sandacz Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Ja dzisiaj kupilem 10 koszyczkow, 10 rurek antysplataniowych, kilka paczek haczykow, 3kg zanety i 2 paczki bialych --- > na ryby mozna jechac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Match: Wędzisko Mikado T-Rex Match 4,20m do 25g za 178zł, babka ze sklepu mówiła, że z matchówkami-teleskopami jest bieda. Żyłka Dragon Maxima Match & Feeder 300m, 0,16mm 3.65kg 26zł. Teraz się zacznie prawdziwy match. Spinning: 5x przypony stalowe Heavy feeder: cieżarki 50g, rurki antysplątaniowe. Zanęta czerwona trapera karp, robaki. Jutro lub pojutrze testy nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Memphis Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 dobry wybór wędziska jak mówiłem nie pożałujesz ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maju Napisano 21 Maja 2008 Share Napisano 21 Maja 2008 Ja dzisiaj dokupiłem trochę przynęt: 2 błystki dam effzett predator(czerwone z brokatem) wobler salmo slider carbon killer 10s Od piątku będę spinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sigur Napisano 24 Maja 2008 Share Napisano 24 Maja 2008 Kupiłem dzisiaj feedera Mitchell 3,90 c.w.40-80g i żyłkę do feedera 0,18. Chciałem Mikado UV ale Pan, który prowadzi sklep powiedział, że zerwał z Mikado raz na zawsze. Kijek prezentuje się naprawde dobrze. Testy nad wodą pewnie dopiero za tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stu6-60 Napisano 25 Maja 2008 Share Napisano 25 Maja 2008 Poniewaz w sklepach trwa posezonowo-letnia wyprzedaz ,malzonka wyciagnela mnie na zakupy lezakow,turystycznych krzeselek i podobnych "gadzetow". Wybralem dla siebie trojnogi stkladany stolek i smieszny stolik za 5 E . Pozdro-Radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Dzisiaj zakupiłem nową żyłkę do feederka - Black Magic feeda line: http://arnal-fishing.abc24.pl/default.asp?kat=19073&pro=255355 (poprosiłem o coś naprawdę mocnego i dostałem... Ja sobie nie poradziłem, żeby urwać ją na węźle ). Tak jak Tomku mi poleciłeś nawinąłem ją prawie pod rant szpuli. Ciekawe jak się sprawdzi Na podkład zostawiłem tą starą, i weszło mi jeszcze do tego 150m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 A ja sie nie pochwaliłam, że w końcu kupiliśmy fotele karpiowe Jeden z regulacją jeden bez, ale są rewelacyjne. I żyłeczkę do matchówki konger, dwukolorowa, maskująca Jeszcze spławik 5 gr, atraktor o zapachu konopii (pierwszy raz spotkałam). Zakupy w Bielsku bardzo udane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Tak jak Tomku mi poleciłeś nawinąłem ją prawie pod rant szpuli. Ciekawe jak się sprawdzi Na podkład zostawiłem tą starą, i weszło mi jeszcze do tego 150m Zobaczysz, że zarzucanie stanie się dużo łatwiejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dolfass Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 trini jak będziesz na rybach to potem zdaj relację jak się sprawdza ten atraktor z konopi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 trini jak będziesz na rybach to potem zdaj relację jak się sprawdza ten atraktor z konopi Bardzo chętnie, tylko problem jest taki, że co się może sprawdzaćna jednym zbiorniku na innym niekoniecznie, ale relacje zdam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek^wro Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Dzisiaj zakupilem wedke z wklejana szczytowka, taka w sam raz na klenie i pstragi - Mikado Feeling 2,40m cw do 10g Ponadto spodniobuty Behr, mase DAM'ow Effzetow i Meppsow rozmiary 00/0/1 wszystko w kolorach czerwono/srebrny czarno/zolty czarno/pomaranczowy, 3 wobki wielkosci 2.5 cm na klenie kolory czarno-szary, zolto-czarny i uklejopodobny, do tego Salmo Slider model plywajaco-tonacy do 0.5 m w ubarwieniu karasia i jakies inne duperele Zaraz po tym ruszylem stestowac wedke nad odcinek Slezy na Bielanach Wroclawskich. Od przejazdu A4 w strone Wroclawia. O tym w innym watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 To ja proszę o relację z siedzenia na tym fotelu, a w zasadzie z prawie leżenia Przymierzam się do jakiego elektrostatyka z regulacją oparcia i podłokietnikami (na nocne gruntowanie) i nie wiem, czy brać takie coś, czy większy fk2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trini Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 Lesio, Tomek używa tego fotela juz bardzo długo, więc pewnie powie więcej, ale ja powiem, że dla mnie są super ekstra wygodne, można na poręczy powiesić cos na smyczy np. aparat, czy wypychacz, fajnie się regulują nogi, każda osobno, więc nie ma problemu z ustawieniem się na nierównym terenie - siedzi się super wygodnie. Wadą jest to, że nawet po złożeniu są duże, więc jak ktoś ma mały bagażnik to może mieć pewien kłopot np. wyjeżdżając z rodziną na wakacje ciężko będzie wszystko upchnąć... My mamy Astrę Kombi, jakoś się mieścimy, no z tym, że mamy 2 fotele - ale nie wiem jak to będzie z dłuższym wyjazdem... Ale już nie wspominając o tych nielicznych wadach, siedzi się luksusowo A większy jest zupełnie nie potrzebny uważam, że ten jest wystarczający dla każdego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 klenie i pstragi - Mikado Feeling 2,40m cw do 10g Na klenie, może tak (osobiście nie jestem za wklejankami na klenie) ale na pstrągi to raczej za lekki kijek. Na takim patyku możesz mieć problem z wyjęciem 40-staka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 dziś dotarły w końcu moje zakupy Shimano Catana BX 2,7m C.W. 3-15g Kołowrotek CORMORAN RODEO GTI 2000 11PiF żyłki: Dragon Maxima Spin & Cast 0,18mm 300m Sufix green 0,25mm 600m Teraz jeszcze paprochów dokupić i trzeba sprzęt przetestować Mam nadzieję że sprzęt dobrze skonfigurowany i będzie się dobrze spisywał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek^wro Napisano 27 Maja 2008 Share Napisano 27 Maja 2008 artech, jak bede jechal na San czy rzeke obfita w 40taki, to sie pomysli, niestety z zaslyszalnych dzisiaj opinii o Kotlinie Klodzkiej i rzekach gorskich DS to uwazam, ze ten kijek wystarczy. Fajnie sie nim lowi Planuje jeszcze ciagle zakup kijka o akcji semi parabolicznej z cw 3-18 Ten bedzie jak znalazl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Planuje jeszcze ciagle zakup kijka o akcji semi parabolicznej z cw 3-18 Ten bedzie jak znalazl ale nie na pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 parę kopyt z myślą o niedzielnym sandaczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 I tak Ci wszystkie sprzed nosa wygarnę, więc po co Ci tyle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 ty cwaniaczku nie dam sie tak łatwo maniek mi już w zeszłym roku pokazał niezłą miejscówkę wiec jestem o 1 do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość greg37 Napisano 28 Maja 2008 Share Napisano 28 Maja 2008 Skoro Ci pokazał, to ja 10m od Ciebie hehehe No i dziś mały zakupik: elektroniczny sygnalizator brań Videotronic JV2 Junior, specjalnie na te nocne sandacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 Dzisiaj kupiłem pierwszy kołowrotek- Daiwa Samurai-3i 2500. Przełożenie 5,1, masa 305 g, przedni hamulec, i bajery typu ABS (co to znaczy w młynku?), infinite anti-reverse. Nie widziałem takiego na allegro ani w fishing-mart. Cena 159 zeta. Chodzi fajnie, płynnie, wypróbuję w weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 30 Maja 2008 Share Napisano 30 Maja 2008 1. Spectrum FD30 (Ilość łożysk: 4BB+1RB ; Przełożenie: 5,0:1 ; Pojemność szpulki: 0,20/230, 0,25/150, 0,30/110 ; Zapasowa szpulka) / 10-34-530 - sztuk: 1 - kwota: 104 zł. 2. Catana Spinning BX 270 M (Długość wędki: 2,70m ; Dł. transportowa: 140cm ; Ciężar wyrzutowy: 10-30g ; Waga: 191g ; Ilość elementów: 2) / SCATBX270M - sztuk: 1 - kwota: 131 zł. 3. Siglon V Premium 0,25mm 150m (średnica [mm]: 0,25 ; Wytrzymałość [kg]: 6,6 ; Długość [m]: 150,) / 12201-025 - sztuk: 1 - kwota: 16 zł. Da rade ten zestawik ?? Dziś zamowilem ( F-M ), w poniedzialek mi wysla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 bajery typu ABS (co to znaczy w młynku)? to system zapobiegający plątaniu się żyłki, najczęściej to aluminiowa szpula ABS zapewniająca dalsze rzuty i redukująca plątanie się żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi