Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
ESSOX, no zakupy może i udane, ale nie ma się czym chwalić.

Kołowrotek, ani ładny, ani zgrabny, ale może dobrze kręci :mrgreen: Ma chociaż oporowe??

Woblerki----nie znam się więc siedze cicho :evil:

A żyłka tania ale za to baaardzo dobra, sam takiej używam!!

Pisz jak kołowrotek się sprawuje!!

pzdr.

Według Ciebie Spiningisto kołowrotek aby był "dobry" dla wędkarza musi być ładny i zgrabny ?

Miałem do wydania na niego 200 zł . Oglądałem ze 30 kołowrotków i ten najbardziej mi pasował . To czy sie Tobie podoba czy nie zwisa mi i powiewa . To rzecz gustu a o nim sie nie dyskutuje . Cena nie miała znaczenia. Z założenia nigdy nie płace za "markę " czy "nazwę" która jest na towarze . Ważny jest sam towar .

Odpowiem jeszcze inaczej...........Firma powiedzmy Daiwa chce mieć 300 tysięcy kołowrotków jakiegoś modelu . Ale dla marnych 300 tyś nie opłaca się robić matryc i robią takich kołowrotków milion. 300 tyś bierze Daiwa ,powiedzmy , że 200 tyś wypuszcza pod inną nazwą z firmy w której ma udziału i która jest od niej zależna a resztę wykupią tanie firmy . Kołowrotek z założenia jest ten sam , rózni się może detalami w poszczególnych partiach które wychodziły dla tych firm . I ten z nazwą Daiwa na korpusie będzie kosztował 2-3 razy tyle co pozostałe .W sklepie wybiera wędkarz i każdy model znajdzie nabywcę , jeden tylko szybciej a drugi gorzej.

Co do żyłki .......ta sama sprawa musi być droższa aby była lepsza ?

Imponuje Ci tylko to co drogie i błyszczy sie jak psu ......

I jeszcze rada na przyszłość ........................Czasami lepiej milczeć niż głupio gadać .

Nie obrażaj się czasami za to co napisałem .

A kołowrotek wczoraj był na rybach ........niestety po kilku rzutach musiałem uciekać bo nadchodziła burza wiec jest jeszcze dziewiczy .

Jeszcze o woblerach Gębskiego ......mam kilkanaście sztuk , wszystkie jak cacuszko :mrgreen: Za stosunek jakości do ceny ....WIELKI PLUS .

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Oglądałem ze 30 kołowrotków i ten najbardziej mi pasował .

Kołowrotek, ani ładny, ani zgrabny, ale może dobrze kręci :mrgreen: Ma chociaż oporowe??

Essox weź go wywal, bo to obciach :wink::lol: Cosik mało trendy sprzęt kupujesz :lol:

Napisano

Ferrari też włoski a brałbyś w ciemno ................i nie narzekał , że makarony go zrobiły :mrgreen:

Napisano

Ja się już tylko śmieje z takich haseł

Inna sprawa, że wiele postów na forum spowodowało, że młodzi koledzy tak właśnie myślą. Nie raz o tym pisałem :roll: Powtarzam po raz n-ty- zachęcam do samodzielnego myślenia :mrgreen:

Napisano

Taaaaaaa

Dodajcie jeszcze ze ze inne fora sa ja Jaxon :wink:

A tylko haczyk ma odpowiednia marke :wink::cool:

Czasami gdy brak jakichkolwiek argumentow albo wiedzy to pisac ze "cos jest do..." lub "na twoim miejscu kupil bym ...."

Porazajace jest czasami jacy to wszyscy sa modni tredy i markowi :lol:

Teraz mnie pojada bo widac ja taki nie jestem bo osmielilem sie zabrac glos po tej nieslusznej stronie :lol:

A temat mial chyba sluzyc zupelnie czemus innemu prawda? :evil:

Udzielajcie sie w temacie o waszej ulubionej marce do zjezdzania wszystkiego :lol:

Pozdr

Napisano

ESSOX, nie potrzebnie się tak oburzyłeś!!

Forum slóży dyskusją, a ja to właśnie zrobiłem!! Napisałem tylko że mi się nie podoba, a cena nie ma tu nic do rzeczy!! Myślisz że ja kupuje same kręciołki za 300? Otóż nie, ale cenie sobie bardzo wygląd, dopiero jak kołowrotek mi sie podoba kręce nim i pytam o cene!

A w sprawie żyłki mnie źle zrozumiałeś!! To że tania, to też jakoś się wymckło hehe jeżeli cię uraziłem to PRZEPRASZAM!! Ja też jej używam i jest bardzo OK!!

ESSOX, nie wiem dlaczego tak na mnie najechałeś, ja tylko się wyrazilem na temat twoich zakupów.

I koniec offtopa :mrgreen:

pzdr.

Napisano
Ferrari też włoski a brałbyś w ciemno
Tak - nie w ciemno ale bym brał. Ale wież - ta marka... ;) A masa - to wielkie piękne (dla niektórych) GT które szybko zardzewieje ;) - To tyle jesli chodzi o zakup auta :mrgreen:
inne fora sa ja Jaxon
I tu trafiłes w dziesiątkę :lol: bo
tylko haczyk ma odpowiednia marke

Może dodamy regułę że nie umieszczamy w tym wątku zakupów poniżej 500 zł :roll::cool:

A temat mial chyba sluzyc zupelnie czemus innemu prawda

No szczerze to ja nie wiem czemu miał służyc ten temat.... :roll:

Napisano
No szczerze to ja nie wiem czemu miał służyc ten temat
Czy znowu mam wam przypominać "a wracając to tematu"
Napisano

No szczerze to ja nie wiem czemu miał służyc ten temat.... :roll:

Co chcesz przez to powiedziec? :roll:

Maniek, dobra inicjatywa :cool::lol:

Napisano
a odpowiedni kołowrotek do tego masz??

he, he, mam :mrgreen: po 450m. żyły weszło na jeden kołowrotek :cool::lol:

:grin:

Napisano

a ja kupiłem dziś Catane 2500FA :> dwa dni temu obmacałem w sklepie model 1000 i w porównaniu do Alivio to niebo a ziemia, teraz się modle żeby z allegro przyszło w piątek popołudniu bo w sobotę jadę pomoczyć kija ;D hihi

pozdrawiam

Napisano

Andi64, a czy kołowrotek nosi tą samą nazwę co żyłka? Bo jak nie to i tak musisz żyłkę Shogunowi oddać :mrgreen::mrgreen:

Napisano

tomek1, zauważyłem że mnie lubisz ciągnąć za jęzor :mrgreen::grin:

jutro Ci na pw. dam znać czy na 100% będę na Porębie :mrgreen::grin: to na żywca pooglądasz, póki co to ten link musi Ci starczyć :grin: no i wiadomo bez połówki i ogurasów nawet nie prubój :mrgreen: :mrgreen: :grin::grin:

la, la, la, tralala wszystko gra :cool:

http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=4&assortment=19&producer=241&kind=3781

kupiłem ten większy :cool::cool::cool::grin:

Napisano
Andi64, a czy kołowrotek nosi tą samą nazwę co żyłka? Bo jak nie to i tak musisz żyłkę Shogunowi oddać

sorrki że dwa z kolei :oops:

kurna artech, co Ty z tym shogunem :idea::?:

kto to :mrgreen::!::?:

chyba że Pietr, ale z tego co ja wiem to on używał pleciony :mrgreen::grin::grin::grin:

Napisano

Myślę że lepiej kupić stołek tak jak "ESSOX"

i po sprawie :cool: no bo po co robić czemuś zdjęcie, jak i tak tylko d...e służy :grin:

Napisano
kurna artech, co Ty z tym shogunem

kto to

chyba że Pietr, ale z tego co ja wiem to on używał pleciony

Ale Daiwę Infinity Q ma :mrgreen: i o to mnie się rozchodziło :mrgreen: może skusi się na żyłeczkę.

A kołowroteczek fajny kupiłeś, widziałem, macałem i wygląda na solidną maszynkę :cool: