wasyl1968 Napisano 3 Marca 2021 Share Napisano 3 Marca 2021 Nowa wędka to i nową plecionka ( twistery gratis , i takie podejście do klienta mi się podoba 👍) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 13 Marca 2021 Share Napisano 13 Marca 2021 Nowy kij nowa paletka to przyszedł czas na młynek, miał być royobi zauber a wyszło jak zwykle 😜 czwarta daiwa w rodzinie 👍 parametry i cena podobna ale daiwa zdecydowanie lżejsza no i sentyment 🤗 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 17 Marca 2021 Share Napisano 17 Marca 2021 Z racji tego że z piwnicy rąbneli mi plecak z klamotami wędkarskimi👿 ( przy okazji MIDI wieże diorowską + około 200 kaset magnetofonowych a zostawili nowe spodniobuty , fotel karpiowy ) kompletuję sprzęt , co prawda z długimi wędkami jestem rzadko ale bywam , od syna dostałem w prezencie plecak flagmana , teraz tylko pudełka , spławiki , rurki antysplątaniowe , stopery , .................... i resztę pierdół 😜 ps dzięki Bogu wędki w domu 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 19 Marca 2021 Share Napisano 19 Marca 2021 Wychodzi na to że tylko ja kupuję coś nowego 😜 ale do rzeczy , czaiłem się jak wąż na pomidory 😀 na te wahadłówki , niestety w żadnym sklepie nie dane było zobaczyć jak wyglądają , kurier dostarczył , wizualnie super , zobaczymy jak nad wodą ? jeszcze parę lajtowych jerków i walczymy z castem 💪😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 28 Marca 2021 Share Napisano 28 Marca 2021 Manualna motorówka gotowa do boju. Teraz jeszcze muszę dokupić deeperka albo garmin strikera i wszystkie ryby moje 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 29 Marca 2021 Share Napisano 29 Marca 2021 Jamniczku wyprzedziłeś mnie Ale najbardziej podoba mi sie to stwierdzenie ... W dniu 28.03.2021 o 16:28, jamnick85 napisał: wszystkie ryby moje dokładnie takie samo mam w głowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 Wychodzi na to że znalazłem to czego szukałem do "mojej" metody spiningowej , do tej pory używałem 4 m bolonki Mikado , fajna , lekka , tylko trochę pałowata ( ćw do 20 gr) brania widziałem po żyłce ( 0,14 fluo czerwona ) teraz znalazłem kijek Tremfish troutlook , 4 m. 3- 8 gr. ćw , waga 160 gr. wygląda jak bolonka , bardzo cienki blank i czuła szczytówka ( o to mi chodziło ) o dziwo nie jest kluchowaty i jestem mile zaskoczony , do tego nowa żyłka 0,14 ( miała być pomarańczowa ! a jest mdła , zobaczymy jak wygląda na słońcu ) młynek zostaje stary Shimano 1000 ps. wędka jest dedykowana pod pstrąga ( ale tym się nie sugerowałem , tylko pod kontem okonia i białorybu ) ale za cholerę nie mogę skumać ? do jakiej metody ? może ktoś miał kontakt z tym wynalazkiem ? pozdrawiam Wasyl 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnick85 Napisano 14 Kwietnia 2021 Share Napisano 14 Kwietnia 2021 3 godziny temu, wasyl1968 napisał: ychodzi na to że znalazłem to czego szukałem do "mojej" metody spiningowej Napiszesz proszę coś więcej na temat "twojej" metody? jestem zaintrygowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 15 Kwietnia 2021 Share Napisano 15 Kwietnia 2021 Dziś do testów kupiłem nową fędkę na feeder: Mikado Katsudo Slim Method Feeder 330cm 90g Flagman Sherman Pro Feeder 4000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 Ja w ostatnim czasie postanowiłem trochę zainwestować w sprzęt pod dłuższe zasiadki. Zakupiłem namiot JRC DEFENDER PEAK BIVVY 2 MAN oraz łóżko TANDEM BAITS ENFORCER MC 8 i zestaw sygnalizatorów z centralką CRYSTAL RF698 BLACK PRO 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larry_blanka Napisano 16 Kwietnia 2021 Share Napisano 16 Kwietnia 2021 Dziś kupiłem parasol w Decathlon: CAPERLAN 2,3 M PF-U500 XL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 Pół kilo dendrobeny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 22 Kwietnia 2021 Share Napisano 22 Kwietnia 2021 Do ogrodu? 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 24 Kwietnia 2021 Share Napisano 24 Kwietnia 2021 Od lat szczenięcych 1 maja był dniem świętym ( bynajmniej nie ze słusznie minionej epoki linią partii ) zawsze z ojcem jeździliśmy do Kotowic ( zakład Ojca dzierżawił staw który był regularnie zarybiany karpiem ) z żywcówkami , najpierw skoro świt trzeba musiałem zrobić ciasto z kaszy mannej + cukier waniliowy i gram oleju , na coś trzeba było łapać żywca , zjazd z głównej drogi , przesiadam się za kierownicę dużego fiata i cały cały świat jest mój 😜 w wieku 14 lat 💪 pamiętam że różnie bywało ale zawsze była pogoda , a teraz - globalne ocieplenie sranie w banie 👿 ale do rzeczy bo na wspominki mi się zebrało , w końcu zamierzam przyłożyć się do casta , jerki ze zdjęcia max 20 gr. ale i Drop shota nie odpuszczam , oglądałem przypony tytanowe 😵 super cienkie bardzo wytrzymałe ale 20 dychy za przypon to cena zaporowa , no cóż udanego rozpoczęcia sezonu szczupakowego boleniowego życzy Wasyl ps w sobotę od rana będę na " swoim " kanale jak by kto się chciał spotkać zapraszam 😀 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ras al Ghul Napisano 26 Kwietnia 2021 Share Napisano 26 Kwietnia 2021 Mikruski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 29 Kwietnia 2021 Share Napisano 29 Kwietnia 2021 W dniu 22.04.2021 o 19:36, andrutone napisał: Do ogrodu? 😁 Stwierdziłem że przez ostatnie lata zaniedbałem inne metody połowu na rzecz spina i postanowiłem trochę posiedzieć przy trzcinkach z bacikiem czekam tylko na trochę więcej ciepła. A że nie chcę się użerać z uklejkami to zamiast białych robaków będzie dendrobena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrutone Napisano 29 Kwietnia 2021 Share Napisano 29 Kwietnia 2021 Wydaje mi się, że spinning stał się zbyt "modny", a przez ogromną ilość bardzo wyspecjalizowanego sprzętu i przynęt, przyczynił się do znacznego spadku ilości ryb drapieżnych... W mojej ocenie, co zresztą widać po wątku kleniowym, chyba rzeczywiście większe szanse na udane połowy mają teraz ci, co stawiają na przynęty naturalne. Zwłaszcza, że dużo federowcow przerzuciło się na łowiska komercyjne, które mają coraz bardziej atrakcyjną ofertę. Niedługo podażą na takie łowiska również spiningiści - patrz popularność trout area. Ale zamiast dendrobeny polecam rosówki. Przynęta konkretna i ryby konkretne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 29 Kwietnia 2021 Share Napisano 29 Kwietnia 2021 Ja dzisiaj zrobiłem sobie wcześniejszy dzień dziecka i zakupiłem nowy "uniwersał rzeczno-lądowy" Shimano beastmaster fx 270cm 14-42g Pod duże wobki 8 cm+ i gumy 10-15 cm.. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 A może na w*******go okonia ? jak będzie zaczep to nie ma bata będę nurkował 😜 jak dla mnie cholernie drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 Zaczep to pikuś bo zanurkujesz gorzej jak przy rzucie odstrzelisz mi się juz 2 udało tak stracić. Ale cięższe od tego więc łatwiej urwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 22 Maja 2021 Share Napisano 22 Maja 2021 Jak mówi staro germańskie przysłowie " pożywiom uwidim " pisownia fonetyczna 😜 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 1 czerwca nie długo , parę kotletów kupione 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elast93 Napisano 25 Maja 2021 Share Napisano 25 Maja 2021 1 godzinę temu, wasyl1968 napisał: 1 czerwca nie długo , parę kotletów kupione 😜 U mnie podobnie dzisiaj wcześniejszy dzień dziecka Nowe cacuszko do lekkiego zestawu pod klenie / okonie / pstrągi Trzeba było już coś kupić bo ryobi verum którego miałem do tej pory po prawie 5 latach użytkowania już się sypał.. Poleci na mały serwis i dożyje swoich dni przy zestawie z matchówką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 27 Maja 2021 Share Napisano 27 Maja 2021 Coś na okonie, bolenie i klenie. Oby szczupaki to omijały. SWING POPS 8,5 cm/9,8g i TWITCHING POP 55 mm/6g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 6 Czerwca 2021 Share Napisano 6 Czerwca 2021 To już 4 multik na wyposażeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi