Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Daiwa infinity Q 2,90 5-40g

Nie wiedzialem ze Daiwa w serii Q(wedki jigowe) robi "patyk" o takim "rozrzucie" :?::shock: .

Pozdro-Radek.

Napisano

@stu6-60

Sam sie zdziwilem. Byl jeszcze 2,70 15-45 g w tej samej cenie i chyba tam pojade w najblizsza sobote bo ... spac nie moge :roll: .Chcialem kupic cos z Dragona ale tu mam dwie wedki w cenie jednej. :lol:

Napisano

Dzisiaj zaszalałem trochę: kołowrotek Shimano Stradic 3000 - Japan, z drugiej ręki - stan - igła, kilka wobkow - salmo hornety, executory, bullhedy, butchery, i kenarty, oraz 100, power pro 0.13.

Gość wobler129
Napisano

Daiwa Procaster 100HL - 11 sierpnia będzie u mnie :mrgreen:

Napisano

A mnie sie złamała sprężynka od zamykanie kabłonka,

a w sklepie kręciołek nówka 4 łożyska 25zł,

głupi ksiądz mnie nie chszcił i sobie zakupie nówke nierdzewke.

Edmund

Napisano

Chciałbym zauważyć że ten piękny temat doszedł do 123 strony :wink: Jak tak dalej pójdzie to niebawem będziemy musieli własny sklep otworzyć :lol:

Napisano

Haczyki Owner 50355 rozmiar 4, oraz Owner 56501 w rozmiarach 8 i 6.. plecionka przyponowa 20M TandemBaits SlimSilk 15lb, 0,4 kg kulek Prologic 14mm Scopex&Truskawka, 1kg palletu Jaxon ProCarp 12mm Fish Mix, 2 opakowania dipów Krab i Tutti-frutti, po 50ml Jaxon ProCarp, a od okolicznego gospodarza wyrwałem 10kg łuskanej dość dużej kukurydzy za całe 20złotych :smile:..

Napisano

kołowrotek Shimano 4000FB,

przypony ze spiralą Cormoran Profiline N10,

olej do kołowrotków Cormoran Rollenol,

spławik sumowy Cormoran Big Cat 100 g,

bat Shimano TC BX 10-500,

telepicker Konger CARAT TELE FEEDER 360/90,

Gość wobler129
Napisano

Dragon Millenium Fatso Jerk 1,81m 25-60g

"Byliśmy bardzo ciekawi jak duża moc drzemie w tym blanku i jakie są jego realne możliwości. W tym celu przeprowadziliśmy testy rzutowe z przynętami przekraczającymi ciężar rzutowy zalecany przez producenta. Na lince zawisły kolejno przynęty ważące 60, 70 i 80g. W tym ostatnim przypadku kij ładował się głęboko, jednak nie gasł i nie stwarzał ryzyka uszkodzenia. Rzuty przynętami ważącymi 100g są możliwe, jednak bardzo męczące zarówno dla wędziska jak i wędkarza. Dlatego raczej nie polecamy takiego łowienia na dłuższą metę."

Kolejne kije wychodziły już z innym opisem na blanku :smile:

Napisano

wreszcie dostałem ciężarek powyżej 100g na krętliku, tj. 125, spiłowałem i jest git. Jaja jak nie wiem, bo pani prowadząca wędkarski ponad 10 lat stwierdziła że nigdy nie widziała ciężarka 100g czy więcej z krętlikiem, bo przecież krętlik musi to wytrzymać :lol:

Gość wobler129
Napisano

Wow, a co zamierzasz łowić z takim ciężarkiem? :wink:

Napisano

Dzisiaj takie drobniejsze zakupki:

-żyłka York 0,25 na grunt

-3 rurki antysplątaniowe

- 2 koszyki 30g

- haczyki 10 x2

- pudełko na woblerki

- kotwiczki do woblerów

Napisano

Dzisiaj:

plecionka z wytrzymałością do 14kg(150m)

wobek Salmo Thrill 7(12g)

Kurcze,dwie rzeczy i stówka pękła :evil:

Mam nadzieję,że warto było tyle wydać :roll:

Napisano
to coś Ty za plecionkę kupił???

pewnie standardowa power pro tez kupuje po 88 zł

a zdziwiło cie to bo kupujesz tansze czy drozsze???

Napisano

Też się pochwalę,nabyłem dziś plecionkę 0,16 Dyna Cable za ~18zł nową oczywiście i dostałem właściwie nowy kołowrotek który ostatnio naprawiłem tzn.Tica Libra SA3000 ;)