Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pstrągi w Widawie sam łowiłem kilka lat temu . Niestety , prawie same tęczaki zarybieniowe . Trafiły się też 2 potokowe , z czego 1 miał wymiar . Jak jest teraz nie wiem , ale jeszcze parę niedobitków pstrąga pewnie zostało .

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam, dziś zrobiłem małe rozpoznanie na Widawie, ale na wyższym odcinku, w okolicy Jelcza-Laskowic. Brak kontaktu z rybą, załączam kilka fotek rzeki, płynie już ładnie.

post-7661-1454497300011_thumb.jpg

post-7661-14544973000318_thumb.jpg

post-7661-14544973000404_thumb.jpg

Napisano

Trzeba poczekać. Podwyższony stan wody. Z resztą tak wyglądają obecnie wszystkie rzeczki w dolnośląskim. Też się niecierpliwie :)

Napisano

widawa w okolicy psiego pola dosc mocno juz wystąpiła z koryta parę dni i będzie od "wału do walu" wiec na razie nici z łowienia

Napisano

Widawa nadal wysoka i dość szybko płynie. Choć ciągnie mnie żeby wpuścić jakiegoś wobka albo robala w spokojniejszą zatoczkę... :)

• 2 weeks later...
Gość Placek
Napisano

no jutro lece na widawe za kleniem,relacje zdam po powrocie;)

Napisano

Widawa na odcinku przyujściowym lekko podwyższona, jednak można śmiało łowić wszelkimi metodami. DS trochę dzisiaj podrygiwał, ale częściej od czepiającej się trawy.

kopiahpim6752.jpg

• 4 weeks later...
Napisano

dzisiejszy wypad nad widawę od 7 rano do 10 - dwa pstrągi , trzy łososie i dwie brzany - to chcieliśmy złowić :mrgreen: a wyszło tradycyjnie czyli zero , byłem z kolegą , przeszliśmy od mostu drogowego w górę rzeki , zero oznak żerowania ryb , tylko od groma dziur bobrowych czy to nie jest już jakąś plagą ? z pozdrowieniem Wasyl

Napisano

Witam wszystkich,mam pytanie czy ktoś już połapal cos w tym roku na widawce bo chciałbym się wybrać?na wiosnę potrafi ona zaskoczyć ładnym klenikiem mój największy jak narazie na widawce to 48 cm, złowiony w tamtym roku a widziałem większe,pozdrawiam.

Napisano

Ja byłem w zeszłym tygodniu przy ujściu przez godzinkę i trafiłem klenika 30 cm. Woda ładna, sporo patyków i konarów w wodzie. Mam zamiar coś w ten weekend podłubać - zdam pewnie relację...

Połamania!

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Napisano

Dzisiejszy wypad zaowocował 2 małymi klenikami + kilka wyjść i puknięć (bromba + insekty). Jutro powtórka z czereśnią :D

Napisano

Widawa, odcinek przyujściowy. Mnóstwo samochodów ale chyba nikt nie miał efektów. Chyba każdy miał czereśnie na haku :D. Nie wiem od czego to zależy ale wszyscy twierdzili, że jeszcze 1-2 dni temu połowili a tego dnia nic. Dodatkowo kajakarze... nie mam nic do nich ale niech nie śmiecą bo widziałem tych chlejących i wrzucających puszki na brzeg czy do wody...

Napisano

Gleam - kolego kleń na tarle nie bierze? :mrgreen:

Kleń bierze cały rok, a podczas tarła brania na niektóre przynęty są szybkie i mocne.

Pozdrawiam: :wink:

• 3 months later...
Napisano

Witam,był ktoś ostatnio może na widawie,jaki jest stan wody,chciałbym sie wybrać za kleniem,może ktoś wie co się tam dzieje,pozdrawiam

• 2 months later...
  • 3 months later...
Gość Rapa-man
Napisano

Panowie,wie ktos jak dojechac na ujscie widawy?

Napisano

Chcesz dojechac autem nad samo ujscie? czy mozliwie najblizej i dojsc kawaleczek?

Napisano

Od żadnej strony "legalnie" nie dojedziesz. Na tą stronę od strony Wrocławia dojazd w miarę łatwy i zwykłym autem powinno dać sie dojechać, no ale musisz jechać przez las, a to w naszym kraju grozi mandatem 500zł. Od drugiej strony najpierw nielagalny przejazd przez żwirownię no a potem las :) Ja w zeszłym roku przebiłem się ale jechałem Foresterem, ale zwykłym cywilem nie radzę. Mega dziury i lepiej mieć 4x4 jak popada.