dersonik Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 orientujecie sie czy cegielinka na betonach wylala bo chcialem tam rano na ryby jechac i sie zastanawiam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okonia Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 pod mostem jest sucho i tak do połowy w stronę Eneji miejsca troszkę jest wody ok 20 cm ponizej betonu i spada dziś byłem ok godz. 18 tak zobaczyć wędkarzy kilku było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Ja dzisiaj zobaczę co na Cegielince piszczy pogoda się trochę uspokoiła to da radę normalnie połowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 dzisiaj ogolnie slabe brania, zlapalem od 7 rano do 13 okolo 30 ploci i 2 podleszczaki, szalu nie wszystko do wody, jedna plotka wazyla 1.2kg wiec dzieki niej polow uwazam za udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Z gruntu czy na spławik? Dużo ludzi było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 na koszyczek z gruntu na feederka, do godziny 8 rano bylo nas kilkunastu, o 10 kilkudziesiecu przypuszczam bo gdzie nie spojrzalem to siedzieli ale ogolnie kulturka, tylko woda bardzo spada i prad jest dosyc silny ze 100 gr koszyk ssalo masakrycznie i bylo trzeba uwazac na wedki sasiada, woda w ciagu 6 godzin spadla o 20-30 cm, na godzine 14 wody bylo okolo pol metra (moze nawet wiecej) do przelania, jade dzis znow z tym ze na nocke troche sie alkoholizowac z kolegami i zajac miejsce na rano, moze jutro bedzie lepiej, ojciec zlapal sandacza na zywca karasiowego takiego moze z 1,2kg ale bran mial 3, z tym ze lowil tak ze nie mial ciezarka wiec podpial karasia pod koszyczek 100gr i tak sciagalo ale duzo mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobson Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Witam, ja również wczoraj byłem na rybkach na Cegielince, ludzi dość sporo było, od 7 do 18 mieliśmy z tatą około 15-17 kg płoci, leszczy i rozpióra. Jak na pierwszy wypad do Szczecina na ryby byliśmy jak najbardziej zadowoleni:) W niedziele najprawdopodobniej też będziemy. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 no ja tez jade na noc dzis niedlugo zobaczymy pogoda sie stabilizuje woda tez moze w koncu zaczna brac jak powinny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 no ja zaraz sie wybieram na cegielinke przy oczyszczalni lub na betoniak...wiec efekty opisze po powrocie :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 no ja dzis bylem od 24 do 12 w poludnie, w nocy leszczyk 1 kg, kilka krapi na czerownego, zaczelo sise robic jasno w koncu po woli ryba zaczynala sie splawiac, zaczely plocie brac jak glupie do godziny 9 rano, pozniej sporadycznie i tak mial w sumie kazdy na betonach, jakich zanet tam uzywacie jesli to nie tajemnica bo moze nie moge sie wstrzelic z zaneta do koszyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 zanet tam uzywacie jesli to nie tajemnica bo moze nie moge sie wstrzelic z zaneta do koszyczka Żadna tajemnica, zanęta zwykła podstawowa, magnum, dragon doprawione kukurydzą lub/i białymi. Żadna filozofia byle by była leszczowo - feederowa. Płociowa też jest całkiem OK. W sumie na tej wodzie nie ma wielkiej filozofii bo jest tyle ryby że nie ma stresu. Czasami jest tak że bez zanęty na spławik można nieźle połowić i to całkiem duże okazy. Ja niestety dzisiaj nie połowiłem bo w domu siedziałem. Nawet na drapieżnika nie wyskoczyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 a jak tam lowic na zywca? tzn jak zmontowac zestaw bo jestem zielony i nie mam pojecia jak to zrobic by nie sciagalo za bardzo rozumiem ciezarek z 100g ale jak to zamontowac, olow przelotowy 100G+ stalka? i karasek za ryjek czy za grzbiet bo lowia i tak i tak, hak czy kotwica? ojciec lowil na sestaw wlasnego pomyslu ogolnie zlapal ale pomysl nie trafiony wiec pytam jak to robia rzekowcy bo ja lapalem glwonie na jeziorze a wiadomo na cegielince tyle ludzi siedzi wiec nie chce komus poplatac zestawu, najgorsze sa te dziadki co zarzuca koszuk 20 g i zaraz trzeba zwijac bo poplatane i jeszcze sapie do ciebie nie wiadomo dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 takiego to od razu do wody mydłem go mydłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 dersonik, ogólnie uważam łowienie na żywca za NIEHUMANITARNE (tak wiem, całe wędkarstwo jest niehumanitarne ) jeśli już to myślę że możesz zastosować zestaw z podwodnym spławikiem. Z tego co wiem w którymś z wątków o sumach był przedstawiony schemat jak go zmontować. najgorsze sa te dziadki co zarzuca koszuk 20 g i zaraz trzeba zwijac bo poplatane i jeszcze sapie do ciebie nie wiadomo dlaczego Miałem coś podobnego kiedyś, tyle że mało brakowało do mordobicia Ogólnie ludzka głupota nie zna granic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość okonia Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 witam polecam taki zestaw, w sumie jest ich wiele ale to jeden z częściej używanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 panowie jak wygląda sprawa płoci na Cegielince??? Kocur wypowiedz sie tak uczciwie na ten temat Jest juz przy brzegu, czy trzeba szukac daleko na głębinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 Nie wiem nie byłem i nie wiem kiedy będę czasu brak i wiele innych powodów jest jeszcze. W weekend mam zamiar zaatakować Regalice ale w okolicach Gryfina. Ale z tego co słyszałem to płoć jest i ładnie bierze nawet przy brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 21 Października 2009 Share Napisano 21 Października 2009 ok, dzieki za info, czyli jak podeszla do brzegu to juz bedzie siedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 Dzisiaj rozmawiałem z kumplem i potwierdził że podeszła pod brzeg i siedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 ploc podeszla i jest ladna, coprawda taka kolo 1 kg zlowic ciezko ale raz mi sie udalo, juz niedlugo weekend sobota i niedziela moja:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaloo Napisano 23 Października 2009 Share Napisano 23 Października 2009 dziś byłem rano o 7 i płoć brała ładnie, ale tylko płoć. Leszcza nie widziałem na horyzoncie. Co wiecej zaobserwowałem zę od jakiegoś tygodnia znowu szaleje jazgarz i czepia się na wszystko co przypomina bądź w istocie jest robakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 a dzisiaj płoć brała bardzo słabo, wiem bo byłem, kto miał federa ten widział rybe, spławik jak zaczarowany pływał, a na federa brania niezwykle delikatne, i jeden mankament- brak jakiejkolwiek kultury wędkarskiej przez łowiących obok sasiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dersonik Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 potwierdzam, dzis byla slabizna, najslabszy polow od 3 tygodni, ale ludzi tez byla masa, okolo 2 w nocy ciezko bylo znalezc miejsce, o 23 ponad 50% miejsc zajete, ludzie sie pchali kij przy kiju, musialem kilu wyprosic bo znow sie przyturlali z koszykiem 20g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artone Napisano 24 Października 2009 Share Napisano 24 Października 2009 Dla tego wolę inne miejsca niż cegła Na pocieszenie mogę powiedzieć ,że jeszcze troszkę - zrobi się zimniej i połowa 20-40 gramowców zniknie. A w okolicach ruin mostu bądź na plaży ( wjazd od ogrodnika ) był ktoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kocur Napisano 25 Października 2009 Share Napisano 25 Października 2009 Na szczęście w ten weekend z artone połowiliśmy na ciepłym w Gryfinie. Na Cegłę można będzie pojechać jak skończą się desanty z ościennych województw i emerytów kotleciarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi