Gość VooDoo Napisano 9 Marca 2007 Napisano 9 Marca 2007 w weekend wybralem sie na kanaly kurski i hycinski kolo m-cza i wplynely tam juz z zimniejszego jeziorka plotki,wzdegi i leszczyki i biora naprawde ladnie:)zachecony tym i ladna pogoda wczoraj postanowilem otworzyc sezon na kuligowskim jeziorze;efekt:na bata z kladki(biale,pszenica)pare plotek ok.15cm i podleszczakow,na feeder z czerwonym pare plotek.BUDZI SIE BIALA RYBA w jeziorze! Jesli komus nie chce sie stanąć do góry nogami i obrócic głowe i 90% to poprawie zdjecie , jesli chomik mi pozwoli.
chomik Napisano 9 Marca 2007 Napisano 9 Marca 2007 Dzieki VooDoo nie chcialo mi sie juz wczoraj bawic nastepnym razem zamieszcze je normalnie jesli bedzie cos godniejszego umieszczenia a co do gatunku tej "dziwnej rybki"byla juz dyskusja...Nie bede sie spieral w tym jeziorze jest tego chyba wiecej od plotki wiec miejscowi mowia "podleszczaki" pozdro
greenlife Napisano 9 Marca 2007 Napisano 9 Marca 2007 Witam. Byłem ostatnio na Łebie z kuzynem, ale jak to bywa młodszy miał większe szczęście. Czy jest ktoś w stanie powiedzieć, czy jest to pstrąg czy troć? ubarwieniem przypomina pstrąga, ale kształtem troć . Ja bym obstawiał troć, ale kuzyn(on ją złowił) upiera się że to pstrąg.
Tomaszek Napisano 9 Marca 2007 Napisano 9 Marca 2007 Stawiam że to troć. Tak czy siak gratulacje dla łowcy!
trini Napisano 9 Marca 2007 Napisano 9 Marca 2007 pooglądałam sobie obrazki w sieci, zdjecia polskie i zagraniczne... i doszłam do wniosku, że jednak ciężko stwierdzić co to tak naprawdę jest
tomii Napisano 9 Marca 2007 Napisano 9 Marca 2007 I ja gratuluję Piękny okaz. Po mojemu jest to troć choć nie ma pewności na podstawie zdjęcia. Ubarwienie może miec kolor od srebrnego przez ciemnosrebrny aż po oliwkowy w zależności od tego czy osobniki przebywają dłuższy czas w morzu czy schodzą do morza po tarle.
keri Napisano 9 Marca 2007 Napisano 9 Marca 2007 greenlife, rybka mazenie, kuzyn sie wykazał. Stawiam na pstrąga nazwijmy go po prostu salmonidzik
maryaChi Napisano 9 Marca 2007 Napisano 9 Marca 2007 Ja stawiam na troć, ale jak zawsze - co do salmonidow - pewnosci nie mam.
Tomaszek Napisano 10 Marca 2007 Napisano 10 Marca 2007 Dzisiaj znowu się wybrałem na swoją miejscówkę na Fenit Island. Mimo że pora nie ta i pogoda nie ta - to ja się wybrałem. Zawsze trochę czasu nad wodą, piękne widoki itp. Ale tym razem nie zbyt długo tam zabawiłem a to z powodu potężnego wiatru który wiał prosto w twarz (od wody). W związku z tym mimo że założyłem ciężarek 250g zestaw udawało mi się podać ledwo za przełom fal, a bania na lince robiła się taka że jeszcze w życiu takiej nie widziałem. Dodatkowo wiatr ciągle przewracał (prawie bo byłem w pobliżu i asekurowałem) wędkę ze stojaka. Tak więc po około 30 min. zwinąłem graty i udałem się na spacer. Jak na razie Tomaszek - Atlantyk 0:4
Filippos Napisano 10 Marca 2007 Napisano 10 Marca 2007 A ja dziś zainaugurowałem sezon 2007 nad Wisełką Od 7 do południa z feederkiem czaiłem się na wiślane płocie. Pogoda - rewela, wyniki. Jedno branie i jedna płoć, całkiem ładna i tłuściutka, miarki nie miałem, ale tak ok. 30 cm. Wzięłaa przed 8, w klatce za główką, na białego. Potem cisza, słonko i leżakowanie!!!!!! O żesz kurde nawet nie wiedziałem jak tego mi brakowało!!
jeux Napisano 10 Marca 2007 Napisano 10 Marca 2007 Byłem dzisiaj sprawdzić łowisko jaziowe , pogoda paskudna padało ale połowy były super 2 okonie po 35 cm , 5 jazi po 40 wyciągniętych i 3 klenie spięte oczywiście spinning
respect04 Napisano 10 Marca 2007 Napisano 10 Marca 2007 Wczoraj wyczekiwane rozpoczęcie sezonu 2007! ze spławiczkiem, co prawda troche zimno ale i tak fajnie. Na samym początku wędkowania padła pierwsza ryba sezonu, którą okazał się leszcz a raczej "podleszcz" 15 cm . Potem podeszły jeszcze dwie małe płoteczki. Nareszcie wyczekiwany relaks
jaross Napisano 10 Marca 2007 Napisano 10 Marca 2007 Musze zwalic na pogode dzisiejszy wypadzik na rybki nad zalew pogoda nawalila lalo i chlodem wialo no i bez brania ale to nic zobaczymy co jutrzejszy dzien pokaze
ESSOX Napisano 10 Marca 2007 Napisano 10 Marca 2007 Ale dzisiaj nałapałem !!!!!! Na razie rosówek , ale na rosóweczkę złowię ładnego miętuska albo klenisko bo w poniedziałek na wieczór się szykuję . A rano też ale na jazie i klenie i leszcze !!! Ale im dam popalić !!! Chyba że pogoda będzie do dupy to nie połowie A co tam z pogodą !!! Ale ryb połowię !!!
madi Napisano 10 Marca 2007 Napisano 10 Marca 2007 Ale dzisiaj nałapałem !!!!!! :mrgreen: Na razie rosówek dobre jak cholera :mrgreen: Chyba że pogoda będzie do dupy to nie połowie A co tam z pogodą !!! Ale ryb połowię !!! Ale zawziętość na maxa, wędkarz z prawdziwego zdarzenia.... i to lubię Powodzenia
tomek1 Napisano 11 Marca 2007 Napisano 11 Marca 2007 Dzisiaj parogodzinny wypadzik na ryby przyniósł fajną pogodę i nadzieje na przyszłość Zachęcony wczorajszym wynikiem ojca (2 karpiki w nocy) ruszyłem z teściem na rybki Potwierdziło się, że karpiki powoli zaczynają szukać żarcia. Karpiątko teścia Mi brały tylko ulubieńcy Trini Wstrętne, oślizgłe gady- które już też się obudziły
artech Napisano 11 Marca 2007 Napisano 11 Marca 2007 Czy jest ktoś w stanie powiedzieć, czy jest to pstrąg czy troć? ubarwieniem przypomina pstrąga, ale kształtem troć . Ja bym obstawiał troć, ale kuzyn(on ją złowił) upiera się że to pstrąg. Ja jednak obstawiam na, cholernie, dużego i ładnego pstrąga - Gratulacje
Łukasz Napisano 11 Marca 2007 Napisano 11 Marca 2007 Ulala fajny karpik, zazdroszcze, u mnie jeszcze na większości jezior lód :/
tomek1 Napisano 11 Marca 2007 Napisano 11 Marca 2007 Ulala fajny karpik Malutki, ale odpowiednio pstryknięty wrócił do wody. Teść z ojcem zrobili dogrywkę wieczorną i byli na rybach 0,5 godziny Po karpiku grillowym i do domu
jaross Napisano 11 Marca 2007 Napisano 11 Marca 2007 ello tomek1 no z karpikami zesmy sie zgrali tez dzisiaj takiego zlapalem a pogoda jak marzenie
elektrochemik Napisano 12 Marca 2007 Napisano 12 Marca 2007 Wczoraj ok. 15:00 pojechałem z kumplem troszkę porzucać spinningiem i normalnie zerrrro! Nic. Dzisiaj też się przejade, może będzie lepiej.
tomii Napisano 12 Marca 2007 Napisano 12 Marca 2007 Niedzielny poranek - rozpoczęcie sezonu 5:15 meldujemy się z Kisux na zbiorniku retencyjnym Słup. Krzysiek szybko się zalogował na stanowisku i posłał swoje koszyki do wody /rozpoczął sezon tydzien temu/. Mi około pół godzinki zajęło uzbrojenie wędzisk i do boju. Po godzinie okazało się, że przeciwnik zdezerterował w inne rejony zbiornika albo popłyną oglądać skoki narciarskie. Około ósmej rano Krzysiek wyholował jedną płoć 32 cm a do dziesiątej miał jeszcze jedno delikatne branie. Ja siedziałem bez brania. Nawet skubnięcia. Nad wodą było z 200 chłopa - siedzieli jak okiem sięgnąć po jednej i drugiej stronie. Kiedy przed dziesiąta ktoś z drugiej strony wydarł się "bierze tam po drugiej stronie" doszliśmy do wniosku, że łowisko nie ma dzisiaj perspektyw i jest nie rozwojowe więc zwinęliśmy majdan na lubińskie stawy Agrea. Tam posiedzieliśmy jeszcze dwie godzinki i zrelaksowai wróciliśmy do domu. Dzisiaj zaczynamy knuc plan na kolejny weekend.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.