Radzinho Napisano 19 Sierpnia 2012 Share Napisano 19 Sierpnia 2012 Koślawo? Wszystko jasno i czytelnie. Chciałeś się przyczepić do czegoś ale Ci nie wyszło bo osoby pomyliłeś. Następny razem sprawdź czy masz racje zanim zaczniesz krytykować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 Radzinho Na forum są co najmniej dwa poradniki jak poprawnie dodawać zdjęcia na forum a nawet w panelu w którym odpisujesz są również odpowiednie kody by było widać zdjęcie a nie link do niego. Po prostu nie zauważyłem linka do następnej ryby dlatego się pomyliłem i skrytykowałem prawidłowe zdjęcie. Przyznaje moja gafa ale gdyby było zdjęcie a nie link do niego to na pewno by do takiej sytuacji nie doszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzinho Napisano 20 Sierpnia 2012 Share Napisano 20 Sierpnia 2012 pawciobra, Zgadza się ale nie każdy musi wrzucać tak aby było widać zdjęcie, nie ma takiego nakazu. Chodzi o to żeby rozpoznać rybę i pomóc a nie czepiać się o coś co nie ma nic wspólnego z tematem. To, że ryba wzięła na to a nie tamto, że nie ma fotki tylko link, nie o to tu chodzi prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TheMan Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Co to za rybki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 pierwsze foto to plotka lub krasnopióra druga fotografia przedstawia kiełbia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Na bank nie płotka/krasnopiora, nie ma czerwonych oczu, brak czerwonych płetw. Ma złote drobne łuski i wydłuzone cialo niewiem co to jet moze maly amur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fishfighter Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 to nie plotka bardziej Czebaczek Amurski - czasami występuje w naszych wodach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
udebuluzor Napisano 6 Października 2012 Share Napisano 6 Października 2012 Czebaczek i kiełb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viragolo Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Swoją drogą ... niezłe sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marusia-92 Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 O losie wzdręga... wpisz w google i zobacz jak wygląda. Na drugim kiełbik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esox Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Tylko jaki dokładnie gatunek kiełbia? Sam jestem ciekaw. Chociaż z tego zdjęcia ciężko wyczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Davly Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Ja na białe robaki łowiłem w Wiśle małe bolenie, identyczne jak na pierwszym obrazku. A i co ciekawe pełno kiełbi takich jak na 2 obrazku też wyciągałem... Za ukleją chodziłem na żywca... może to samo łowisko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 Mi pierwsza rybka wygląda na karasia , druga to kiełb choć już dawno nie widziałem tego gatunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 Ten drugi jest to na pewno Kiełb, ale nie jestem pewny, czy to nie będzie czasami kiełb krótkowąsy. Co do tej pierwszej rybki nie jestem pewny, ale na pewno nie jest to mały boleń, bo nie ma pyszczka skierowanego ku górze. Obstawiam na narybek klenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RTS Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 na 100% czebaczek amurski i kielbik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
udebuluzor Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 http://wiadomosci.ekologia.pl/rosliny-i-zwierzeta/Czebaczek-i-trawianka-grozni-przybysze-z-Azji,4374,galeria,5980.html Niepożądany i niebezpieczny przybysz z Azji. W sumie nie ma go tak dużo ale tam gdzie się pojawi szybko się rozmnaża, podobnie jak sumik amerykański. Tylko pożytku z tego nie ma żadnego. Będąc jeszcze dzieciakiem, złapałem gdzieś kilka sztuk tej rybki i z kolegami wpuściliśmy do zalanych fundamentów nowo budowanych domów. Jako że deweloper chyba nie miał kasy na szybkie ukończenie inwestycji, fundamenty te w tej formie stały ponad rok czy dwa. W tym czasie rybka rozmnożyła się na dziesiątki kilogramów. Jakie musiało być zdziwienie budujących gdy po wznowieniu zastali taki "ekosystem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luckycatch Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Witam Trochę wstyd ale mam wątpliwość co do identyfikacji ryby, którą złowiłem w ubiegłym roku na smużaka. Zdjęcia poniżej: Po wyjęciu z wody sądziłem, że to boleń (nigdy przedtem nie złapałem bolenia), ale jak na bolenia tej długości to ryba była zbyt gruba i jak na moje oko trochę zbyt "garbata", poza tym ten pysk... W chwili obecnej główne podejrzenia pada na jazia... Ryba miała pomiędzy 45 a 50 cm długości i była baardzo gruba czego może nie widać na zdjęciu. Po zrobieniu zdjęć telefonem została niezwłocznie wypuszczona. Dodam, że jazia również nigdy przedtem nie złowiłem, stąd moje wątpliwości. Powiedzcie z czego mam się cieszyć, z pierwszego małego bolenia czy pierwszego dorodnego jazia? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Jak dla mnie to jaź, bolenie są bardziej srebrzyste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Piszczerk Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 WitamTrochę wstyd ale mam wątpliwość co do identyfikacji ryby, którą złowiłem w ubiegłym roku na smużaka. Zdjęcia poniżej: Obrazek Obrazek Po wyjęciu z wody sądziłem, że to boleń (nigdy przedtem nie złapałem bolenia), ale jak na bolenia tej długości to ryba była zbyt gruba i jak na moje oko trochę zbyt "garbata", poza tym ten pysk... W chwili obecnej główne podejrzenia pada na jazia... Ryba miała pomiędzy 45 a 50 cm długości i była baardzo gruba czego może nie widać na zdjęciu. Po zrobieniu zdjęć telefonem została niezwłocznie wypuszczona. Dodam, że jazia również nigdy przedtem nie złowiłem, stąd moje wątpliwości. Powiedzcie z czego mam się cieszyć, z pierwszego małego bolenia czy pierwszego dorodnego jazia? Z góry dziękuję Piękny jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
te0 Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Jaź 100% ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawciobra Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Tak jak piszą powyżej jest, to bezapelacyjnie piękny jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luckycatch Napisano 10 Marca 2014 Share Napisano 10 Marca 2014 Dzięki koledzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek1204 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 pomóżcie mi co to za rybka? złowiłem ją na odrze i miała 47cm wzieła na 3cm woblerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
te0 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 Arku, jest to jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miro 85 Napisano 8 Kwietnia 2014 Share Napisano 8 Kwietnia 2014 100% Jaź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi