burcias321 Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Witam wszystkich, wczoraj byłem na topoli od godz 7 rano do 14 złapałem jedną płoc 32 cm. Był to mój pierwszy wypad nad ten ziornik mimo słabych połowów bardzo mi sie tam spodobało. I planuję jechać tam w środę na 4 dni na jakąś zasiadkę. W związku z tym mam prośbę czy moglibyście doradzic w jakie miejsce mam sie udac czy gdzies kolo garbatego czy od strony błotnicy.?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abc Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 burcias321, jeżeli cenisz sobie wygodę to najlepiej usiąść za garbatym mostem, bez problemu dojeżdżasz samochodem nad samą wodę. Przy ujściu Nysy z lewej bądź z prawej strony to dwa najlepsze stanowiska często z resztą zajęte. Od Błotnicy jest spokojniej i ładniej, często jest to miejsce zasiadek karpiarzy. Jedyny mankament jest to, że samochód musisz zostawić przed wałem trochę na pastwę losu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burcias321 Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Chyba wybiorę się koło tego garbatego mostku mysle ze w srode po poludniu lub w czwartek rano bedzei tam wolne miejsce. .Mam nadzieję,też ze rybki dopiszą.Nastawiam sie z gruntem na leszcze i plocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 hello! Ja błem ze zajomymi na Kozielnie na nocce. ANI JEDNEGO BRANIA ! PRZEZ CAŁĄ NOC! NIC! INNI PODOBNIE! ALE BRYNDZA! nastawiałeś się na drapieżnika ? Czy na coś innego ? Mieliśmy 6 wędek w tym 2 na żywca. Zero efektów. Obok nas wędkarze też ani jednego brania. Brało tak słabo (w ogóle), że mieliśmy nawet czas z kolegą, żeby podejść do jednych i do drugich sąsiadów i zamienić parę słów. Następnego dnia z samego rana NIESPODZIANKA! Dosłownie obok nas przeszła... uwaga! Rozśpiewana pielgrzymka! Kumpel oniemiał i mówi "kurde... żadnej pielgrzymki nie zamawiałem hehe". Ja na to "jak już pielgrzymka nie pomoże to tu nie ma ryb" - no i jak już pisałem niejednokrotnie nie pomogło. ZERO ! 0! Zero brań ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burcias321 Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Ejj kolo mnie też przechodzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 maniek tu chodzi o zupełnie innego jesiotra, a mianowicie o jesiotra syberyjskiego,No to mnie cieszy że PANI Strażnik rozróżnia jesiotra zachodniego od jesiotra syberyjskiego . Nie łapię, no chyba, że to już ta pora.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian r Napisano 28 Czerwca 2010 Share Napisano 28 Czerwca 2010 Dosłownie obok nas przeszła... uwaga! Rozśpiewana pielgrzymka!/ To na sto procent byli kłusownicy.Oni kamuflaż mają opanowany perfekcyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Dziś kiepsko 2 leszczyki od strony Błotnicy. Patelnia na max zero wiatru o nie da rady wysiedzieć. Teraz to tylko na nocke jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 W sobotę 2 leszczyki za wałem ale za to ładne jedne 45 cm drugi 38 . niestety inni nic nie złowili .Branie od 6 do 8 po 9 powrót do domu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t28omi Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Ja też bylem w sobote od godz 4 do 23 i nic zero brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrisDDZ Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 pewnie byleś na taśmociągu , miałem tam siąść ale jak zobaczyłem ilość aut na parkingu to pojechałem dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t28omi Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 nie siedziałem za taśmociągiem bo tam nie można autkiem dojechać pod samą wode. siedziałem po lewej stronie (tam gdzie jest miejsce do wodowania łódek). A tak wogóle wie ktos czy można wjeżdżać tam autem (prawie pod taśmocią ale od strony garbatego) Słyszałem kiedyś że była policja i straż rybacka i rozdawali po 500 zł mandatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 No tam autkiem to nie da rady . Sam kiedyś widziałem jak policja razem z strażą mandaciła tam ludków.Od tamtej strony to auto za wałem trzeba zostawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Witam kolegów, chciałem Was zapytać o to jak dojechac do słynnego garbatego mostka? Nie łowiłem jeszcze nigdy na Topoli. Jadąc od strony Kamieńca Ząbkowickiego gdzie mam się kierować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Pilczyk, spójrz na mapę garbaty most - to początek zbiornika topola (dokładnie na ujściu nysy do Topoli). Można jechać z dwóch stron tj. od strony Błotnicy, lub Kamieńca (obok stawy Byczeń). Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Dzięki jareksm2, z tego co koledzy piszą to zawsze dwie miejscówki są zajęte, może uda mi się w sierpniu na dwie nocki tam wybrać ale w tygodniu, bo w weekend pewnie dużo tam wędkarzy, jeszcze raz dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Mam jeszcze jedno pytanie, czy łowiąc tam w okolicach garbatego mostka jest duży uciąg rzeki? Łowiąc z gruntu na koszyczek to ilu gramowy? Rozumiem, że np. od strony taśmociągu to chyba prądów nie ma i z powodzeniaem można stosować koszyczek 15 lub 20 gramowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Ja niestety nie łowie w tych okolicach więc nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Jeżeli będziesz łowił już w "jeziorze" to spokojnie wystarczy 20g. Natomiast jak będziesz chciał łowić w korycie za samym mostkiem to 50-60g koszyk. TU filmik z zawodów na Topoli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Dzięki nalewator, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Nalewator nie wybierasz sie w sobote gdzies na rybki ? ja mam 2 dni wolnego piatek sobota. Moze w piatek podjade na pilce ale mysle ze po poludniu juz tam bedzie pełno luda jak myslisz ? ze spinnem chcialem polazic troche. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 9 Lipca 2010 Share Napisano 9 Lipca 2010 Właśnie wróciłem z nocki na Topoli. Powiem tak kiepsko. Siedziałem od strony Błotnicy ale nieco dalej niż za drewnianym mostkiem w szuwarach. Łowić zacząłem około 21.30 i odrazu po rzucie zameldował się jazgarz , potem do 5 rano ani brania . Parę minut po 5 jedno branko i karpik 32cm( pływa dalej). I to by było na tyle do 10 rano już nic ani brania .Zrobiła się patelnia i dałem sobie spokój a w nocy było tylko 9 stopni!!!!. Wracając zahaczyłem o garbaty zasięgnąć info i tam ludzie siedzą po 2 dni bez brania . Czyli ogólnie porażka na całej lini. P.S. suhhar narazie się nie wybieram . Mam dosyć , życzę ci lepszych wyników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Lipca 2010 Share Napisano 9 Lipca 2010 hey ja wlasnie mialem sie jutro wybierac ale tez daje se siana. Za goraco jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rolando22 Napisano 11 Lipca 2010 Share Napisano 11 Lipca 2010 Wlasnie wrocilem 3 godz.smazenia sie przy wedce (12-15), przy betonowce, ale za to ladny leszczyk sie utrze pił 55 cm , duze zaskoczenie bo wiekszosc ludzi bez ryb ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t28omi Napisano 17 Lipca 2010 Share Napisano 17 Lipca 2010 Jak tam koledzy na topoli, bierze rybka?? Właśnie urlopik mi sie zaczął i zamierzam się wybrac na kilka dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi