ESSOX Napisano 16 Lipca 2022 Share Napisano 16 Lipca 2022 21 godzin temu, jaceen napisał: Gdy się nieumiejętnie rzuca i przynęty odlatują w siną dal, to trzeba ponosić koszty;) A kto bogatemu zabroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 16 Lipca 2022 Autor Share Napisano 16 Lipca 2022 2 minuty temu, ESSOX napisał: A kto bogatemu zabroni Nie palę, nie piję, to gdzieś tą furę pieniędzy trzeba topić;) Wędki tańsze, niż przynęty:))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 20 Lipca 2022 Share Napisano 20 Lipca 2022 Jak bym odstrzelił przynętę za stówe to na pewno było by słychać te "urwy" nawet we Wrocławiu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 20 Lipca 2022 Autor Share Napisano 20 Lipca 2022 4 godziny temu, ESSOX napisał: pewno było by słychać te "urwy" nawet we Wrocławiu Czy na pewno nie słyszałeś w Rzeszowie? 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 25 Lipca 2022 Share Napisano 25 Lipca 2022 W dniu 20.07.2022 o 20:48, jaceen napisał: Czy na pewno nie słyszałeś w Rzeszowie? 😅 Musiał być wschodni wiatr i do Berlina doleciało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 3 Sierpnia 2022 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2022 Cześć. Miałem siedzieć na czterech literach i odpocząć trochę od kotwic, sterów, kółek łącznikowych, przyponów i tych ogromnych rekordowych ryb, które ciągle łowię w nocy…w śnie:) Dzwonek. - Dzień dobry. Kurier. Hm??? -Czy pan Jacek? – Potwierdzam. Adres, telefon się zgadza. Przesyłka do mnie. Może to sygnał, żeby trochę odpocząć od crawlerów? Kleniowe woblery Lovec -Rapy na początku sezonu pięknie się sprawdziły na przedwiosennych kleniach. Może mniejsze slidery sprawdzą się na okoniach? I klenie powinny je polubić. Zobaczymy, czy będę umiał z nich korzystać. Ablety 8-10 cm (sandacz, szczupak, boleń). Gloomy Jerki-pływający, tonące 6 i 10 cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Września 2022 Autor Share Napisano 8 Września 2022 U mnie teoretycznie sezon na powierzchniowe przynęty dobiegł końca. Miejsca, w których mógłbym jeszcze liczyć z nimi na wyniki, są objęte zakazem. To nie znaczy, że nie można się zbroić na przyszły sezon;) Sprawdzone nietoperze Savage Gear 3D Bat 10cm-28g. Z pewnością jeszcze dołączą większe 12,5cm-54g. Przydadzą się, by swobodnie miało co wysnuwać linkę z kołowrotka. Jakiś czas nie mogłem ich znaleźć. Bardzo dobra przynęta. Sprawdzała się w wielu sytuacjach. Szczególnie podczas przyboru wody i w miejscach z roślinnością na powierzchni. Konstrukcja właśnie jest taka, by sobie żuk z Molixa mógł poradzić w gęstwinie zielska. Nie ukrywam, że pomysł przełożyłem na bezzaczepowe żaby. Działało:) 7,5 cm/17 g. Jitterbug zamówiony na próbę. Wcześniej miałem jednoczęściowego. Pięknie pracuje. Myślę, że łamaniec nie będzie gorszy. Rzadko używałem, bo mam lekkie obawy o wytrzymałość brzusznego oczka. Przednie mocowanie też nie budzi zaufania. Po tym, co przeszedłem z podobnymi przynętami w bieżącym sezonie, obawy nie są bez podstaw;) Mam zbyt mało doświadczeń z nimi i dlatego wkradają się wątpliwości. Jednak takie rozwiązania funkcjonują od wielu dekad i jakoś nie słyszałem o awariach. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 29 Września 2022 Share Napisano 29 Września 2022 Głupie pytanie , gdzie we Wrocławiu można kupić twistery relaxa ? wchodziłem na stronę krokodyla i nie mają w ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Września 2022 Autor Share Napisano 29 Września 2022 Proponuję zadzwonić i dopytać. Półki gumami mają zawalone po sufit i nie chce mi się wierzyć, że nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 30 Września 2022 Share Napisano 30 Września 2022 21 godzin temu, jaceen napisał: Proponuję zadzwonić i dopytać. Półki gumami mają zawalone po sufit i nie chce mi się wierzyć, że nie mają. Jednak mają 😜 byłem dzisiaj spory wybór ale mojego desenia nie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 4 Lutego 2023 Share Napisano 4 Lutego 2023 Co sądzicie o tych żabkach? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 6 Lutego 2023 Share Napisano 6 Lutego 2023 W dniu 4.02.2023 o 16:02, cysiu napisał: Co sądzicie o tych żabkach? Ja sądzę że jedna jest zielona a druga wygląda na żółtą ale nie jestem pewien bo na plecach leży Przynęty na płytkie i zarośnięte wody z uwagi na praktycznie bezzaczepowość . Mam kilka i brań miałem mnóstwo , ryby nie miałem mimo to wciętej bo brania zawsze nietrafione . Pod ryby zębate praktycznie , chociaż widziałem na youtube filmy że nawet okonie atakowały . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 6 Lutego 2023 Autor Share Napisano 6 Lutego 2023 Zaczynam łapać się na tym, że zbieram wszelkiego rodzaju przynęty bezzaczepowe i słabo z nich korzystam. Trzeba będzie z tym coś zrobić. Jest kilka miejsc, w których prawdopodobnie bym coś złowił, ale najczęściej kończy się na noszeniu dodatkowego balastu. Prędzej czy później skończy się tak, jak z innymi pomysłami i w końcu żaby i inne stworki dostaną solidną szansę. Mówię o takich, w które nie ingerowałem i nie przerabiałem. Na przerabiane, pod wybrane łowiska i sytuacje i owszem, łowiłem sporo fajnych ryb. Z powodu, o którym pisał Essox zacząłem szukać najmniejszej gumowej bezzaczepowej żabki i się udało. Mam nadzieję, że ona otworzy mi wodę z okoniami. Na większe miałem brania, tylko nie mogły sobie poradzić. Żabka Jaxon Magic Fish Frog Mini 2,8 cm/3,6 g, to o niej mowa. Sama żabka nie jest rozwiązaniem dla okoni. Miejsca, gdzie ma pracować, nie wybaczą słabemu sprzętowi. Wystarczy niewielka ryba i w gęstwinie grążeli itp. będzie problem z holem. Przydałoby się też zestaw uzbroić przeciw szczupakom. Jak to zrobić, żeby pogodzić wielkość tej żabki i nie mieć obaw bezsensownej straty na słabym zestawie? Pozostałe ze zdjęcia robią dużą selekcję. W dzień miałem jeszcze akcje na tą 45 mm. Na pozostałe żaby, większe, po przeróbkach, brania tylko w nocy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 7 Lutego 2023 Share Napisano 7 Lutego 2023 20 godzin temu, jaceen napisał: Miejsca, gdzie ma pracować, nie wybaczą słabemu sprzętowi. Wystarczy niewielka ryba i w gęstwinie grążeli itp. będzie problem z holem. U mnie żaba jest przynętą tylko na zestawie castingowym i tylko jako broń na szczupaka, wszystko inne będzie przyłowem. I dodatkowo łowienie w 99% z pływadełka więc do grążela można podpłynąć i ewentualnie wyplątać się z zielska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 Kiedyś spoglądałem na tego typu przynęty z przymrużeniem oka. Teraz, to dla mnie nic dziwnego. Wzbudzają wręcz większe ciągoty do posiadania i nieopisaną radość z łowienia. Coraz mniej wzbudzają zainteresowanie klasyczne woblery, a najbardziej niechętnie spoglądam na odlewy „trupów”, mimo że czasami są starannie pomalowane. 7,5cm/15,5g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 6 godzin temu, jaceen napisał: Kiedyś spoglądałem na tego typu przynęty z przymrużeniem oka. No właśnie widziałem te przynęty na Ali i bardzo mnie zaciekawiły. Sprawdzałeś może ich pracę? Miałem je zamówić na próbę ale jakoś się powstrzymałem. Za dużo kupiłem już przynęt na próbę, które jeszcze wody nie widziały 😅 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 26 Lutego 2023 Autor Share Napisano 26 Lutego 2023 13 minut temu, Marienty napisał: Sprawdzałeś może ich pracę? Co tu sprawdzać? W czerwcu biorę je nad wodę i łowię:))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lechur1 Napisano 26 Lutego 2023 Share Napisano 26 Lutego 2023 Też ogladałem te parowce.Na bank sprowokują jakiegoś wąsa pytanie tylko czy są trwałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 22 Marca 2023 Autor Share Napisano 22 Marca 2023 Headbanger Cranky Shad 6,4 i 7,6cm. Nie mogłem się powstrzymać. Szkoda, że nie mogłem znaleźć większych wersji. W naszych sklepach nie znalazłem. Mniejszy, mam taką nadzieję, powinien złowić mi rekordowego okonia:) Główki w przynętach tej firmy nadają przynętom bardzo ciekawą pracę. Co jeszcze w nich takiego ciekawego? A to, że można je demontować i przypiąć do innych przynęt, które będziemy uważali za słuszne z tym rozwiązaniem. Westin Hypotwist 14cm/29g. Zamówiłem większą wersję i chyba trzeba będzie sięgnąć jeszcze po mniejszego 11,5cm/17g. Na sucho wydaje się lepszym minimalnie rozwiązaniem od whopper plopperów. Korpus i miękki ogon (kopyto) połączony jest z korpusem krętlikiem. W razie utraty kopyta można domowym sposobem uzupełnić z innego rippera lub twistera. Zbrojenie jest pod spodem i można wzmocnić oczka „pępowiną” z mocnej plecionki lub drutu. To na wypadek większych ryb w łowisku (sumy?). Nie wiem, czy stelaż jest przez całość, czy na wpinki. W każdym razie na filmach praca woblera jest rewelacyjna. Oby ryby go polubiły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 25 Marca 2023 Autor Share Napisano 25 Marca 2023 Umierająca rybka? Czemu nie:) Wyszukałem takie, jakie mnie najbardziej interesują (waga, wielkość, sposób prowadzenia). Będzie zabawa. Możliwości animacji jest sporo. Czekam do maja:) 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cysiu Napisano 1 Kwietnia 2023 Share Napisano 1 Kwietnia 2023 Gdyby ktoś posiadał i nie potrzebował SG lip sql rozmiar M to chętnie odkupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 29 Kwietnia 2023 Share Napisano 29 Kwietnia 2023 Coś takiego kupiłem z ciekawości, miał ktoś styczność z taką cykadą ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Lipca 2023 Autor Share Napisano 12 Lipca 2023 W dniu 29.04.2023 o 12:23, wasyl1968 napisał: Coś takiego kupiłem z ciekawości, miał ktoś styczność z taką cykadą ? Tak. Testowaliśmy, a raczej testował tego metalowego gacka RafalWr. Rewelacyjna przynęta! Bez ściemy. Piękna praca. W różnych poziomach wody. Co ważne nie trzeba wkładać dużego wysiłku, by ta ćma pracowała przy powierzchni przypominając walczącego owada. Można oczywiście opuścić głębiej i tam próbować animacji. Pięknie się mieni i jest dość wyraźnie wyczuwalna praca. Uważam, że jest to doskonalsza wersja "tradycyjnej" metalowej cykady z tym że ta druga po wrzuceniu tnie wodę jak przecinak, by dotrzeć do dna. W przypadku ćmy jest inaczej. Rozłożyste skrzydełka spowalniają opad. Wszystkiego jeszcze nie rozpracowałem, bo też krótko próbowałem tym łowić. W mojej ocenie każdy ze spinningistów powinien się w ćmę zaopatrzyć. Uwierzcie, to jest nietuzinkowa przynęta. Może na początku nie wzbudzać zaufania, ale po pierwszych przeprowadzeniach ćmy w różnych kombinacjach momentalnie zmienicie zdanie. Polecam👍🔥👍 Druga przynęta już była w wątku prezentowana. Złowiłem na GORCE MIX w tamtym sezonie suma i drugie branie niestety skończyło się porażką. Gdzieś popełniłem błąd w sprzęcie i ADUSTĘ straciłem. Dzisiaj przechodząc jak zwykle koło sklepu wędkarskiego, a byłem tylko po bułki na drugie śniadanie;) zahaczyłem o sklep wędkarski i gdy tylko skierowałem wzrok na półkę z klejnotami JMC ADRIAWIK, to usłyszałem ciche: weź mnie, no weź mnie, nie pożałujesz:) pzdr.,🎣🇵🇱👊jaceen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 12 Lipca 2023 Share Napisano 12 Lipca 2023 na tego małego " Batmana " próbowałem na wiosnę ale bez efektu , faktycznie fajnie pracuje ( dam mu szansę na urlopie 😜 ) na razie jestem zarażony nocnikowaniem 🤪 ps gdzie kupiłeś tą dużą Adustę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 12 Lipca 2023 Autor Share Napisano 12 Lipca 2023 1 godzinę temu, wasyl1968 napisał: ps gdzie kupiłeś tą dużą Adustę ? W Krokodylu zostały jeszcze 2szt. W sklepie JMC ADVENTURE mają tego na palety😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi