edmund Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Goli strzyże i jeszcze zamiata. edmund Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 31 Maja 2008 Share Napisano 31 Maja 2008 Dzisiaj długo oczekiwany zakup. Po dłuugich przemyśleniach, macaniu różnych kijów, porównywaniu kupiłem dzisiaj tyczkę. Wybór padł na Colmic Trend04S RBS. Zastanawiałem się jeszcze nad Browningiem, ale strasznie się "lał", więc wybrałem dużo sztywniejszego colmica. W najbliższym tygodniu rozdziewiczanie kija Fotki wstawię jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Wklejam obiecaną fotke tyczki. pierwsze wrażenia pozytywne. Zobaczymy jak się spisze nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Szarpnęłam się na czapeczkę al'a patrolówka oczywiście zielone moro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szotornik Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Medi to ja po proszę zdjęcie tej czapeczki ale oczywiście na twojej głowie i to zdjęcie przodem plis :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krystek Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 Dziś przyszła paczka tj. Konger Carbomaxx Carp 3,60 / 100g Konger Carbomaxx Feeder 3,60 / 90g Dwa kołowrotki Konger Aviator Black Carp 830. W środe chrzest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maku Napisano 2 Czerwca 2008 Share Napisano 2 Czerwca 2008 ja wpadlem ostatnio do sklepu i kilka gumek glowki paproszki i pekla 100 a to mialy byc malutkie zkupki mnie do sklepu tego typu wpuszczac nie wolno zona sie na mnie juz zle patrzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 maku mam podobnie. Tez ostatnio te stowki mi pekaja na malych zakupach Zanim wroce do domu usowam wszelkie dowody mojej bytnosci w sklepie... tzn ceny pudelka opakowania no i wszystkie przynety chowam od razu do pudelek. Zostawiam jedna mala paczuszke z glowkami albo 5 gumkami i pokazuje zonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 szotornik z miłą chęcią, ale nie da rady. Jak wyłuskam sobie jakiegoś aparata to zacznę zasypywać forum zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Holik Napisano 3 Czerwca 2008 Share Napisano 3 Czerwca 2008 A dziś do mnie doszedł Elektrostatyk f5r - wreszcie na rybkach zawita wygoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość DareczeK Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 Dziś kupiłem pokrowiec Cormoran Classic 2-komorowy 125 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
welfron1 Napisano 4 Czerwca 2008 Share Napisano 4 Czerwca 2008 kołowrotek okuma salina 40 i kilka gumek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Pompka elektryczna do pontonu !!! Juz nie bede recznie pompowal i wypompowywal. 600 L na minute ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 Pompka elektryczna do pontonu !!! Masz jakieś zdjęcie i dane tej pompki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 5 Czerwca 2008 Share Napisano 5 Czerwca 2008 http://allegro.pl/item368695415_oryginalna_pompka_intex_12v_3_konc_600_l_min_.html to jest to moje cudenko Kosztuje 27 zl wiec chyba warto za mala kase chocby miala posluzyc tylko 2 sezony. Zawsze w zapasie mam reczna. Mam intexa wiec bedzie pasowala na bank. Do innych tz powinna bo ma koncowki do pompowania bostonskich i mniejszych zaworkow. oczywiscie sa wieksze mocniejsze trwalsze ale ceny tez sa odpowiednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Witam haczykowców Wczoraj o 16 odebralem paczke i odrazu nad zbiornik ,,Topiolki'' Fishing-markt tak mi to zapakowal, że hoho i chwała im za to ;P hihi Mimo strajku pocztowców przyszło dość szybko bo wysłane rano w wtorek bylo w czwartek Rozpakowalem wszyściutko nad brzegiem pare fotek i wio za rybkami. 4 wędkarzy + ja wszyscy na grunt, skubały tylko karasie złociste. Mi na spina nic sie nie uwiesilo i nie chcialo sprawdzić sprzętu Pierwsze spostrzeżenie to ekstra zestawik jak na początkującego, prawie sie zakochałem Pare fotek Tak to wyglądało jak było zapakowane Shimano Catana BX 270 cw 10-30 w tle zbiornik Topiolki Jak Wyżej Okuma Spectrum FD30 Reszta duperelków w tym żyłka siglon 0,25 ( chyba troszke jednak przy gruba moglem coś w okolicach 0,20 brać ) Pozdrawiam Krzysztof Ps. a w środe kupione buty na wesele dla dziewczyny a w sobote kreacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobtainer Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Fujitsu Quartz 1500. Fotki w linku poniżej: http://lezza.boo.pl/stafion/Fujitsu_Quartz_1500/ Teraz trochę ode mnie. 1. Kołowrotek ciężki, masywny, wrażenie że jakby się go rzuciło w ścianę to by się nic nie stało. 2. Wykonanie perfekcyjne, widać na oczkach szpulki nóż tokarski po dokładnym przyjrzeniu się, istna bajka. 3. Szpulki ciężke, jedna z nich jest łożyskowana specjalnie pod plecionkę (zdjęcie) 4. Kabłąk chodzi idealnie, żyłka idealnie wpada w miejscie gdzie powinna się znajdować po szybkim lądowaniu przynęty w wodzie. 5. Korba masywna, z kauczukowo gumową rękojeścią, dość ciężko się do niej przyzwyczaić bo zawsze łowiłem na plstykowych... 6. Sprzęgło genialne, jeden szybki ruch i mamy sprzęgło gotowe do odlotu ryby, szybki skręt i sprzęgło jest ciężkie, idealne na spinning ponieważ przy mocno dokręconym zacinamy, i jednym ruchem przy większej rybie mamy gotowe sprzęgło do odjazdu (piszę tak bo miałem Shimano Catan 2500FA.....) 7. Wielkość jaką kupiłem to 1500, ale po położeniu go obok 2500 wygląda na większego... zwłaszcza szpule, mają szerszy nawój żyłki. 8. Korba po rozkeceniu ma wypustki na gwincie, a w kołowrotku dookoła łożyska są wpusty, co daje nam niesamowicie trwałe połączenie (zero luzów), dodatkowo gumowa obrączka na gwincie zabezpieczająca przed wodą. 9. Do zestawu pokrowiec i 2 dodatkowe uszczelki pomiędzy szpulą a tym długim czymś na które ją nakładamy w celu zabezpieczenia łożyska w szpuli przed tarciem. Nie wiem co mam jeszcze napisać. Świetnie się ciągnie przynęte nim, nawet przy silnym nurcie, wydaje trochę szumów i jęków ale to chyba oczywiste pod naporem wody i przy mocnym opieraniu się przynęty pod prąd. Zobaczę jeszcze jak się będzie zachowywał pod plecionką. Podsumowując. Polecam komuś kto lubi ciężki kołowrotek do spinningu, naprawdę piękna rzecz i nie żałuje. Trochę ryzykowałem bo mało osób go ma, ale naprawdę jest super. Pytania kierować w topiku o Kołowrotkach na Szwecje albo PM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Nowy sygnalizator videotronic junior. Stary po wieeelu latach przestał pikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 okoniowe gumeczki perelki z roznokolorowymi grzbietami - 5 cm. ps Tomek pompka przetestowana. Intexa 3 (280) wszystkie 3 komory pompuje w okolo2 min a jeszcze szybciej z napompowanego pontonu robi plaski nalesnik. To byl moj zakup roku choc za cale 27 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lary Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Siatka 3.5m średnica 50cm plus pokrowiec. To są moje przygotowania do jesiennych leszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Fujitsu Quartz 1500. Fotki w linku poniżej:http://lezza.boo.pl/stafion/Fujitsu_Quartz_1500/ Kołowrotek niczego sobie ........................dopóki nie zobaczyłem na ostatnich fotkach korbki To sie nazywa spaprać dobre wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość przem1978 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Krzyś xD, powiedz proszę jak ta shimano catana 270/30 sie sprawuje, warto ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzyś xD Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Catana BX w moim przypadku to strzal w dziesiątke leciutka pasuje mi elegancko, wreszcie wiem co to znaczy polozyc sobie wędke na ręce Jak dla mnie, Krzysia który sie dopiero uczy spinować no to wypas. Co prawda nie było jeszcze kontaktu z rybą, ale jutro postaram sie nadrobić bo dziś to chyba nie dam rady jakies deszcze i grzmoty u mnie ( Świętokrzyskie ) przechodzą, a o 18 mecz wiec napewno jutro Pozdrawiam i uważam, że jest to wędka godna polecenia Dziś z zakupów 2 kopyta made in targowica na których pisze KONGER ale wyglądają całkiem sympatycznie xD a do tego pinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sandacz Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Biale, kukurydza, zaneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobtainer Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Fujitsu Quartz 1500. Fotki w linku poniżej:http://lezza.boo.pl/stafion/Fujitsu_Quartz_1500/ Kołowrotek niczego sobie ........................dopóki nie zobaczyłem na ostatnich fotkach korbki To sie nazywa spaprać dobre wrażenie eeee jest to pewnie na zdjęciu tak bardzo widoczne. Ogólnie to ciężko mi się do niej przyzwyczaić ale daje rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi