galuch Napisano 4 Marca 2008 Share Napisano 4 Marca 2008 może można poszerzyc Wasze grono? Możemy jakoś się zgadać w większym gronie tylko potrzebni chętni. Ja się pisze jak coś na każdy dzień tygodnia (oprócz tego weekendu: czwartek-niedziela nie ma mnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Kiedy następny zjazd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Nie wiem jaki termin byłby optymalny z Mankiem rozmawialiśmy że byłoby dobrze w wekend przed świętami, ale nie wiem czy to dobrze, potem są święta, a po świętach w pierwszy wekend kwietnia ja mam zawody właśnie nad Nysą, spróbujmy coś ustalić aby rzeczywiście każdemu z zainteresowanych pasowało-myślałem o połączeniu zawodów i naszego spotkania ale zrezygnowałem bo byłoby za dużo ludzi na tym odcinku, to jedno a drugie na zawodach jest rywalizacja a nam przecież nie o to chodzi.tak że czekam na jakieś konkretne terminy i miejsca spotkania, moja propozycja to Scinawica koło mostu- jest dostęp do dwóch rzek Nysy i Scinawki a miejsca do wędkowania sporo i to ciekawego wędkarsko, ewentualnie gdyby coś nie wyszło można w każdej chwili się przemieścić na inne miejsca których nie brakuje w tej okolicy, z resztą wyprawy pstrągowe to przemieszczanie się z jednych miejscówek na drugie, taki urok tych rybek że wymagają od wędkarza ciągłego ruchu Zapraszam do składania propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 dojechać mogę do każdego miejsca, problemu nie będzie, niektórzy w tym roku bardzo chwalą Kaczawę, wiec można i to wziąć pod uwagę, choć propozycja Romana punktuje bardziej, gdyż istnieje większy wybór łowisk. swoja drogą jeśli to ma być spotkanie "na ryby" to raczej w umawialni powinno wylądować, ale jak jest tu to niech już będzie, "przy piwie-pod Wrocławiem na wspolnym wędkowaniu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Z pewnością do spotkania nad Nysą będę "na chodzie" :lol: Dasz rade się "zebrać" w weekend przed świętami jak napisał Roman????Zapraszam do składania propozycji byłoby dobrze w wekend przed świętami, ale nie wiem czy to dobrze Ja się podpisuje pod tą datą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 moja propozycja to Scinawica koło mostu- jest dostęp do dwóch rzek Nysy i Scinawki a miejsca do wędkowania sporo i to ciekawego wędkarsko Jestem jak najbardziej ZA Z pewnością do spotkania nad Nysą będę "na chodzie" :lol: Dasz rade się "zebrać" w weekend przed świętami jak napisał Roman???? Jasne, że tak; inaczej sobie nie wyobrażam Madi co do kabelka to po prostu moja sklerozaOddalem dziewczynie jej aparat ale zostawilem kabelek do kompa w domu Wiec zdjecia musialy poczekac do poniedzialku Nie no spoko, tak mi się ino skojarzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Z tego co widzę wszyscy są za ostatnim weekendem przed świętami. Czy ktoś podejmie "męską decyzje" i czy coś będzie więcej wiadomo czy jeszcze czekamy? Jeżeli nie to mniej więcej kiedy się wyjaśni data wyjazdu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 5 Marca 2008 Autor Share Napisano 5 Marca 2008 Datę wstępną ustalaliśmy z Romanem na 16Marca dodam od siebie ze lepiej mi pasuje na 30Marca .Więc dopisywać się kto chętny i kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
galuch Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Mi jest obojętne Kto jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 Mi jest obojętne Kto jeszcze? Mi w sumie też Oby tylko pogoda dopisywała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 ja i na tan i na ten sie pisze..ale troszke wygodniejszy 30..ale jak bedzie 16 tez da rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 5 Marca 2008 Share Napisano 5 Marca 2008 16-tego, 30-tego - na pewno Oby tylko pogoda dopisywała proszę Kłodzko (dolnośląskie) niedziela (16.03.2008) Noc 5st. 967 hPa, 9 m/s Zachmurzenie całkowite Dzień 6st. 971 hPa, 6 m/s Pochmurno, okresami przejaśnienia 30 jeszcze nie ma w prognozach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 lepiej mi pasuje na 30Marca Dla mnie również 30-sty byłby lepszy,a co do miejsca nikt się nie wypowie czyli rozumiem że moja propozycja jest akceptowana Jeśli tak by było to wkleję jakąś mapkę dojazdu, a jak wyglądałaby sprawa transportu- ja dysponuję 4-roma miejscami, kto jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 NIECH WIĘC ZOSTANIE 30. marca 2008 SCINAWICA na zumi już spogladałem, ale mostu tam nie widać tylko Romanie musisz jeszcze parę slów o łowieniu naskrobać do tego 30-tego, żeby łatwiej było ... przynajmniej dla mnie, bo jeszcze nigdy pstraga nie złowiłem (fakt, że próbowalem 1 może 2 razy...) Ja mogę zabrać 2-3 osoby, tylo nie wiem czy będę wyjeżdżać z Kątów Wr. czy z Paczkowa - info podam wkrótce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Dla mnie również 30-sty byłby lepszy No to chyba jednak zostajemy przy 30 marca, wiadomo wcześniej niektórzy są zaprzęgnięci do porządków przedświątecznych :lol: na zumi już spogladałem, ale mostu tam nie widać Widać, widać Ja dasz sobie podgląd "mapa" to po lewej stronie Ścinawicy jest taka wiocha Gołogłowy, i tak bliżej tej wiochy lecą tory, które przecinają rzekę czyli tam jest owy most Najlepiej to widać na mapie, jak już się zorientujesz gdzie to jest, wówczas przejdź na "satelitę" Nie wkleję linka ani screen'u bo mi net szwankuje a jak wyglądałaby sprawa transportu- ja dysponuję 4-roma miejscami, kto jeszcze Ja mogę zabrać 2-3 osoby A ja nikogo, bo blisko mieszkam Pozostaje nam jedynie ustalić godzinę spotkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Z chęcią bym pojechał ale odległość...Jak bym dołożył do paliwa to mogę sie z kimś zabrać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 patbaj napisał/a:na zumi już spogladałem, ale mostu tam nie widać Widać, widać Ja dasz sobie podgląd "mapa" to po lewej stronie Ścinawicy jest taka wiocha Gołogłowy fakt madi, ale ta wiocha ta Gołogłowy, a nie Ścinawica, teraz wiem, że to pod tym mostem thx. i tak bliżej tej wiochy lecą tory, które przecinają rzekę czyli tam jest owy most proszę myślę, ze wystarczy - tak na szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 fakt madi, ale ta wiocha ta Gołogłowy, a nie Ścinawica, teraz wiem, że to pod tym mostem thx. Tak most to miejsce spotkania pomiędzy tymi wiochami A zapewne obławiać będziemy rz. Ścinawkę od tego mostu w kierunku Ścinawicy proszę myślę, ze wystarczy - tak na szybko Pewnie, tak na szybko wystarczy. Dokładną mapkę dojazdu wklei zapewne roman gawlas więc z pewnością nikt nie zabłądzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 Dokładną mapkę dojazdu wklei zapewne roman gawlas więc z pewnością nikt nie zabłądzi Jasne już przygotowuję na pewno nikt nie powinien zabłądzić droga prosta jadąc od Wrocka od pierwszego zjazdu do Kłodzka w lewo jedziemy dalej i na drugiej krzyżówce w prawo i jakieś 300m przed mostem jest zjazd przy hmielowisku i boczną drużką dojedziemy do mostu i tu zostawiamy pojazdy, dalej już poruszamy się własnym napędem. Lowienie zaczniemy już od mostów górę i dół Scinawki od mostu w dół jakieś 1,5-2km Scinawka łączy się z Nysą tam można się wybrać w górę rzeki Nysy ale tam nie chodziłem i nie bardzo wiem jak tam jest, po drugiej stronie mostu też są ładne miejscówki i warto tam zajrzeć. Zobaczymy ilu nas będzie i jak się podzielimy do obławiania, co warto mieć w pudełkach? na pewno woblerki 5-7cm w kolorkach ciemniejsze brązy z zielenią trocę natury i gumki żabki 5 w czerni i brązie zieleń taka trochę bura i motor też morze się sprawdzić, blaszek nie używam więc nie wiem jak z nimi jest, jak ktoś lubi na nie łowić to czemu nie Teraz godzina zbiórki-dobrze by być tam najpóźniej o 7 a o 6 byłoby super już jest widno i można spokojnie się rozłożyć, no dobrze a czy robimy jakieś pitraszenie bo trzeba też się jakoś domówić kto i co ma do załatwienia- jak to moje planowanie widzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 jak to moje planowanie widzicie elegancko.. to ja może zabiorę karkóweczke jesli ma być gril.. wczesniej ja odpowiednio przygotuję) (marynatka delikatna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 6 Marca 2008 Share Napisano 6 Marca 2008 ja wezmę butlę gazową z palnikeim, a co do garnka włożę - coś wymyśle... mmm może jajecznica... ale taka nie zwykła, nie tylko z jajem!!! zobaczymy. na 6 mogę się stawic nie ma problemu, myślę, że droga nie najgorsza i ok 1.godz. 20 min. wystarczy na dojazd z Wrocka, a gdybym z Paczkowa jechał to wyrobie się w ok. pól godziny. kurde 11.03 mam ponowne wezwanie na komisję wojskową (miałem na poczatku lutego) , ostatnio powiedzieli że przenoszą mnie do rezerwy ze względu na wyższe wykształcenie, wieć nie mam pojęcia o co im chodzi, ale myślę, że nie pokrzyżują mi planów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roman gawlas Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 No to żeby nie było problemu są i mapki jak i gdzie dojechać i jeszcze jedna,była ale spitoliłem i nie będzie, myślę że na tej jest dosyć czytelnie widać, jeśli jest coś nie jasnego to pytajcie mmm może jajecznica... ale taka nie zwykła, nie tylko z jajem!!! Nie bez jaj,nie przsadzajmy jakaś wędlina -a gaz i garnek się może przydać na ewentualną kawkę czy herbatkę z miodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 7 Marca 2008 Share Napisano 7 Marca 2008 no dobrze a czy robimy jakieś pitraszenie No pewnie, że robimy, inaczej się nie da A z resztą głodnych Was do domu nie puszczę No to ja wezmę kubki, sztućce, tacki, tacki aluminiowe na grilla, herbatę, kawę, cukier, przyprawy, jakieś pieczywo..... coś tam jeszcze mi wpadnie w ręce Węgiel już w bagażniku co warto mieć w pudełkach? na pewno woblerki 5-7cm w kolorkach ciemniejsze brązy z zielenią trocę natury i gumki żabki 5 w czerni i brązie zieleń taka trochę bura i motor też morze się sprawdzić, blaszek nie używam więc nie wiem jak z nimi jest, jak ktoś lubi na nie łowić to czemu nie Jak o czymś zapomniałam pisać proszę No to ja będę mieć taki mały "misz masz", i gumki, i blaszki, i wobki Ale jaka będzie ich skuteczność to się okaże nad wodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patbaj Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 jak i gdzie dojechać jak i gdzie dojechać już wiemy, teraz Romanie proszę o info na temat poruszania się nad wodą, tzn. brodzimy czy brzegi są dostępne i można atakować z brzegu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 9 Marca 2008 Share Napisano 9 Marca 2008 Będąc w piątek w kole, rozmawiałam na temat rzeki Ścinawki okolice naszego spotkania...... Wszyscy Panowie zgodnie stwierdzili, że ryba jest tam "przetrzebiona" Mam nadzieję, że się mylą brodzimy czy brzegi są dostępne i można atakować z brzegu??? Ja brodzić nie mam zamiaru, od razu mówię. Jedyna opcja to łowienie z brzegu, no ale jeśli ktoś będzie miał ochotę........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi