maniu394 Napisano 23 Lutego 2012 Share Napisano 23 Lutego 2012 Pstrągi w Widawie sam łowiłem kilka lat temu . Niestety , prawie same tęczaki zarybieniowe . Trafiły się też 2 potokowe , z czego 1 miał wymiar . Jak jest teraz nie wiem , ale jeszcze parę niedobitków pstrąga pewnie zostało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek_n14 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 Witam, dziś zrobiłem małe rozpoznanie na Widawie, ale na wyższym odcinku, w okolicy Jelcza-Laskowic. Brak kontaktu z rybą, załączam kilka fotek rzeki, płynie już ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gapcio111 Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Siemka, macie jakieś świeże wieści znad widawki? Dalej duża woda czy coś można porzucać? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 Trzeba poczekać. Podwyższony stan wody. Z resztą tak wyglądają obecnie wszystkie rzeczki w dolnośląskim. Też się niecierpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 29 Lutego 2012 Share Napisano 29 Lutego 2012 widawa w okolicy psiego pola dosc mocno juz wystąpiła z koryta parę dni i będzie od "wału do walu" wiec na razie nici z łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gapcio111 Napisano 3 Marca 2012 Share Napisano 3 Marca 2012 Widawa nadal wysoka i dość szybko płynie. Choć ciągnie mnie żeby wpuścić jakiegoś wobka albo robala w spokojniejszą zatoczkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gapcio111 Napisano 15 Marca 2012 Share Napisano 15 Marca 2012 Witam, ktoś był może nad Widawką? Da się już coś połowić? Widziałem, że kolega Placek się wybierał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Placek Napisano 16 Marca 2012 Share Napisano 16 Marca 2012 no jutro lece na widawe za kleniem,relacje zdam po powrocie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 19 Marca 2012 Share Napisano 19 Marca 2012 Widawa na odcinku przyujściowym lekko podwyższona, jednak można śmiało łowić wszelkimi metodami. DS trochę dzisiaj podrygiwał, ale częściej od czepiającej się trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wasyl1968 Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 dzisiejszy wypad nad widawę od 7 rano do 10 - dwa pstrągi , trzy łososie i dwie brzany - to chcieliśmy złowić a wyszło tradycyjnie czyli zero , byłem z kolegą , przeszliśmy od mostu drogowego w górę rzeki , zero oznak żerowania ryb , tylko od groma dziur bobrowych czy to nie jest już jakąś plagą ? z pozdrowieniem Wasyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 19 Kwietnia 2012 Share Napisano 19 Kwietnia 2012 Witam wszystkich,mam pytanie czy ktoś już połapal cos w tym roku na widawce bo chciałbym się wybrać?na wiosnę potrafi ona zaskoczyć ładnym klenikiem mój największy jak narazie na widawce to 48 cm, złowiony w tamtym roku a widziałem większe,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gapcio111 Napisano 20 Kwietnia 2012 Share Napisano 20 Kwietnia 2012 Ja byłem w zeszłym tygodniu przy ujściu przez godzinkę i trafiłem klenika 30 cm. Woda ładna, sporo patyków i konarów w wodzie. Mam zamiar coś w ten weekend podłubać - zdam pewnie relację... Połamania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemlinek Napisano 14 Maja 2012 Share Napisano 14 Maja 2012 Widawa - rzeka pełna niespodzianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 26 Maja 2012 Share Napisano 26 Maja 2012 Dzisiejszy wypad zaowocował 2 małymi klenikami + kilka wyjść i puknięć (bromba + insekty). Jutro powtórka z czereśnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marienty Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Widawa, odcinek przyujściowy. Mnóstwo samochodów ale chyba nikt nie miał efektów. Chyba każdy miał czereśnie na haku . Nie wiem od czego to zależy ale wszyscy twierdzili, że jeszcze 1-2 dni temu połowili a tego dnia nic. Dodatkowo kajakarze... nie mam nic do nich ale niech nie śmiecą bo widziałem tych chlejących i wrzucających puszki na brzeg czy do wody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gleam Napisano 28 Maja 2012 Share Napisano 28 Maja 2012 Marienty, klen sie teraz trze i nie bierze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booseib Napisano 29 Maja 2012 Share Napisano 29 Maja 2012 Gleam - kolego kleń na tarle nie bierze? Kleń bierze cały rok, a podczas tarła brania na niektóre przynęty są szybkie i mocne. Pozdrawiam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 Witam,był ktoś ostatnio może na widawie,jaki jest stan wody,chciałbym sie wybrać za kleniem,może ktoś wie co się tam dzieje,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pewniak Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 przejeżdżałem dziś nad widawą, stan wody w normie, można wędkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majki1506 Napisano 8 Września 2012 Share Napisano 8 Września 2012 dzięki mam zamiar w przyszłym tygodniu wyskoczyć zdam relację jak wrócę z rybek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalvcf Napisano 17 Listopada 2012 Share Napisano 17 Listopada 2012 Witam, był ktos moze ostatnie nad Stara Widawą we Wroclawiu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Rapa-man Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Panowie,wie ktos jak dojechac na ujscie widawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pio Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Chcesz dojechac autem nad samo ujscie? czy mozliwie najblizej i dojsc kawaleczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaceen Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Panowie,wie ktos jak dojechac na ujscie widawy? http://haczyk.pl/forum/viewtopic.php?p=219970#219970 mogę tylko jeszcze raz potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bukmacerek Napisano 8 Marca 2013 Share Napisano 8 Marca 2013 Od żadnej strony "legalnie" nie dojedziesz. Na tą stronę od strony Wrocławia dojazd w miarę łatwy i zwykłym autem powinno dać sie dojechać, no ale musisz jechać przez las, a to w naszym kraju grozi mandatem 500zł. Od drugiej strony najpierw nielagalny przejazd przez żwirownię no a potem las Ja w zeszłym roku przebiłem się ale jechałem Foresterem, ale zwykłym cywilem nie radzę. Mega dziury i lepiej mieć 4x4 jak popada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi