ESSOX Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 ESSOX, no zakupy może i udane, ale nie ma się czym chwalić.Kołowrotek, ani ładny, ani zgrabny, ale może dobrze kręci Ma chociaż oporowe?? Woblerki----nie znam się więc siedze cicho A żyłka tania ale za to baaardzo dobra, sam takiej używam!! Pisz jak kołowrotek się sprawuje!! pzdr. Według Ciebie Spiningisto kołowrotek aby był "dobry" dla wędkarza musi być ładny i zgrabny ? Miałem do wydania na niego 200 zł . Oglądałem ze 30 kołowrotków i ten najbardziej mi pasował . To czy sie Tobie podoba czy nie zwisa mi i powiewa . To rzecz gustu a o nim sie nie dyskutuje . Cena nie miała znaczenia. Z założenia nigdy nie płace za "markę " czy "nazwę" która jest na towarze . Ważny jest sam towar . Odpowiem jeszcze inaczej...........Firma powiedzmy Daiwa chce mieć 300 tysięcy kołowrotków jakiegoś modelu . Ale dla marnych 300 tyś nie opłaca się robić matryc i robią takich kołowrotków milion. 300 tyś bierze Daiwa ,powiedzmy , że 200 tyś wypuszcza pod inną nazwą z firmy w której ma udziału i która jest od niej zależna a resztę wykupią tanie firmy . Kołowrotek z założenia jest ten sam , rózni się może detalami w poszczególnych partiach które wychodziły dla tych firm . I ten z nazwą Daiwa na korpusie będzie kosztował 2-3 razy tyle co pozostałe .W sklepie wybiera wędkarz i każdy model znajdzie nabywcę , jeden tylko szybciej a drugi gorzej. Co do żyłki .......ta sama sprawa musi być droższa aby była lepsza ? Imponuje Ci tylko to co drogie i błyszczy sie jak psu ...... I jeszcze rada na przyszłość ........................Czasami lepiej milczeć niż głupio gadać . Nie obrażaj się czasami za to co napisałem . A kołowrotek wczoraj był na rybach ........niestety po kilku rzutach musiałem uciekać bo nadchodziła burza wiec jest jeszcze dziewiczy . Jeszcze o woblerach Gębskiego ......mam kilkanaście sztuk , wszystkie jak cacuszko Za stosunek jakości do ceny ....WIELKI PLUS . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Oglądałem ze 30 kołowrotków i ten najbardziej mi pasował . ESSOX, no zakupy może i udane, ale nie ma się czym chwalić.Kołowrotek, ani ładny, ani zgrabny, ale może dobrze kręci Ma chociaż oporowe?? Essox weź go wywal, bo to obciach Cosik mało trendy sprzęt kupujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Aleś się ESSOX obruszył No i kolejna ciekawa teoria z cyklu "dlaczego nie kupuję markowego sprzętu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Kuźwa drugi zaczyna Następną rzeczą jaką się pochwalę będzie Maserati i nic więcej poniżej tego poziomu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Eeee Masertai - włoska hała weź no co Ty....? Ani ładny ani zgrabny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Ferrari też włoski a brałbyś w ciemno ................i nie narzekał , że makarony go zrobiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Ja się już tylko śmieje z takich haseł ESSOX, no zakupy może i udane, ale nie ma się czym chwalić.Kołowrotek, ani ładny, ani zgrabny, ale może dobrze kręci Ma chociaż oporowe?? Inna sprawa, że wiele postów na forum spowodowało, że młodzi koledzy tak właśnie myślą. Nie raz o tym pisałem Powtarzam po raz n-ty- zachęcam do samodzielnego myślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Taaaaaaa Dodajcie jeszcze ze ze inne fora sa ja Jaxon A tylko haczyk ma odpowiednia marke Czasami gdy brak jakichkolwiek argumentow albo wiedzy to pisac ze "cos jest do..." lub "na twoim miejscu kupil bym ...." Porazajace jest czasami jacy to wszyscy sa modni tredy i markowi Teraz mnie pojada bo widac ja taki nie jestem bo osmielilem sie zabrac glos po tej nieslusznej stronie A temat mial chyba sluzyc zupelnie czemus innemu prawda? Udzielajcie sie w temacie o waszej ulubionej marce do zjezdzania wszystkiego Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 A temat mial chyba sluzyc zupelnie czemus innemu prawda? Otóż to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiningista Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 ESSOX, nie potrzebnie się tak oburzyłeś!! Forum slóży dyskusją, a ja to właśnie zrobiłem!! Napisałem tylko że mi się nie podoba, a cena nie ma tu nic do rzeczy!! Myślisz że ja kupuje same kręciołki za 300? Otóż nie, ale cenie sobie bardzo wygląd, dopiero jak kołowrotek mi sie podoba kręce nim i pytam o cene! A w sprawie żyłki mnie źle zrozumiałeś!! To że tania, to też jakoś się wymckło hehe jeżeli cię uraziłem to PRZEPRASZAM!! Ja też jej używam i jest bardzo OK!! ESSOX, nie wiem dlaczego tak na mnie najechałeś, ja tylko się wyrazilem na temat twoich zakupów. I koniec offtopa pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Ferrari też włoski a brałbyś w ciemno Tak - nie w ciemno ale bym brał. Ale wież - ta marka... A masa - to wielkie piękne (dla niektórych) GT które szybko zardzewieje - To tyle jesli chodzi o zakup auta inne fora sa ja Jaxon I tu trafiłes w dziesiątkę bo tylko haczyk ma odpowiednia marke Może dodamy regułę że nie umieszczamy w tym wątku zakupów poniżej 500 zł A temat mial chyba sluzyc zupelnie czemus innemu prawda No szczerze to ja nie wiem czemu miał służyc ten temat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 No szczerze to ja nie wiem czemu miał służyc ten tematCzy znowu mam wam przypominać "a wracając to tematu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 16 Maja 2007 Autor Share Napisano 16 Maja 2007 No szczerze to ja nie wiem czemu miał służyc ten temat.... Co chcesz przez to powiedziec? Maniek, dobra inicjatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 joko nawrócony chciałbym się pochwalić moim nowym nabytkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Andi64, a odpowiedni kołowrotek do tego masz?? Czy żyłkę dla Shoguna kupiłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 a odpowiedni kołowrotek do tego masz?? he, he, mam po 450m. żyły weszło na jeden kołowrotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cardamon Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 a ja kupiłem dziś Catane 2500FA :> dwa dni temu obmacałem w sklepie model 1000 i w porównaniu do Alivio to niebo a ziemia, teraz się modle żeby z allegro przyszło w piątek popołudniu bo w sobotę jadę pomoczyć kija ;D hihi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skrętek Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 feedera robinson lumix, kołowrotek robinson i bardzo wygodny fotelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 he, he, mam po 450m. żyły weszło na jeden kołowrotek To jeszcze się pochwal jaki to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Andi64, a czy kołowrotek nosi tą samą nazwę co żyłka? Bo jak nie to i tak musisz żyłkę Shogunowi oddać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 tomek1, zauważyłem że mnie lubisz ciągnąć za jęzor jutro Ci na pw. dam znać czy na 100% będę na Porębie to na żywca pooglądasz, póki co to ten link musi Ci starczyć no i wiadomo bez połówki i ogurasów nawet nie prubój :mrgreen: la, la, la, tralala wszystko gra http://www.fishing-mart.com.pl/pl/products.php?groups=4&assortment=19&producer=241&kind=3781 kupiłem ten większy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Andi64, a czy kołowrotek nosi tą samą nazwę co żyłka? Bo jak nie to i tak musisz żyłkę Shogunowi oddać sorrki że dwa z kolei kurna artech, co Ty z tym shogunem kto to chyba że Pietr, ale z tego co ja wiem to on używał pleciony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 zauważyłem że mnie lubisz ciągnąć za jęzor kupiłem ten większy Nooo fajna zabawka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi64 Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 Myślę że lepiej kupić stołek tak jak "ESSOX" i po sprawie no bo po co robić czemuś zdjęcie, jak i tak tylko d...e służy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 16 Maja 2007 Share Napisano 16 Maja 2007 kurna artech, co Ty z tym shogunem kto to chyba że Pietr, ale z tego co ja wiem to on używał pleciony Ale Daiwę Infinity Q ma i o to mnie się rozchodziło może skusi się na żyłeczkę. A kołowroteczek fajny kupiłeś, widziałem, macałem i wygląda na solidną maszynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi