pamstrong Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 marviz co masz na mysli piszac "bez HDS'ów" ??? bo wlasnie zastanawaim sie czy nie sciagnac z usa Lowrance HDS 2GEN 5x 83/200 kHz z GPS i jesli miałoby to nie latac u nas to by byla klapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tofi156 Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 Ok. Wyszukałem taki model Lowrance Mark 5x będzie akurat. Pisze że obsługuje 23 języki. Cena połowę mniejsza niż w Polsce dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pamstrong Napisano 24 Marca 2012 Share Napisano 24 Marca 2012 tofi156 bedziesz zamawiac sam bezposrednio przez ebay czy poprzez kogos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marviz Napisano 25 Marca 2012 Share Napisano 25 Marca 2012 marviz co masz na mysli piszac "bez HDS'ów" ??? bo wlasnie zastanawaim sie czy nie sciagnac z usa Lowrance HDS 2GEN 5x 83/200 kHz z GPS i jesli miałoby to nie latac u nas to by byla klapa Pierwszy temat z brzegu: http://www.fishing.net.nz/asp_forums/lowrance-hds-reports-not-valid-for-area_topic55743_page3.html Niestety nie znalazłem nic po polsku więc mam nadzieje że operujesz po angielsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gcav Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 Witam Szukam informacji o takiej echosondzie:Humminbird Fishfinder383c - chodzi mi o ocene osób ktore jej uzywaly lub maja inna praktyczna wiedze o tym sprzecie w kontekscie spinningowania w zbiorniku do 8 m glebokosci. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swi_r Napisano 5 Czerwca 2012 Share Napisano 5 Czerwca 2012 Witam! Jeszcze nigdy nie miałem do czynienia z echosondą. Teraz mam zamiar ją zakupić. Która byłaby dobra na początek? W ogóle nie jestem w temacie, więc proszę o wyrozumiałość. Jezioro, na którym łapie z łodzi ma około 10m głębokości. Czytałem, że dobra na początek jest Earle Cuda? Mógłby mi ktoś coś polecić i wdrążyć w temat? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor.p Napisano 8 Lipca 2012 Share Napisano 8 Lipca 2012 Witam. Proszę o pomoc w wyjaśnieniu znaczków graficznych na wyświetlaczu echosondy. Przy ikonach rybek na wyświetlaczu pojawiają się cyfry od 1 do 9 - co one oznaczają. Co określa wielkośc ryb w wodzie - wielkośc znaczka graficznego?. Z góry wielkie dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DarthSuoniu Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 te cyferki to może być głębokość na jakiej została zlokalizowana przeszkoda (czyli potencjalna ryba)... Tak mi się wydaje... OK - ale ja mam inny temat - kupiłem Humminbird Piranha Max 150 - tak do sondowania dna i mam problem - brak mocowania sonaru. Nic w zestawie nie było oprócz gniazda na śruby/klej) a ja nie będę mocował sonaru na stałe do łodzi. Macie może jakieś patenty na mocowanie/ustabilizowanie tego ustrojstwa? W sobotę godzinkę popływałem po jeziorze (echo wykonuje swoją pracę jak stoisz w miejscu, super) ale przy wiosłowaniu sonar lata jak potłuczony i wiadomo nie spełnia swojej roli prawidłowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_kuj-pom Napisano 16 Lipca 2012 Share Napisano 16 Lipca 2012 Macie może jakieś patenty na mocowanie/ustabilizowanie tego ustrojstwa? http://www.lowrance.pl/?module=articles&Path=22_33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 31 Lipca 2012 Share Napisano 31 Lipca 2012 robił ktoś test sondy za 100zł (chodzi mi o tę żółtą fish finder) i porownywał z lepszym modelem jakie jest wasze zdanie głębokośc ,struktura dna , jak wielkie byly różnice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 3 Listopada 2012 Share Napisano 3 Listopada 2012 Witam Panowie w zwiąku że moim kolejnym zakupem będzie echosonda,prosze pomóżcie mi wybrać między Lowrance Mark 5x pro a Lowrance Mark 5xDSI... Mógłby mi ktoś pomóc???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 4 Listopada 2012 Share Napisano 4 Listopada 2012 Nikt niemiał do czynienia z tymi echosondami???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GiVesFisH Napisano 10 Listopada 2012 Share Napisano 10 Listopada 2012 http://allegro.pl/echosonda-lowrance-x50ds-uszkodzona-i2780685942.html Co myślicie o tej echo? Znajomy elektronik mówi że wyświetlacz nowy kosztuje 15zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asior662 Napisano 11 Listopada 2012 Share Napisano 11 Listopada 2012 Witam Panowie w zwiąku że moim kolejnym zakupem będzie echosonda,prosze pomóżcie mi wybrać między Lowrance Mark 5x pro a Lowrance Mark 5xDSI...Mógłby mi ktoś pomóc???? Witam.Tak sie złożyło,że akurat mam Lowrance Mark 5x pro. Jest to już czwarte echo,które testuję,więc mogę coś Tobie doradzić.Pewnie idziesz,tak jak i ja,tą samą drogą w wyborze echa.W większości tematów na forach polecają albo 5x pro albo 5x dsi. Jeżeli chodzi o dsi,to jestem przekonany,że jeszcze jest za wcześnie,by to kupować.Mało dopracowane,za dużo szczegółów.Widziałem nad wodą.jak metoda dsi działa i nie powaliło mnie na kolana.Dużo osób pisze,że to coś wspaniałego.............. Podejrzewam,że większość widziało tylko symulator tego urządzenia,a nie działanie w praktyce nad wodą. Co do 5x pro,kupując,kierowałem się zachwytem użytkowników.A czy ci użytkownicy mieli do czynienia z lowrance x86ds?? Według mnie,była to najlepsza echosonda,jaką miałem.Warto,byś się tym typem zainteresował,może gdzieś trafisz używkę.Na początek będzie to trafny wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek1064 Napisano 21 Listopada 2012 Share Napisano 21 Listopada 2012 Od kilku lat Używam, starego Eagla Trifindera rewelacyjny na płytkie łowiska szeroki kat pokrycia dna na rzece sprawuje się extra do predkości nieprzyzwoitych ! jest to bardzo stara echosonda 3 stożkowa na Bałtyk kupiłem Lowrenca z górnej półki hds z gadżetami i sorki powiem szczerze ze dziś po całym sezonie używania Lowrenca łapie się na tym ze wole starą echosondę za dużo zabawy z ustawieniami jakieś cuda na ekranie a w staruszku wszystko co potrzeba pod ręka i szybko przestrzegam przed wydawaniem wielkiej kasy na swój nowy sprzęt stare echo pokazuje to samo co lawrens za ...hm nieprzyzwoicie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuku54 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 witam koledzy czy w echosondach humminbird piranha max 160 da sie wyłaczyć ikonki ryb?? zastanawiam sie nad kupnem takiej sondy ale wyczytałem ze nie da rady oglądac realnego odbicia, chociaż widziałem na necie filmik jak gościu tą echosondą znalazł siatke ze zdechłymi rybami na dnie. Zastanawiam się też nad lowrence x4 pro ale tez wyczytałem ze zobaczenie "łuku" graniczy z cudem. Czy da sie wogóle zobaczyć coś na tych sprzętach przypominającego "łuk" ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek1064 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 nie znam Humminbirda może poszukaj jakiejś starszej echosondy używanej moja działa już ok 8 lat i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 kuku 54 mam takie echo i nienażekam,mam ją pierwszy sezon i z początku troche się niemogłem połapać ale napisze ci szczeże niewiem jeszcze jak jest z rybkami czy można je wyłączyć czy nie ale pokazuje i oto w tym chodzi bo po co je wyłaczać i pływac tam gdzie ich niema na ślepo głebokość pokazuje bardzo dobrze,płynącą ławicę rybek też pokazała,tylko jeszcze niewiem dlaczego pokazuje kotwice,obciążenie jako rybe,może niema takiej opcji że wszelkie śmieci ,liście czy płynące gałązki powinno pokazać inaczej no ale sezon przed nami iczas pokaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 witam koledzy czy w echosondach humminbird piranha max 160 da sie wyłaczyć ikonki ryb?? zastanawiam sie nad kupnem takiej sondy ale wyczytałem ze nie da rady oglądac realnego odbicia, chociaż widziałem na necie filmik jak gościu tą echosondą znalazł siatke ze zdechłymi rybami na dnie.Zastanawiam się też nad lowrence x4 pro ale tez wyczytałem ze zobaczenie "łuku" graniczy z cudem. Czy da sie wogóle zobaczyć coś na tych sprzętach przypominającego "łuk" ?? Mam bodajże Max150 i z tego co pamiętam to istnieje możliwość korzystania z rybek. Aby nie być gołosłowny podpytam kolegi z którym pływam bo jemu częściej chce się grzebać przy echo. Jednak mam podobnie jak Zając. Jeśli pływam (szczególnie po Wiśle) to wolę mieć to włączone bo "pika". A wtedy łatwiej jest się skupić na pływaniu niż ciągle gapieniu się w ekran co szczególnie na rzece może być przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gandieres Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Ja mam piranię max 220 i powiem że jest możliwość wyłączenia ikonek ryb , mój koleszka używa sondy tylko i wyłącznie bez ikonek ryb ja wręcz przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rompacz Napisano 19 Stycznia 2013 Share Napisano 19 Stycznia 2013 Zastanawiam się też nad lowrence x4 pro ale tez wyczytałem ze zobaczenie "łuku" graniczy z cudem. Czy da sie wogóle zobaczyć coś na tych sprzętach przypominającego "łuk" ?? Kolego, używam x4 pro. Łuki da się zobaczyć. Z tym że muszę ci powiedzieć że w pewnych warunkach trudno jest pracować na łukach, szczególnie jeśli w wodzie pływa dużo śmieci/patyków, zielska itp. Obniżając czułość w pewnym momencie okazuje się że łuków nie ma bo...bo dużych ryb nie ma Ogólnie jeśli chodzi o x4 pro to jest ok dla mnie. Używam głównie do badania głębokości i rodzaju dna. Jak trafie na ławicę to zatrzymuje się. Pojedyncze ryby olewam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fleku22 Napisano 25 Lutego 2013 Share Napisano 25 Lutego 2013 Echosonda Lowrance Elite-4x czy Lowrance Mark-5x PRO ? prosze o jakie kolwiek opinie na temat tych echo stoje przed trudnym wyborem echo bedzie uzywane na zbiornikach zaporowych od 2 do 10 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sabat69 Napisano 12 Kwietnia 2013 Share Napisano 12 Kwietnia 2013 Witam ...niedawno kupiłem echo fishmark 480 za dobrą kasę ( okazja).Mam pytanie...czy to jest normalne że w czujniku tej echosondy słychać delikatne cichutkie ,,pikanie"?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciak Napisano 13 Kwietnia 2013 Share Napisano 13 Kwietnia 2013 Witam ...niedawno kupiłem echo fishmark 480 za dobrą kasę ( okazja).Mam pytanie...czy to jest normalne że w czujniku tej echosondy słychać delikatne cichutkie ,,pikanie"?... Tak, to jest normalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Mam szybkie pytanie. Kupiłem echosondę i chcę sprawdzić "na sucho" czy działa, popatrzeć w ustawienia. I teraz, czy coś się stanie jeżeli przetwornik nie będzie zanurzony w wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi