jaceen Napisano 17 Września 2019 Autor Share Napisano 17 Września 2019 Jak tak dalej pójdzie, to okonie 35 nie wystarczą na wygraną;) Mija połowa września, a tu dopiero trzech ma komplet. Cieszy, że na 24 startujących 15 punktuje, ale jedna, czy dwie ryby nie są motywacją, jak komplet u innych. Albo są to pojedyncze przyłowy, albo faktycznie część z Was odbija się od progu 24 cm? Dla pozostałych dziewięciu z zerowym kontem szykuję rózgi:) Statystyka: - Największe ryby zgłoszone do dzisiaj, to okonie 42, 41 i 40 cm. - Trzech uczestników ma komplet 10 okoni. - Dalej według ilości 1x7 okoni, 1x5 okoni, 1x4 okonie, 3x3 okonie, 1x2 okonie, 5x1 okoń. - Bariera 300 pkt została przekroczona przez dwóch łowiących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 19 Września 2019 Share Napisano 19 Września 2019 Odra, wczoraj. Też jedno branie i taż Cannibal. Koniec ekscesów z czterdziestakami, powrót do dłubania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 20 Września 2019 Autor Share Napisano 20 Września 2019 Od kilku dni uganiam się z wahadłówkami za szczupakami. Przy okazji liczę na przyłów ładnych okoni. Dzisiaj w najczęściej atakowany model Gnoma 8g przywalił ładniejszy pasiak 30 cm. Tym sposobem zyskam dwa punkty w tabeli OL;) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGregor Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 Dzisiaj pierwszy konkretny wypad za okoniami. Od 7:00 melduję się na wodzie z kolegą i lecimy na miejscówkę. Ogólnie do godz. 11:30 mamy razem 16 i 19 okoni, największy nie mój 38 cm. Zabrałem dwie wędki jedna na boczny trok a druga na główkę z gumą. Przynęty keitechy 3", obrotówki i westin shad teez 7,5 cm slimy i zwykłe 7 cm, na główkach 5 i 8gr. Trok cieżarek powyżej 15gr. Do mojej tabeli leci 6 okoni - 32, 25, 29 ,24, 25, 24. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 Brania na trok czy na główkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGregor Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 9 minut temu, Fido Angellus napisał: Brania na trok czy na główkę? Ja złowiłem 6-7 sztuk na główkę z gumą a resztę na troka. Brania z podbicia, lub stukanie po kamieniach. Kolega wszystkie 19 sztuk na troka. Łowisko oczywiście rzeka Odra. Trok z racji tego że w miarę nurt trzymał i okonie stały w głębszych partiach wody. Brania na główkę do 8 gram były tylko z samego rana potem już brały same maluchy na troka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fido Angellus Napisano 21 Września 2019 Share Napisano 21 Września 2019 Dzięki, pytałem z ciekawości bo mam przypadki, że czasami za skarby świata nie dotkną gumy na główce a jak troka założyć to okazuje się, że ładne smoki tam są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 29 Września 2019 Autor Share Napisano 29 Września 2019 Trochę się rozmarzyłem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 30 Września 2019 Share Napisano 30 Września 2019 Dwa okonie 29 i 24cm. Było jeszcze kilka mniejszych. Wszystko złowione na kajtki 2" +główka 2g. Kolor chyba nie miał znaczenia. Tradycyjnie dobre brana odnotowałem na 0,5h przed zachodem słońca. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 4 Października 2019 Autor Share Napisano 4 Października 2019 Plan minimum, czyli 300 pkt coraz bliżej. Pykam po jednym okoniu i po jednym centymetrze podciągam wynik, ale tak u mnie to wygląda. Chodzę to tu, to tam i w zależności gdzie mnie poniesie, zakładam przynętę, której najbardziej ufam. W tym przypadku było to marchewkowe kopyto Relax-a na główce 8 g. Było jeszcze kilka pstryknięć i dwie większe ryby. Największa z wypadu 73 cm. Do tabeli leci odrzański okoń 29 cm. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Płatek88 Napisano 10 Października 2019 Share Napisano 10 Października 2019 Witam Mój plan natomiast to 10 okoni;D więc dokładam do tabeli jednego okonia 25 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 I ja dorzucę 2ostatnio zlowione okonie. Okonie24 i 25cm. Zowione na Odrze na salmo hornet. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGregor Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Dzisiaj okoniowy dzień od 8:00 do 11:00, w sumie 27 sztuk największy ten ze zdjęcia reszta pomiędzy 15-18 cm... na meppsa, keitecha i westiny. Pogoda idealna dzisiaj ale duże okonie 30+ nieaktywne. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 14 Października 2019 Share Napisano 14 Października 2019 W piątek wpadło 24 i 26 cm, na tego samego woblerka. Mniejszy wziął pod samymi trawami przy brzegu na wolno prowadzony pod prąd a większy ze środka rzeki, też wolne prowadzenie. Pod wieczór na granicy zmroku. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 18 Października 2019 Share Napisano 18 Października 2019 Okoni było dużo, komplet mogłem w jeden dzień zrobić. Micro jig syna okazał się niezwykle skuteczny. Dodaję 3 sztuki: 27, 30 i 35cm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 18 Października 2019 Share Napisano 18 Października 2019 I wspomniane 35: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Października 2019 Autor Share Napisano 19 Października 2019 U mnie też zawitał pasiak 35 cm. Złowiony na gumę Relax King Shad 3"/4 g. Był jeszcze jeden mniejszy na gumę Keitech3" i wymiarowy sandacz na Relax Kopyto. Minimum, jakie założyłem, zostało wykonane. Teraz pozostaje powoli likwidować sztuki z dwójką z przodu. Odrzański okoń leci do tabeli. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RSM Napisano 19 Października 2019 Share Napisano 19 Października 2019 Zakończenie wyjazdu wędkarskiego. Okonie dzisiaj apatyczne, ale kilka siadło. Ostatni rzut przynętą produkcji syna i czuję, że opad jest dłuższy niż wcześniej. Wnioskuję, że jestem w dołku i staram się grać przynętą jak najdłużej w miejscy. Nagle branie i byłem przekonany, że szczupak. Po chwili piękny widok holowanego okonia i trzech podobnych wielkością odprowadzających go. Mój PB: 40cm 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGregor Napisano 20 Października 2019 Share Napisano 20 Października 2019 Dzisiejszy poranny wypad za okoniami nad Odrę, zaowocował czterema okoniami do podmiany w tabeli odpowiednio 26, 29, 28, 30. Technika połowu to główka 4-5 gram i guma 3" keitech. Kolor nie miał znaczenia. Brały też na berkleya gotam shad 8cm w kolorze naturalnym. Pogoda dopisała okonie w sumie też. Chociaż liczyłem że więcej połowię dużych. W sumie dzisiaj 20 sztuk. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 21 Października 2019 Share Napisano 21 Października 2019 Z ubiegłego tygodnia 2 sztuki się trafiły w rozmiarze pozwalającym na dodanie do listy 25 i 30 cm Pierwszy siedział w rynience pomiędzy brzegiem i roślinnością na środku a drugi wziął na kamienistej rafie z której część wylazła ponad powierzchnię wody w związku z niskim stanem. Odpowiednio woblerek 5 cm i mały mikrusek na 3 cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 26 Października 2019 Share Napisano 26 Października 2019 Dzisiaj 2 godziny nad Odrą. Udało się złapać 2 okonie odpowiednich rozmiarów. Większy 28 i mniejszy 24 cm. Oba na wobler jaxon ferox. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moczykij Napisano 27 Października 2019 Share Napisano 27 Października 2019 Odra - akurat w trakcie nachodzącego frontu. Wydłubałem z 10 sztuk, wrzucam dwie. Przynęta na zdjęciu. Nie wiem czy to kolor, który często opisujecie tu jako "jedyny słuszny", ale to jeden z moich ulubionych - zwłaszcza o tej porze roku 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budek Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 Dzisiejsze 37 leci do tabeli główka 10g i shad teez 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McGregor Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 Dzisiaj poranny wypad nad Odrę. Dzisiaj był dzień szczupakowy trafiło się 5 sztuk ale krótkie, i jeden okoń 27 cm do tabeli. Szczupaczki nie chciały mi odpuścić. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil.ruszala Napisano 3 Listopada 2019 Share Napisano 3 Listopada 2019 Wczoraj rano 3 godziny nad Odrą. Pogoda zniechecała. Mocno wiało i kropiło. Udało się złowić 2 okonie do tabeli oba 25 cm ale nadal ciężko mi się przebić przez ten wymiar. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi