kamil.ruszala Napisano 25 Maja 2019 Share Napisano 25 Maja 2019 Dzisiejszy okoń 25cm. Było kilkanaście powyżej 20 cm ale tylko ten jeden spełniły min. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Dzisiejsze okonki wydłubane z odrzańskiej klatki, a dokładniej spod tego co zajmowało większość jej powierzchni, czyli trawy, gałęzie, styropian i plastik. Wszystkie na Keitecha 3'. Dopisuję, a raczej zapisuję 30,27,24cm. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 30 Maja 2019 Share Napisano 30 Maja 2019 Odra, guma 8,5cm. 37cm. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 1 Czerwca 2019 Share Napisano 1 Czerwca 2019 Hej! Czas minął:) @RSM-gratuluję! Lotny finisz Twój! 37cm(bierze zestaw). Podaj adres na priv. Wyślę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 Ale przecież FullWengjel miał też 37cm, tylko wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacolan Napisano 2 Czerwca 2019 Share Napisano 2 Czerwca 2019 36 minut temu, RSM napisał: Ale przecież FullWengjel miał też 37cm, tylko wcześniej Faktycznie. Przegapiłem😁, @FullWengjel-Graty! Byłeś szybszy. Na priv podeślij mi adres do wysyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Witam Byłem ostatnio w rodzinnych stronach. Woj. Lubelskie. Miałem jeden dzień łowienia. Zaplanowałem go pod okonie i wzdręgi. Pojechałem na swoje ulubione łowisko. Tam zaczynałem łowić. Jest to piękne starorzecze Bugu przy wschodniej granicy. Nastawiałem się na okonie powyżej 30 cm jakie często tam łowiłem. Niestety spory poziom wody po deszczach uniemożliwił mi dojście do lepszych miejscówek. Złowiłem za to dużo mniejszych okoni. Kilka udało się złowić z minimum 24 cm;) wpadło też kilka wzdręg powyżej 20 cm(największa tego dnia 25 cm). Ogólnie dzień bardzo udany. Ryb bardzo dużo choć nie dużych rozmiarów. Zabawa była;) następna wyprawa w to miejsce planowana w sierpniu;) już nie mogę się doczekać, bo wiem że tam są ładne okonie (rekord z tego miejsca mam 37 cm;) brat złowił 43 cm. Kilka fotek z wyprawy poniżej;) do tabeli wędrują okonie 24,24,26,27 cm 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Kolejne zdjęcia, Wypad udany;) 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Pochwał się na co te Krasne brały ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Głównie micro jigi robione na główkach wolframowych w kolorze złotym Kijek do 4 g , plecionka 0,03 do tego przypon z fluocarbonu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Kurna ale jestem upierdliwy 😝 fluocarbon jakie fi ? na końcu dajesz jakiś karabińczyk czy wiążesz bezpośrednio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 Fluocarbon 0,14 Maks 0,16 i wiążę bezpośrednio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 5 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2019 2 godziny temu, Płatek88 napisał: Fluocarbon 0,14 Maks 0,16 i wiążę bezpośrednio Jeszcze podpowiedz, jak je łowisz? Podbijasz, prowadzisz w toni...? Przyda się nam wszystkim;) PS Sprawdź jeszcze raz swoją punktację w tabeli;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 5 Czerwca 2019 Share Napisano 5 Czerwca 2019 18 minut temu, jaceen napisał: Jeszcze podpowiedz, jak je łowisz? Podbijasz, prowadzisz w toni...? Przyda się nam wszystkim;) PS Sprawdź jeszcze raz swoją punktację w tabeli;) Tabela poprawiona dziękuję;-) Prowadzę przynętę raczej jednostajnie tuż przy powierzchni. Wypatruję stad wzdręg w słoneczne dni. Wtedy najlepiej biorą. W sumie najwięcej brań miałem jak tylko przynęta wpadała do wody. Najważniejsze jest jednak to aby jak najdalej rzucić, gdyż trzeba być daleko od tych wzdręg ponieważ te największe są bardzo płochliwe. 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 6 Czerwca 2019 Share Napisano 6 Czerwca 2019 Dzięki Płatek za instruktaż 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 10 Czerwca 2019 Share Napisano 10 Czerwca 2019 Wzdręga bierze nie tylko przy powierzchni. Miałem brania w środku toni nawet częściej niż z powierzchni. Przynęty takie jak u Płatka. Wolne prowadzenie z lekkim poszarpywaniem od czasu do czasu. Problemem są dalsze rzuty z uwagi na niską wagę przynęty. Z brzegu ograniczone mocno pole działania ale z jakiegoś pływadełka cuda można wyczarować Ja mam żyłkę 14 i przypon około 60-80 cm z żyłki 10 wiązany z małą agrafką. Płatek świetna woda Największy okoń w tym roku z nurtu 29 cm Stał za zalanym kamieniem w dosyć szybkim nurcie. Rzut za przeszkodę , 2 obroty korbką i branie. Wobler "chińszczyzna" plastikowa z allegro ale fajnie chodzi. Ten na fotce oczojebne kolory już urwany , inny identyczny w innym malowaniu już ma gorszą pracę . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 Glinianka, guma 8,5cm, główka 8g. 27cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 18 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 18 Czerwca 2019 Trudne te okonie w tym sezonie. Prawie na każdej wyprawie poświęcam im trochę czasu i jeszcze nie trafiłem na dobry dzień. We wtorek mogło być lepiej, bo miałem cztery na kiju. Niestety tylko jeden nie spadł. Tym razem wszystko odstawiłem i spróbowałem woblerem, takim z możliwością podszarpywania. Gdybym miał więcej czasu, to kto wie, jak by się skończyło;) Jeden ląduje na wymianę do mojej tabelki. Całe 29 cm na woblera Hokkaido około 7cm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 28 Czerwca 2019 Share Napisano 28 Czerwca 2019 Pierwsze w tym roku łowy typowo okoniowe. Przerzuciłem ich 7. Dwa były do tabeli ale jeden z nich uciekł mi przy samym brzegu. Dobre branie miała tego dnia mała pstrągowa wahadłóweczka 2g. 27cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 4 Lipca 2019 Share Napisano 4 Lipca 2019 Jeden wieczór miałem kilka dni temu na rzece gdzie tylko okonie ładowały i tylko w wahadełko 4cm przewaliłem ponad 20 sztuk ale wymiarowo to tak 18-20 cm tylko. Prowadzenie wzdłuż brzegu na wodzie o głębokości do pól metra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 7 Lipca 2019 Autor Share Napisano 7 Lipca 2019 Gdyby komuś brakowało bodźca lub miał problem, na jakie ryby wybrać się w najbliższych dniach;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 10 Lipca 2019 Share Napisano 10 Lipca 2019 Nie było mnie chwilę. Spędzałem czas na obcej, rozpalonej słońcem ziemi i to bez wędek. Po powrocie natychmiast wyskoczyłem na pięciodniowy wyjazd wędkarski, żeby odpocząć po wczasach :). Pierwszy dzień nad malowniczą rzeczką przyniósł kilkadziesiąt okoni do 20cm i kilka 20-25cm. Pomiędzy nimi kilka małych kleni. Także dużo, ale bez rozmiaru. O zmierzchu wstał jeden z rodziców tego tałatajstwa: 31cm na westin Blood teza na czeburaszce. I koniec dnia. Jutro ostro planuję dodać wpisów na forum. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 11 Lipca 2019 Share Napisano 11 Lipca 2019 I poranek na dzikim zarośnięty jeziorku 28cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 15 Lipca 2019 Share Napisano 15 Lipca 2019 Drawa, zmierzch. Cały dzień mieliśmy z synem ogromną ilość okoni w rozmiarze około 20cm i mniejsze. Brały na wszystko, ale najskuteczniejsza była malutka jaskółeczka od mikado. Zestawy wyglądały tak: ciężarek łezka przelotowa , krętlik, 100cm przypon fluorocarbonowy i jaskółka na haczyk bez obciążenia. Okonie wycinały bezlitośnie narybek, który nie poradził sobie z szybkim prądem rzeki, dlatego każde miejsce z wyraźną granicą szybkości nurtu dawało 100% pewność brania. Wieczorem wyskoczyliśmy na miejscówkę, gdzie wcześniej podeszły duże okonie i jak w zegarku po 21:00 zaczęliśmy obserwować oznaki ich aktywności. Kilka ładnych sztuk, ale nie chciałem mierzyć ich do tabeli i wychodzić z wody. Ale tego pana już musiałem: 38cm 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 19 Lipca 2019 Share Napisano 19 Lipca 2019 Okonek sprzed chwili. Suwalszczyzna, jezioro Białe. Przynęta na zdjęciu. Dopisuję 25. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi