśnie dzięki tym bobrom masz piękne miejscówki. Nie wyobrażam sobie pstragowej rzeczki bez powalonych drzew w korycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kepes53 Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 kolego nikt ważny na jakim odcinku łapiesz bardzo urokliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
niktważny Napisano 24 Lutego 2014 Share Napisano 24 Lutego 2014 DAWID, i tak i nie. Zwalone drzew w wodzie jak najbardziej ok. Robią się doły, załamania nurtu, rybki mają gdzie się schować itp ale jak masz odcinki wody bez drzew (bóbr+ człowiek) to wyższa temperatura wody czego szlachetne ryby nie lubią. Do tego po jakimś czasie zacznie zielsko roznąść itp... Jak tak dalej pójdzie to pstrągi nad Dłubnią będę łowił na suchą muchę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi